Μάτι: Δεύτερη δίκη για τους 21 κατηγορούμενους

Aφορά στους εγκαυματίες που δεν είχαν συμπεριληφθεί στον αρχικό κατάλογο

Νέα εισαγγελική έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι / Kεντρικό δελτίο ειδήσεων Star 20/2/23

Δεύτερη δίκη για τους εγκαυματίες στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που δεν είχαν συμπεριληφθεί στον αρχικό κατάλογο, και ως εκ τούτου δεν συμμετέχουν στην εν εξελίξει δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας, έχει δρομολογηθεί από τη Δικαιοσύνη.

Μάτι: Νέα εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς

Η έρευνα για το δεύτερο αυτό κομμάτι της υπόθεσης ξεκίνησε μετά την απόφαση του δικαστηρίου που έκανε δεκτή την εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας Παναγιώτη Μανιάτη και διατάχθηκε άμεσα προκαταρκτική εξέταση για να μην μείνουν ατιμώρητοι όσοι η δικαιοσύνη κρίνει ότι έχουν ποινικές ευθύνες για τον τραυματισμό των ανθρώπων αυτών που για διάφορους λόγους είχαν μείνει εκτός της πρώτης λίστας.

Πανό που γράφει ΔΙΚΑΙΩΣΗ στη δίκη για το Μάτι/ Eurokinissi Κώστας Τζούμας

Πανό που γράφει ΔΙΚΑΙΩΣΗ στη δίκη για το Μάτι/ Eurokinissi Κώστας Τζούμας

Οι διαδικασίες μαλιστα «έτρεξαν» μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και ελήφθησαν ανωμοτί καταθέσεις από τους 21 κατηγορουμένους που δικάζονται και για την κύρια υπόθεση, καθώς το «φάντασμα» της παραγραφής κινείται απειλητικά πάνω από το συγκεκριμένο σκέλος της υπόθεσης. Και αυτό γιατί ο χρόνος παραγραφής συμπληρώνεται σε λίγους μήνες και συγκεκριμένα στις 23 Ιουλίου 2023, γεγονός που σημαίνει πρακτικά ότι μέχρι τότε πρέπει να έχει επιδοθεί κλήση στους κατηγορουμένους για να παραταθεί και ο χρόνος από τα πέντε στα οκτώ χρόνια.

Μάτι: «Μας είπαν να πάμε νύχτα στο νεκροταφείο να ξεθάψουμε το λάθος πτώμα»

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι λόγω της αλλαγής της νομοθεσίας, οι κατηγορούμενοι στο πλαίσιο της δεύτερης δίκης για τη φονική πυρκαγιά θα καθαρίσουν στο εδώλιο για τα ίδια αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα αλλά λόγω ειδικής δωσιδικίας των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημελλημάτων της Αθήνας .

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top