Μαραγκός στο Άγιο Όρος που έζησε τη φρίκη των Τεμπών, μιλά πρώτη φορά

Περιέγραψε πώς έσωσε επιβάτες από τη μοιραία αμαξοστοιχία

Μαραγκός στο Άγιος Όρος που έζησε τη φρίκη των Τεμπών, μιλά πρώτη φορά / Βίντεο από την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Ο Γιώργος Καπιοτέλης επέβαινε στο μοιραίο τρένο των Τεμπών. Ήταν στο έκτο βαγόνι και προορισμός του ήταν το Άγιο Όρος, καθώς εργάζεται ως μαραγκός σε μοναστήρι. 

Τέμπη: Οργή για το έγγραφο που έστειλε η Hellenic Train σε τραυματία

Σήμερα, επιστρέφοντας με το ίδιο τρένο στην Αθήνα για τη Μεγάλη Εβδομάδα, μίλησε για πρώτη φορά στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και τον Σπύρο Σιγούρο για όσα έζησε, αλλά και για όσους έσπευσε να βοηθήσει εκείνες τις δύσκολες στιγμές.

«Είναι η πρώτη φορά που μιλάω. Ήθελα πρώτα να το δεχτώ εγώ μέσα μου. Επιστρέφοντας πήρα το ίδιο τρένο. Δεν αισθάνθηκα φόβο. Η ζωή συνεχίζεται. Αν μου το έλεγε κάποιος αυτό στις αρχές μπορεί να μην το έκανα», δήλωσε αρχικά.

Μαραγκός στο Άγιο Όρος ένας από τους ήρωες των Τεμπών

Τέμπη: «Άκουσα μια φωνή που έλεγε "Είμαι και εγώ εδώ, βοηθήστε με"»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα όσα διαδραματίστηκαν εκείνο το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου. Όπως είπε, αισθάνθηκε ότι ήταν καλά και το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να βοηθήσει τους άλλους συνεπιβάτες του.

«Από τη στιγμή που ήμουν καλά ήθελα να βοηθήσω. Υπήρχαν και άλλα παιδιά, όπως ο Άγγελος. Ανοίξαμε τις πόρτες για να φύγουν πρώτα τα άτομα που μπορούσαν να περπατήσουν από το πέμπτο και έκτο βαγόνι. Μετά πήγαμε στο τρίτο που ήταν αναποδογυρισμένο. Βγάλαμε αρκετά άτομα, δεν είχε καθόλου φως. Μπήκα εγώ μέσα, έφεξε ο Άγγελος. Βρήκαμε τρία άτομα. Μας είπαν ότι ήταν δύο ζωντανοί και μια νεκρή κοπέλα. Καλέσαμε βοήθεια. Και εκεί που είχα μείνει μόνος μου με τα παιδιά, ακούσαμε μια φωνή που έλεγε "Είμαι και εγώ εδώ, βοήθησε με" και ήταν τελείως χαμηλά, κάτω από το βαγόνι», περιέγραψε.

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα στιγμάτισε τον Γιώργο για πάντα. Οι επόμενες μέρες που ακολούθησαν ήταν δύσκολες, με τον ίδιο να αποκαλύπτει ότι επί 15 ημέρες δεν κατάφερε να κοιμηθεί: «Αυτό που έγινε στα Τέμπη δεν το λες ατύχημα, το λες ανευθυνότητα. Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ο Θεός και η Παναγία να δώσει κουράγιο και δύναμη στους ανθρώπους που έχασαν τα παιδιά τους», κατέληξε.

Δείτε ολόκληρο την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top