Καιρός: Έρχεται το μεσημέρι η κακοκαιρία – Βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Σε ποιες περιοχές θα είναι εντονότερα τα φαινόμενα

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα σημειώσει σήμερα ο καιρός, με τοπικές βροχές και καταιγίδες στη δυτική και βόρεια χώρα, χιόνια στα βόρεια ορεινά, σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και ενισχυμένους ανέμους στα πελάγη.

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αρχικά στη δυτική και βόρεια ηπειρωτική χώρα και βαθμιαία στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα τοπικών βροχών ή όμβρων από τις μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Στερεά.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ, από το απόγευμα σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια. Στα βορειοδυτικά δεν θα ξεπεράσει τους 15 με 17 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 19 με 21 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα. Θερμοκρασία: Από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Στερεά και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία έως 6 στα νότια τοπικά 7 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 22 και τοπικά έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 και στην Κρήτη έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως από το απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως τις βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νότιοι 3 με 5 και βαθμιαία έως 6 με 7 μποφόρ, το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα δυτικοί 3 με 4 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ, το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ, το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα. Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top