H κατάσταση της υγείας των παιδιών που τραυματίστηκαν από βεγγαλικά

Τρία παιδιά έχουν υποστεί ακρωτηριασμό στα δάχτυλά τους

Πάσχα 2023: Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών από βεγγαλικά - βίντεο από ΕΡΤ

Τέσσερα παιδιά τραυματίστηκαν σοβαρά από βεγγαλικά, την Ανάσταση, τα τρία από αυτά ακρωτηριάστηκαν στα δάκτυλα. 

Το 7χρονο κορίτσι που τραυματίστηκε από βεγγαλικά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα στο πρόσωπο, στο χωριό Μάσσαρι της Ρόδου, νοσηλεύτηκε ένα 24ωρο στο νοσοκομείο και επέστρεψε στο σπίτι του.

Τέσσερα παιδιά τραυματίστηκαν από βεγγαλικά την Ανάσταση

«Καμένο στο πρόσωπο, είναι εντάξει στο σπίτι του, νοσηλεύτηκε ένα 24ωρο στο νοσοκομείο και πήγε στο σπίτι του. Έχει εγκαύματα. Κάτι πρέπει να γίνει, από το να απαγορευτούν στο εμπόριο, δεν λέγονται πια βεγγαλικά και δυναμιτάκια. Είναι δυναμίτες. Θα πρέπει να υπάρξει αστυνόμευση σε κάθε χωριό» τόνισε ο πρόεδρος της κοινότητας Μαλώνας, Νεκτάριος Μουστακέλλης, στην ΕΡΤ.

Νέος Κόσμος: «Πόλεμος» βεγγαλικών και μολότοφ μετά την Ανάσταση

Στο Αγκρίστρι έκρηξη κροτίδας είχε ως αποτέλεσμα ένα 14χρονο αγόρι να χάσει τέσσερα δάκτυλα του αριστερού του χεριού, ενώ στη Σύμη 14χρονο αγόρι τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο και το χέρι.

Ο 14χρονος από το Αγκίστρι και ο 13χρονος από τη Σύμη νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Χειρουργήθηκαν και βρίσκονται στη διαδικασία αποκατάστασης.

Πάσχα: Aκρωτηριάστηκαν δύο παιδιά από βεγγαλικά σε Σύμη και Αγκίστρι

Στην Πύλο ένα 9χρονο προσφυγόπουλο υπέστη ακρωτηριασμό δακτύλου του χεριού του από κροτίδα και διακομίστηκε επίσης στο νοσοκομείο «Παίδων» στην Αθήνα.

Τραυματισμοί σημειώθηκαν και στην Αθήνα. Στην ΕΡΤ μίλησε νεαρός που τραυματίστηκε από δυναμιτάκι: « Όπως πήγα να το ανάψω κάηκα κατευθείαν… Πάω να το πιάσω, το παίρνω, το ανάβω. Με το που πάω να το πετάξω σκάει κατευθείαν».

«Στην ατυχία τους ήταν τυχερός που δεν έχασε κανένα δάχτυλο. Τα παιδιά να μην ασχολούνται καθόλου με αυτά τα πράγματα γιατί σκάνε και γκαζάκια και χίλια δύο και δεν ξέρω που θα καταλήξει αυτό το πράγμα. Όπως είπα στον γιο μου αυτά πρέπει να σταματήσουν γιατί μπορεί να γίνουν χειρότερα. Όπως ήταν ένα παιδάκι προηγουμένως με 4 δάχτυλα κομμένα» ανέφερε στην ΕΡΤ ο πατέρας του παιδιού.

Συγκλονίζει η αδελφή 7χρονου που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα

Με φόντο το θλιβερά περιστατικά, η αδερφή του 7χρονου παιδιού που είχε βρει τραγικό θάνατο από ναυτική φωτοβολίδα το 2011 στη Δροσιά Χαλκίδας, έστειλε το δικό της συγκλονιστικό μήνυμα: «αυτό που θέλω να περάσω είναι ότι αν πιστεύεις ότι θα νιώσεις Ανάσταση μόνο αν σηκώσεις το κεφάλι και δεις πολλά φώτα και “μπαμ μπουμ”, μην πας στην Εκκλησία, κάτσε στο σπίτι σου, αν νιώθεις ότι μόνο έτσι θα καταλάβεις».

Στο Λεωνίδιο Αρκαδίας τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να πυροδοτήσουν βεγγαλικά στην ενορία του Αγίου Βασιλείου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top