Σταθμάρχης: «Eίμαι έτοιμος για βάρδια μόνος μου. Bάλτε με στο πρόγραμμα»

O μόνος από τους 14 νέους σταθμάρχες που ανέλαβε τέτοια ευθύνη

Σε μία σημαντική αποκάλυψη για τον μοιραίο σταθμάρχη, ο οποίος έχει προφυλακιστεί για την τραγωδία των Τεμπών, προχώρησε το κεντρικό δελτίο του Star. Ο 59χρονος φέρεται να δήλωσε έτοιμος να εργαστεί μόνος του στη βάρδια, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της δημοσιογράφου Δήμητρας Τζιότζιου.

Τέμπη: Έγγραφο της ΡΑΣ για λάθη σταθμαρχών 4 μέρες πριν από την τραγωδία

Μόλις ολοκληρώθηκε η μαθητεία του σταθμάρχη ρωτήθηκε από τον επιθεωρητή, τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι που είχαν την ίδια εκπαίδευση, αν είναι έτοιμος να αναλάβει βάρδια μόνος του. Από όλους τους 14 νέους σταθμάρχες μόνο ο 59χρονος δήλωσε έτοιμος να εργαστεί μόνος του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Eίμαι έτοιμος να κάνω βάρδια μόνος μου. Bάλτε με στο πρόγραμμα».  Είναι προφανές, ότι δεν είχε καμία αίσθηση της ανεπάρκειάς του. 

Στην ανακρίτρια ο συμβασιούχος σταθμάρχης

Στο μεταξύ, η Δευτέρα είναι μια κρίσιμη μέρα για τον συμβασιούχο σταθμάρχη που θα περάσει το κατώφλι της ανακρίτριας. Πρέπει να απαντήσει όχι μόνο για τη δική του επαγγελματική επάρκεια αλλά να εξηγήσει τον λόγο που έφυγε νωρίτερα και τον τρόπο που δούλευε ο συνάδελφός του, ο προφυλακισμένος σταθμάρχης. 

Τέμπη: Ήξερε ο σταθμάρχης αυτόματη χάραξη; Tι απαντά το περιβάλλον του

Άνθρωποι από το περιβάλλον του είπαν ότι «έφυγε κανονικά στο ωράριό του, δηλαδή στις 22:00. Kαι το πρωινό ωράριο για τους συμβασιούχους είναι 8ωρο και όχι 9ωρο, όπως εσφαλμένα αναγράφεται στο βαρδιόχαρτο. Ήταν επικουρικός και δεν έκανε μόνος του χαράξεις στον πίνακα.

Ήταν συνεχώς σε άλλη βάρδια από τον προφυλακισμένο σταθμάρχη και πως δεν μπορεί να επικαλείται κάποιος τον φόρτο εργασίας, γιατί ειδικά η βραδινή βάρδια είχε πάντα λιγότερη κίνηση».

Το τελευταίο είναι και το πιο σημαντικό, γιατί χθες σύμφωνα με αποκάλυψη του Star, η πλευρά του μοιραίου σταθμάρχη ετοιμάζεται να ρίξει ευθύνες στους άλλους δυο που τον άφησαν μόνο του.
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top