Κρήτη: «Μαμά, με βίαζαν πέντε άτομα κάθε βράδυ στο κελί»

Σοκάρει η καταγγελία 17χρονου

Σοκάρει η καταγγελία 17χρονου που ήταν έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα κράτησης νέων / Βίντεο από MEGA

Θύμα ξυλοδαρμού και ομαδικού βιασμού καταγγέλλει πως έπεσε 17χρονος από την Κρήτη που ήταν έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα κράτησης νέων.

'Εσβηνε πάνω της τσιγάρα όταν ήταν μικρή - Στα 15 τη βίαζε και την εξέδιδε

«Με βίαζαν πέντε άτομα σχεδόν κάθε βράδυ για περίπου 15 ημέρες μέχρι που αποφυλακίστηκα», καταγγέλλει, μιλώντας στο cretalive.gr.

Υποστηρίζει, επίσης, ότι η ομάδα των ατόμων, τους οποίους και κατονομάζει, είχε κακοποιήσει σεξουαλικά και άλλο παιδί στις φυλακές.

Σοκάρει η καταγγελία 17χρονου για ομαδικούς βιασμούς στην Κρήτη

Σοκάρει η καταγγελία 17χρονου για ομαδικούς βιασμούς σε σωφρονιστικό κατάστημα κράτησης νέων / Φωτογραφία αρχείου Pixabay

Στις 20 Μαρτίου, τρεις ημέρες αφ’ ότου αποφυλακίστηκε από το ειδικό κατάστημα κράτησης, η μητέρα μετέβη στην Ασφάλεια Ηρακλείου για να καταθέσει όσα της είχε εκμυστηρευτεί ο γιος της, μέσα στο αυτοκίνητο, λίγη ώρα μετά την αποφυλάκιση του.

Ο 17χρονος κλήθηκε να πει όσα βίωσε παρουσία ψυχολόγου, ενώ εξετάστηκε από ιατροδικαστή, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία.

Πλέον η διερεύνηση των βαρύτατων καταγγελιών είναι σε εξέλιξη.

16χρονη Καταγγέλλει Πως Έπεσε Θύμα Αρπαγής Και Βιασμού - Video

Ο εγκλεισμός του ανήλικου σε κατάστημα νέων είχε κριθεί αναγκαίος περισσότερο για λόγους σωφρονισμού και αναμόρφωσης μετά από σοβαρό ενδοοικογενειακό επεισόδιο με τη μεγαλύτερη αδελφή του.

Όπως καταγγέλλει, την πρώτη μέρα στη φυλακή, του έκλεψαν τα ρούχα και τον εξανάγκασαν να παίξει ξύλο με συγκρατούμενο του. Ήταν το απαραίτητο τελετουργικό υποδοχής. Το αναπόφευκτο καψόνι του νεοεισερχόμενου. «Αν δεν το έκανα, θα έπεφταν πάνω μου 20 άτομα να με χτυπούν με μπουνιές και κλωτσιές», υποστηρίζει.

Επικοινώνησε τηλεφωνικά με συγγενικό του πρόσωπο για να τους αναφέρει τον ξυλοδαρμό, όμως το τηλεφώνημα έγινε αντιληπτό από άλλα παιδιά που τον ξυλοκόπησαν ξανά.

Οι καταγγελίες σοκ του 17χρονου / cretalive.gr

Ο ίδιος από τη δεύτερη μέρα εγκλεισμού ζήτησε να μεταφερθεί σε πτέρυγα προστασίας, όμως και αυτό διέρρευσε και δέχθηκε νέο ξυλοδαρμό, μετά τον οποίο χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Οι γονείς του ενημερώθηκαν για τον βάναυσο ξυλοδαρμό του κατόπιν δικής τους επιμονής, καθώς το παιδί είχε να επικοινωνήσει μαζί τους τρεις ημέρες και είχαν αρχίσει να ανησυχούν.

Το αποκορύφωμα ήταν οι αποκαλύψεις για τους συνεχείς βιασμούς, από την ομάδα των πέντε ατόμων.

Κρήτη: Πατριός βίαζε και εξέδιδε τον γιο της συντρόφου του

«Οι υπαίτιοι δράστες θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη»

Η μητέρα του 17χρονου ζητά την παραδειγματική τιμωρία των ατόμων που κακοποίησαν τον γιο της, ενώ εξαπολύει «πυρά» και σε εκείνους που δεν τον προστάτευσαν ως όφειλαν.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιώργος Κοκοσάλης, παρακολουθεί στενά την πορεία της προανάκρισης, εκφράζοντας τη βεβαιότητα του ότι οι υπαίτιοι θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

«Γίναμε αποδέκτες άλλης μίας υπόθεσης παιδικής κακοποίησης με την έννοια της σεξουαλικής βίας που ασκήθηκε πάνω σε αυτό το παιδί στα πλαίσια ενός ελεγχόμενου φορέα, όπως είναι το ειδικό κατάστημα κράτησης των συγκεκριμένων νέων όπου για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα φιλοξενήθηκε ο ανήλικος.

Δυστυχώς, αν και έχουν γίνει πολλά βήματα προς την κατεύθυνση της εναλλακτικής αντιμετώπισης των νεαρών παραβατών, η κατάσταση παραμένει δύσκολη έως και τραγική.

Με το που αποφυλακίστηκε το παιδί βρήκε το θάρρος και εκμυστηρεύτηκε στη μητέρα του τα όσα βίωνε. Απευθύνθηκαν στην Ασφάλεια Ηρακλείου που διενεργεί προανάκριση και είμαστε σίγουροι ότι οι υπαίτιοι δράστες θα βρεθούν και θα λογοδοτήσουν στην ποινική δικαιοσύνη», ανέφερε ο κ. Κοκοσάλης.

Ναύπακτος: Άρπαξε 16χρονη και τη βίαζε 19 μέρες

Θεσσαλονίκη: «Γέννησα το παιδί του βιαστή μου- Ήμουν ανήλικη»

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top