Οπαδική βία στη Θεσσαλονίκη: Ξυλοκόπησαν ανήλικο που φορούσε ζακέτα ομάδας

Συνελήφθη ένας 21χρονος - Αναζητείται ο συνεργός του

Νέο περιστατικό οπαδικής βίας σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα ένας 16χρονος να μεταφερθεί με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο της πόλης. Η αστυνομία συνέλαβε έναν 21χρονο για την επίθεση και αναζητείται ο συνεργός του. 

Ομολόγησε τη δολοφονία του Άλκη, αλλά δεν τον πιστεύει η εισαγγελέας

Το συμβάν σημειώθηκε στην περιοχή της Ευαγγελίστριας. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, δύο άτομα πλησίασαν τον ανήλικο που φορούσε ζακέτα ομάδας της πόλης και τον ρώτησαν «τι ομάδα είναι». Στη συνέχεια ξεκίνησαν να τον χτυπούν με μπουνιές και κλωτσιές στο σώμα και το κεφάλι. Λίγο πριν φύγουν από το σημείο, πήραν τη ζακέτα που φορούσε ο ανήλικος, αφήνοντάς τον αιμόφυρτο. 

Ο ανήλικος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. 

Συνελήφθη 21χρονος και αναζητείται ο συνεργός του

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης ένας 21χρονος, αλβανικής καταγωγής, ενώ αναζητείται ο συνεργός του. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για σωματικές βλάβες και ληστεία. Οι Αρχές βλέπουν οπαδικά κίνητρα πίσω από την επίθεση. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από περίπου έναν χρόνο και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2022, ο νεαρός Άλκης Καμπανός είχε πέσει νεκρός από οπαδική επίθεση σε περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης. 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για την εξιχνίαση επίθεσης που έλαβε χώρα χθες σε βάρος ανήλικου, στην περιοχή της Ευαγγελίστριας, οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη 21χρονου εμπλεκόμενου άντρα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, απογευματινές ώρες χθες (02-05-2023), δύο άτομα, ένα εκ των οποίων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και κρατώντας μεταλλικό αντικείμενο μικρού μεγέθους, προσέγγισαν τον ανήλικο, ο οποίος περπατούσε με την παρέα του και αφού του επιτέθηκαν ασκώντας σωματική βία, του αφαίρεσαν ζακέτα που φορούσε, η οποία έφερε διακριτικά αθλητικού συλλόγου.

Από την επίθεση τραυματίστηκε ο ανήλικος ημεδαπός, ο οποίος μεταφέρθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της πόλης, όπου και νοσηλεύεται, ενώ επιτέθηκαν και σε 20χρονο ημεδαπό, ο οποίος προσέτρεξε σε βοήθεια του παθόντα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δεύτερου δράστη.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, της ληστείας, της παράβαση της νομοθεσίας που αφορά σε αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις και της παράβασης του Νόμου περί Όπλων, θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top