Ρούλα Κουσκουρή: Η μάχη με τον καρκίνο και η νέα ζωή

«Έπεσα στην αγκαλιά του συζύγου μου και του είπα “ξεκινάμε με τα δύσκολα»

Ήταν 30/10/2020. Ο Εγκέλαδος χτύπησε τη Σάμο και η Ρούλα Κουσκουρή βρέθηκε στο νησί για να καλύψει τις συνέπειες του μεγάλου σεισμού για την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Εκεί, κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ, ανακάλυψε ένα μικρό ογκίδιο πάνω από το στήθος της. 

Αρχικά πίστεψε πως είχε κουράσει το χέρι της τις προηγούμενες μέρες, καθώς έκανε δουλειές στο σπίτι της για να μπορέσει να φύγει για τη δημοσιογραφική αποστολή. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, με τον κορωνοϊό να έχει ανατρέψει τις ζωές όλων μας, η γνωστή δημοσιογράφος αποφασίζει να κάνει λίγο νωρίτερα την προγραμματισμένη μαστογραφία της. 

Συγκλονίζει η Ρούλα Κουσκουρή για τη μάχη της με τον καρκίνο

Τα νέα όμως δεν ήταν καλά. «Κυρία Κουσκουρή είστε δυνατή γυναίκα, πρέπει να σας εξετάσει αμέσως ογκολόγος», της είπε ο γιατρός που έκανε την εξέταση και η γη έφυγε κάτω από τα πόδια της. 

Η Ρούλα Κουσκουρή εξομολογήθηκε τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο

Η Ρούλα Κουσκουρή εξομολογήθηκε τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο

«Κατάλαβα ότι ξεκινά ένας Γολγοθάς. Είναι η πρώτη στιγμή που το ακούς. Απευθύνθηκα στην κουμπάρα μου και της είπα “έλα δίπλα μου γιατί πρέπει να αντιμετωπίσω κάτι δύσκολο”. Με τη βοήθειά της, γιατί ανήκει στον κλάδο της υγείας, έκλεισα ραντεβού στο Αττικό Νοσοκομείο κι εκεί υποβλήθηκαν στο χειρουργείο μου και στις χημιοθεραπείες μου και δεν το μετάνιωσα καθόλου. Με είδε ο χειρουργός μου στις 6 Δεκεμβρίου και μου είπε πως την επόμενη Παρασκευή θα γινόταν η επέμβαση. Βγήκα από το ιατρείο του, έπεσα στην αγκαλιά του συζύγου μου και του είπα “ξεκινάμε με τα δύσκολα», είπε η Ρούλα Κουσκουρή πολύ συγκινημένη. 

Υποψήφια βουλευτής της ΝΔ η δημοσιογράφος Ρούλα Κουσκουρή!

Οι δυσκολότερες στιγμές της όμως σε όλη αυτή την επίπονη διαδικασία, δεν ήταν οι χημιοθεραπείες και οι παρενέργειές τους, ούτε η ανάρρωση από το σοβαρό χειρουργείο. Όπως εξομολογήθηκε η ίδια, ήταν όταν έπρεπε να πει στα παιδιά της και τους γονείς της πως ξεκινά τη μάχη με τον καρκίνο. 

Η Ρούλα Κουσκουρή με τον σύζυγό της

Η Ρούλα Κουσκουρή με τον σύζυγό της / Φωτογραφία Facebook

«Αφού πέρασαν αυτές οι δύο δύσκολες μέρες κι έμαθα παραμονή Πρωτοχρονιάς ότι επρόκειτο για κακοήθεια και θα έπρεπε να ξεκινήσω σειρά χημιοθεραπειών και ακτινοβολιών, πάτησα στα πόδια μου και είπε “πάμε, ένα ρεπορτάζ είναι κι αυτό, δύσκολο, αλλά πάμε να το βγάλουμε», είπε η δημοσιογράφος, η οποία θα είναι υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στον Δυτικό Τομέα. 

Κουσκουρή: Η συγκίνηση για τον Καραϊβάζ και η υπόσχεση στον εαυτό της

Ξεκαθάρισε μάλιστα, θέλοντας να προλάβει όσους, δύσπιστα θα αντιμετώπιζαν την εξομολόγησή της, ότι δε βγήκε να μιλήσει για τη μάχη της με τον καρκίνο για να αλιεύσει ψήφους από τον ελληνικό λαό, αλλά για να αφυπνίσει. 

«Θέλω, κοιτώντας στα μάτια όλους όσοι μας βλέπουν, να τους πω ότι δε θέλω την ψήφο τους γι’ αυτόν τον λόγο. Δε θέλω να με ψηφίσει κανείς γιατί θα σκέφτεται ότι πέρασα μία ασθένεια. Δεν το κάνω γι’ αυτό τον λόγο. Το κάνω γιατί θέλω έστω και μία από τις γυναίκες που με βλέπουν να δει ότι δύο χρόνια μετά είμαι καλά, είμαι με τα μαλλιά μου, δε φοράω περούκα, έχει τελειώσει όλο αυτό και να βγει από το σπίτι, να βγει έξω, να δει τον ήλιο. Να μη μείνει μέσα στο σπίτι της κλεισμένη, στο κρεβάτι του πόνου. Αν έχω καταφέρει έστω και μια γυναίκα να το κάνει αυτό, να σηκωθεί και να σταθεί στα πόδια της, θα είμαι χαρούμενη», είπε. 

Για όσο κράτησε αυτή η μάχη με τον καρκίνο, σανίδα σωτηρίας της, όπως είπε η Ρούλα Κουσκουρή ήταν η δουλειά της. Συνέχισε το ρεπορτάζ, έβγαινε στην εκπομπή και δεν άφησε τίποτα να την κρατήσει μακριά από αυτό που αγαπά. 

«Εγώ πιάστηκα πάνω από τη δουλειά. Δεν άφησα μέρα που δεν έκανα ρεπορτάζ. Είχα το άγχος μη φύγει η περούκα από το κεφάλι μου. Αγωνιούσα μη γυρίσω και κοιτάξω και μου κουνηθεί η περούκα. Πολλοί από τους συναδέλφους, ακόμα και πέρυσι μου έλεγαν τι “ωραία που έκανες τα μαλλιά σου έτσι”. Δεν είναι μόνο τρίχες. Όταν είσαι σπίτι και δε φοράς την περούκα σου, βλέπεις την εικόνα σου. Όταν έβλεπα τον εαυτό μου χωρίς περούκα έλεγα “Ρούλα είσαι άρρωστη”. Από τον Αύγουστο που μας πέρασε μέχρι τώρα, τα μαλλιά μου έχουν φτάσει εδώ που έχουν φτάσει», ανέφερε η δημοσιογράφος. 

Η Ρούλα Κουσκουρή μίλησε επίσης και για την αδελφή της, η οποία είναι άτομο με αναπηρία, ξεκαθαρίζοντας ότι οι γονείς και οι οικογένειες αυτών των παιδιών είναι ήρωες και πάρα πολύ δυνατοί άνθρωποι. 

«Η αδελφή μου προσβλήθηκε από ένα μικρόβιο σε ηλικία πέντε, έξι ετών και από τότε άλλαξε ολοκληρωτικά η ζωή όλων μας. Και η δική μου ζωή άλλαξε εντελώς μετά τον καρκίνο. Από αυτήν την περιπέτεια έχω βγει πολύ δυνατή, θεωρώ ότι μπορώ να κατακτήσω όλον τον κόσμο και δε με σταματά τίποτα», κατέληξε.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top