Καιρός: Προ των πυλών η κακοκαιρία εξπρές – Χιόνια και στην Αττική

Για έντονα φαινόμενα προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι

Πλησιάζει η κακοκαιρία εξπρές που αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας το επόμενο 48ωρο. Ο καιρός θα παρουσιάσει ραγδαία μεταβολή από σήμερα το μεσημέρι με βροχές, σποραδικές καταιγίδες, ακόμα και χιόνια που θα διαρκέσουν έως αύριο Τετάρτη. 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Από την Πέμπτη όμως θα υπάρξει σημαντική βελτίωση και θα σημειωθεί και άνοδος της θερμοκρασίας. 

Καιρός: Η πρόγνωση για σήμερα Τρίτη

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για σήμερα Τρίτη 28 Μαρτίου, θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Εύβοιας, τοπικά θυελλώδεις δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι 8 με 9 Μποφόρ και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. 

Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και από το βράδυ στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά από αργά το απόγευμα. Άνεμοι: Δυτικοί 5 με 7 Μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από το απόγευμα γενικά αίθριος. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 6 με 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα και από τα δυτικά. Άνεμοι: Βόρειοι-βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Nεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 7 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο 8 με 9 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και βαθμιαία στα ημιορεινά της κεντρικής Στερεάς. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από το βράδυ και από τα βόρεια. Άνεμοι: Δυτικοί-βορειοδυτικοί 5 με 7 και από το βράδυ στα βόρεια τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Δυτικοί 6 με 7, βαθμιαία 7 με 8 και από το βράδυ βορειοδυτικοί τοπικά 9 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Δυτικοί-νοτιοδυτικοί 5 με 6, από το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 8 και τοπικά στα βόρεια 9 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Εύβοια

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Άνεμοι: Δυτικοί-βορειοδυτικοί 5 με 7 και από το βράδυ τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Meteo: Σε ποιες περιοχές θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για τον καιρό σήμερα Τρίτη (28/3), αρχικά αναμένονται βροχές και καταιγίδες στα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά, στο βόρειο Αιγαίο και στο Ιόνιο, ενώ κατά τόπους οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Από το πρωί τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κατά κύριο λόγο την ανατολική Στερεά και τη Θεσσαλία, τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, καθώς και το Αιγαίο, ενώ προς το βράδυ θα περιοριστούν στο ανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο και θα εξασθενήσουν.

Χιονοπτώσεις αναμένονται έως το πρωί στα ορεινά της Πίνδου και της Μακεδονίας, άνω των 1.000 μέτρων υψόμετρο, ενώ από το μεσημέρι έως τις πρώτες βραδινές ώρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα ανατολικά της Θεσσαλίας και Στερεάς έως περιοχές με υψόμετρο περίπου 800 μέτρων.

Η θερμοκρασία στη δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 3 έως 16, στη Θεσσαλία από 7 έως 17, στην Ήπειρο από 3 έως 14°C, στη Στερεά από 6 έως 17°C, στην Πελοπόννησο από 4 έως 19°C, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 13°C, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 7 έως 15°C, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 7 έως 17°C, στις Κυκλάδες από 9 έως 18°C, στα Δωδεκάνησα από 13 έως 18°C και στην Κρήτη από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Σημειώνεται ότι η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος του 24ώρου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 Μποφόρ, όμως σταδιακά από το μεσημέρι και από βόρεια προς νότια θα στραφούν σε βόρειους 5 έως 7 και τοπικά έως 8 Μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφόρ και από το πρωί 5 έως 7 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχές, καταιγίδες και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις από το πρωί, με τα ισχυρότερα φαινόμενα να αναμένονται στα δυτικά, βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα πρόσκαιρα 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του 24αώρου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις έως το πρωί ενώ στη συνέχεια θα υπάρχει ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Αρναούτογλου: Χιόνια ακόμη και στην Αττική

Η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και η ενίσχυση των βοριάδων - με κατά τόπους πολύ έντονες ριπές - είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων ωρών, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Μάλιστα, η μεταβολή αυτή δεν αποκλείεται να φέρει χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.

Όπως είπε ο μετεωρολόγος στο χθεσινό δελτίο της ΕΡΤ, σήμερα Τρίτη, στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα υπάρξει συννεφιά που θα φέρει μπόρες βροχής χαμηλά και χιονιού στα πιο ορεινά. Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και κεντρικά και προς το απόγευμα θα κινηθούν πιο ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, θα φτάσουν και τα 8 με 9 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει απότομα, φτάνοντας τους 7 με 8 βαθμούς Κελσίου στα ορεινά ηπειρωτικά και 13 με 15 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Η Αττική θα έχει αρχικά αρκετή ηλιοφάνεια, αλλά από το μεσημέρι και μετά θα υπάρξει μια αστάθεια που θα δώσει διάσπαρτες μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες. Προς το βράδυ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και παροδικές χιονοπτώσεις ακόμα και πάνω από τα 500 με 600 μέτρα υψόμετρο. Ο καιρός θα βελτιωθεί από αργά τη νύχτα. Οι άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί στα 5 με 6 Μποφόρ και η θερμοκρασία στους 13 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία θα υπάρχουν συννεφιές -πρόσκαιρα πιο αυξημένες-, οι οποίες στους νομούς Πέλλας, Πιερίας και Ημαθίας ενδέχεται να αφήσουν μπόρες βροχής ή χιονιού πάνω από τα 500 μέτρα υψόμετρο, μικρής όμως διάρκειας. Από το απόγευμα ο καιρός θα αρχίσει να ανοίγει ξανά. Ιδιαίτερα ενισχυμένος βαρδάρης άνεμος στα 8 με 9 Μποφόρ και θερμοκρασία στους 9 με 11 βαθμούς Κελσίου.

Από αύριο Τετάρτη 29 Μαρτίου θα έχουμε βελτίωση του καιρού χωρίς αξιόλογα φαινόμενα και βαθμιαία εξασθένηση των ανέμων. Από τα τέλη της βδομάδες η θερμοκρασία θα ανέβει ξανά σε ανοιξιάτικα επίπεδα.

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου θα υπάρχουν συννεφιές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, αλλά το σκηνικό θα βελτιωθεί περαιτέρω, καθώς οι άνεμοι πέφτουν ακόμη περισσότερο.

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου, τελευταία του μήνα, ο καιρός μαλακώνει αρκετά και επιστρέφει σε εντελώς ανοιξιάτικα επίπεδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top