Σχολεία: Τέλος τα μέτρα για τον κορωνοϊό - Τι αλλάζει για τις απουσίες

Τι θα ισχύει στα σχολεία - Αναλυτικά η ΚΥΑ

Τέλος η χρήση μάσκας στα μέσα μεταφοράς / Βίντεο Σκάι

Καταργούνται και στα σχολεία όλα τα μέτρα που είχαν ληφθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Από δω και στο εξής οι απουσίες δε θα δικαιολογούνται και θα προσμετρούνται κανονικά.

Κορωνοϊός: Τέλος η χρήση μάσκας στα μέσα μεταφοράς

Ανακοινώθηκε νέα ΚΥΑ με την οποία καταργούνται όλα τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό στα σχολεία.

Σύμφωνα με την απόφαση, δε θα ισχύει η πενθήμερη καραντίνα για τους μαθητές που νοσούν με κορωνοϊό και οι απουσίες θα μετρούν κανονικά.

Κανονικά θα υπολογίζονται και οι απουσίες λόγω γρίπης, οι οποίες μέχρι τώρα καταγράφονταν, αλλά δεν προσμετρούνταν.

Σχολεία: Η ΚΥΑ για την κατάργηση μέτρων για τον κορωνοϊό

Η ΚΥΑ έχει ένα άρθρο που αναφέρει τα εξής:

«Άρθρο μόνο

Καταργείται από τη δημοσίευση της παρούσας η υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.50908/7.9.2022 κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Εσωτερικών και Επικρατείας «Λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, εργαστηριακών κέντρων και σχολικών εργαστηρίων, Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, Μεταλυκειακού έτους – τάξης Μαθητείας ΕΠΑ.Λ., Κέντρων Διά Βίου Μάθησης, δομών Ε.Ε.Κ. και Δ.Β.Μ. της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, φροντιστηρίων, κέντρων ξένων γλωσσών, φορέων παροχής εκπαίδευσης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, ξενόγλωσσων ινστιτούτων εκπαίδευσης και πάσης φύσεως συναφών δομών, Δημοσίων και Ιδιωτικών, Δημοσίων Βιβλιοθηκών, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και των Γενικών Αρχείων του Κράτους κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2022-2023 και μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά τη λειτουργία τους» (Β’ 4695)».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top