Εντυπωσιακός ο ρουκετοπόλεμος της Χίου - Θα προβληθεί στο Λας Βέγκας

Αναβίωσε το έθιμο που κρατά από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας

Βροντερός και ιδιαίτερα εντυπωσιακός, όπως πάντα, ήταν ο ρουκετοπόλεμος της Χίου. Αυτή τη φορά ή εκρηκτική μάχη των δύο ενοριών του Βροντάδου βρέθηκε στο επίκεντρο χολιγουντιανής παραγωγής, προκειμένου να προβληθεί στην μεγαλύτερη αίθουσα προβολής του κόσμου, στο Λας Βέγκας.

Χίος: Eξώδικο από τους κατοίκους του Βροντάδου για τον ρουκετοπόλεμο

Η αναστάσιμη νύχτα στο Βροντάδο, με τη βοήθεια των....ρουκετατζήδων γιορτάστηκε με τον πιο ξεχωριστο και φαντασμαγορικό τρόπο και φέτος.

Εντυπωσιακός ο ρουκετοπόλεμος της Χίου - INTIME

Εντυπωσιακός ο ρουκετοπόλεμος της Χίου - INTIME

Παρά τον «πόλεμο» εξωδίκων μεταξύ των κατοίκων του... μπαρουτοκαπνισμένου Βροντάδου και των πρωταγωνιστών της αιώνιας «μάχης», οι ρουκετατζήδες διασταύρωσαν τα πυρά τους, κρατώντας ολοζώντανο το έθιμο, που κρατά απο τα χρόνια της Τουρκοκρατίας. 

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι «πολεμιστές» του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας της Ερειθιανής, φέτος αυτοπεριορίστηκαν σε μικρότερο αριθμο πυρομαχικών. Κονταροχτυπήθηκαν με 30.000 ρουκέτες. 
.

Μεγάλο Σάββατο: Η θορυβώδης Πρώτη Ανάσταση στη Χίο από τον «ιπτάμενο» ιερέα

Ο φετινός ρουκετοπόλεμος, εκτός απο άρωμα ...μπαρουτιού είχε και άρωμα Hollywood. Το έθιμο κινηματογραφήθηκε από μεγάλη αμερικανική εταιρία παραγωγής για να προβληθεί στη μεγαλύτερη αίθουσα του κόσμου, που θα ανοίξει τις πύλες της τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Τη... σφαιρική σκηνή μουσικής και ψυχαγωγίας που χτίζεται στο Paradise της Νεβάδας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top