Στην Ευελπίδων για να απολογηθούν οι δύο τρομοκράτες

Ο «εγκέφαλος» έταζε στους Πακιστανούς εστιατόριο στο Ιράν

To προφίλ των δύο Πακιστανών που συνελήφθησαν γιατί σχεδίαζαν επίθεση σε εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή - Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Στο ανακριτή για να απολογηθούν οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι οι δύο Πακιστανοί που συνελήφθησαν ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης, η οποία σχεδίαζε επίθεση εναντίον εβραϊκού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας. 

Η στιγμή που οι Πακιστανοί φτάνουν στα δικαστήρια για να απολογηθούν - star.gr

Κατηγορούνται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από τα στοιχεία της δικογραφίας και φέρονται να «στρατολογήθηκαν» με την υπόσχεση αδρής πληρωμής για ανθρώπινη απώλεια, από κλάδο των «Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης». 

Στα δικαστήρια για να απολογηθούν είναι οι δύο Πακιστανοί που συνελήφθησαν γιατί φέρονται να σχεδίαζαν επίθεση εναντίον εβραϊκού εστιατορίου

Στα δικαστήρια για να απολογηθούν είναι οι δύο Πακιστανοί που συνελήφθησαν γιατί φέρονται να σχεδίαζαν επίθεση εναντίον εβραϊκού εστιατορίου

Αποκάλυψη Star: Το προφίλ των δύο Πακιστανών και οι διάλογοι «φωτιά»

Στη δικογραφία αναφέρεται πως ηγετικό ρόλο στην υπόθεση έχει άγνωστος ο οποίος από το εξωτερικό φαίνεται να έδινε εντολές στους δύο. Η δίωξη για το πρόσωπο αυτό, αφορά στα αδικήματα της διεύθυνσης τρομοκρατικής οργάνωσης και πρόκλησης για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα).

O 27χρονος Πακιστανός που συνελήφθη ως μέλος τρομοκρατικού δικτύου στην Ελλάδα - Intimenews

O 27χρονος Πακιστανός που συνελήφθη ως μέλος τρομοκρατικού δικτύου στην Ελλάδα - Intimenews

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν ο ένας στην Ζάκυνθο και ο άλλος στην Σκάλα Λακωνίας, δεν έχουν απευθυνθεί σε δικηγόρο και σήμερα αναμένεται να ζητήσουν τον διορισμό συνηγόρου που με εντολή του δικαστικού λειτουργού θα αναλάβει την εκπροσώπησή τους. Η διαδικασία σε αυτήν την περίπτωση είναι πιθανό να καθυστερήσει την έναρξη των απολογιών ώστε ο διορισθείς συνήγορος να ενημερωθεί για το υλικό της υπόθεσης.

Ψυρρή: Πότε θα έκαναν το «χτύπημα» - Ήθελαν λουτρό αίματος με 50 νεκρούς

Τρομοκρατικό δίκτυο: Έταζε στους Πακιστανούς λεφτά και εστιατόριο στο Ιράν

Την ίδια ώρα νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δράση των δύο συλληφθέντων και του 30χρονου που φέρεται να τους έδινε εντολές από το Ιράν. 

Ο δεύτερος Πακιστανός που συνελήφθη γιατί σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον εβραϊκού εστιατορίου στην Αθήνα - Intimenews

Ο δεύτερος Πακιστανός που συνελήφθη γιατί σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον εβραϊκού εστιατορίου στην Αθήνα - Intimenews

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο «εγκέφαλος» και οι συνεργάτες του έψαχναν να βρουν οπλισμό και προσπαθούσαν να στρατολογήσουν τουλάχιστον 15 ομοεθνείς τους για να εκτελέσουν τις εντολές του, ενώ φέρονται να σχεδίαζαν επίθεση κατά και άλλων εβραϊκών στόχων στην Ελλάδα.

Αποκλειστικό Star: Αυτός είναι ο συγκάτοικος του Πακιστανού τρομοκράτη

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι 10 από αυτούς κρατούνται για διοικητική απέλαση, καθώς βρίσκονταν παράτυπα στη χώρα. Οι τέσσερις φέρονται να είναι πιο σκληροί και ύποπτοι για ενδεχόμενη εμπλοκή στον σχεδιασμό του τρομοκρατικού χτυπήματος.

«Σκοτώστε όσους μπορείτε!» - Σοκάρουν οι διάλογοι των τρομοκρατών

Ήδη οι Αρχές έχουν ανοίξει τα τηλέφωνα των δύο συλληφθέντων, όπου, πέρα από τα 16.000 ευρώ που υποσχόταν για κάθε νεκρό ο επικεφαλής, τους είπε ότι θα είχε εξασφαλίσει και τη διαφυγή τους από την Ελλάδα στο Ιράν, όπου τους έταζε ότι θα τους ανοίξει και εστιατόριο.

Τρομοκρατικό δίκτυο: Τουλάχιστον 1.000 συνομιλίες με τον «εγκέφαλο» του δικτύου

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει τους δύο συλληφθέντες στην περιοχή γύρω από το εστιατόριο, στο οποίο σκόπευαν να επιτεθούν. Εκτιμάται ότι βρέθηκαν εκεί για να αποτυπώσουν με τα κινητά τους τηλέφωνα το εστιατόριο και τη γύρω περιοχή, προκειμένου να οργανώσουν την επίθεση. 

Αυτοί είναι οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν για τρομοκρατία

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, φαίνεται ότι υπάρχουν 1.000 συνομιλίες μεταξύ του 27χρονου Πακιστανού που συνελήφθη στη Ζάκυνθο και του 30χρονου καθοδηγητή.

Ερευνάται αν οι δύο Πακιστανοί που συνελήφθησαν είχαν στρατολογήσει κι άλλα άτομα - Intimenews 

Ερευνάται αν οι δύο Πακιστανοί που συνελήφθησαν είχαν στρατολογήσει κι άλλα άτομα - Intimenews 

Από αυτές τις συνομιλίες, υπάρχουν αρκετές ακόμα που πρέπει να μεταφραστούν από τη γλώσσα Ούρντου στα ελληνικά, ενώ άλλες είχαν σβηστεί και επιχειρείται να ανακτηθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Πού έμεναν οι δύο τρομοκράτες που θα χτυπούσαν στου Ψυρρή

Έπειτα από αυτό, είναι πιθανό τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής να οδηγηθούν και σε αλλά άτομα που ίσως να είχαν στρατολογηθεί από τους δύο συλληφθέντες. Δεν αποκλείεται να προκύψουν στοιχεία και για κάποια από τα δέκα άτομα, πακιστανικής καταγωγής, που κρατούνται από τις Αρχές για διοικητική απέλαση και εντοπίστηκαν κατά τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής.

Τρομοκρατικό δίκτυο: Πώς επικοινωνούσαν οι συλληφθέντες με τον «εγκέφαλο»

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 30χρονος που έδινε εντολές από το Ιράν χρησιμοποιούσε ένα νούμερα που άνηκε στο Ντουμπάι. Στη συνέχεια όμως ζήτησε από τον 27χρονο συλληφθέντα να αγοράσει ένα ελληνικό νούμερο και να δημιουργήσει έναν λογαριασμό στην εφαρμογή WhatsApp, όπως και έκανε.

Ψυρρή: Έφοδος σε διαμέρισμα στα Άνω Λιόσια - Σύχναζαν εκεί οι 2 τρομοκράτες

Τον λογαριασμό αυτόν φέρεται να τον χρησιμοποιούσε ο 30χρονος, χωρίς νούμερο, μόνο με τη συσκευή, στην προσπάθεια του να καλύψει τα ίχνη του. 

Ραζ Τσμιτ: «Το Ιράν δεν χρησιμοποιεί πολίτες του, για να αρνηθεί την ανάμειξή του»

Σύμφωνα με τον υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκο το κίνητρο των δύο συλληφθέντων φαίνεται πως ήταν οικονομικό. 

Ο ειδικός σε θέματα του Ιράν, Ραζ Τσιμτ, τόνισε στην ΕΡΤ ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ιρανοί προσπαθούν να οργανώσουν επιθέσεις κατά ισραηλινών, εβραϊκών ή άλλων στόχων. 

Ψυρρή: Οι τρομοκράτες θα έπαιρναν 15.000 ευρώ για κάθε νεκρό στο εστιατόριο

«Αυτό έχει σίγουρα να κάνει με τον μυστικό πόλεμο ανάμεσα στο Ιράν και στο Ισραήλ. Βασικός στόχος των Ισραηλινών είναι να καθυστερήσουν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, και για να το κάνουν αυτό, έχουν αναμειχθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα είδος μυστικής δράσης στο εσωτερικό του Ιράν, κυρίως σε στόχους που σχετίζονται με το πυρηνικό του πρόγραμμα», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Αυτό που κάνει το Ιράν είναι να προσπαθεί να στρατολογεί άτομα άλλων εθνικοτήτων. Στην περίπτωση της Ελλάδας ξέρουμε ότι οι δύο Πακιστανοί ήταν γεννημένοι στο Ιράν αλλά δεν ήταν Ιρανοί πολίτες, στρατολογήθηκαν για να κάνουν την ενέργεια. Κάποιες φορές αναμειγνύεται το ιρανικό υπουργείο Πληροφοριών, αλλά συνήθως το Ιράν δεν χρησιμοποιεί Ιρανούς πολίτες για να πραγματοποιήσουν αυτές τις επιθέσεις, γιατί θέλει να μπορεί να αρνηθεί την ανάμειξή του σ' αυτές. Αν αυτοί οι άνθρωποι συλληφθούν, θα είναι πολύ δύσκολο να κατηγορηθεί το Ιράν».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top