Νέα Σμύρνη: 3 Κολομβιανοί διαβόητης συμμορίας οι δράστες διάρρηξης θυρίδων

Με σενάριο αστυνομικής ταινίας μοιάζει ο τρόπος διάρρηξης 

Διάρρηξη θυρίδων τράπεζασ στη Νέα Σμύρνη: Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες (video Open)   

Δράστες της διάρρηξης που έγινε στις 8 Ιουλίου 2022 σε πέντε θυρίδες τράπεζας στη Νέα Σμύρνη είναι  τρεις Κολομβιανοί, ηλικίας 46, 42 και 46 ετών, που  εισήλθαν στη χώρα μας αρκετές ημέρες πριν το χτύπημα, από τη Σερβία. 

Διόνυσος: Κινηματογραφική διάρρηξη σε βίλα με λεία 200.000 κι έργα τέχνης

Πίσω από αυτούς βρίσκεται διαβόητη συμμορία που χτυπά τράπεζες σε Αμερική, Καναδά, Σουηδία, Φινλανδία και αδειάζει θυρίδες! 

Η Ελληνική Αστυνομία κατάφερε να ταυτοποιήσει τους τρεις Κολομβιανούς ως τους δράστες της μεγάλης αρπαγής.  Οι δράστες επέλεξαν το κατάστημα-στόχο, το επισκέφτηκαν αρκετές φορές σε διάστημα τριών ημερών για να χαρτογραφήσουν το χώρο, καταγράφοντας και σε βίντεο την κατόπτευσή του για περαιτέρω προσεκτική παρατήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Νέα Σμύρνη: Eκδίκηση ή προειδοποίηση η εμπρηστική επίθεση στο εστιατόριο;

Εισήλθαν σε αυτό φορώντας χειρουργικές μάσκες, διαδοχικά στο κατάστημα, προσποιούμενοι τους πελάτες και έφτασαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί στο χώρο του θησαυροφυλακίου. Εκεί διέρρηξαν πέντε θυρίδες και αφαίρεσαν τα κοσμήματα που βρίσκονταν στο εσωτερικό τους.

Νέα Σμύρνη: Τρεις εκρήξεις στο «μικροσκόπιο» του τμήματος εκβιαστών

Οι 3 Κολομβιανοί εξήλθαν διαδοχικά από το κατάστημα και ακολούθησαν διαφορετικά δρομολόγια διαφυγής, όπου και συναντήθηκαν σε μακρινό σημείο από το κατάστημα, επικοινωνώντας τηλεφωνικά μεταξύ τους στο μεσοδιάστημα. Την ίδια κιόλας ημέρα αποχώρησαν από τη χώρα, ταξιδεύοντας αεροπορικώς στην Ισπανία.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης, τόσο εθνικά όσο και διεθνή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top