Κρήτη: Αίσιο τέλος για το ζευγάρι Γερμανών που είχαν χαθεί στα Λευκά Όρη

Βρέθηκαν σώοι από έμπειρους διασώστες

Τον Ιανουάριο είχε στηθεί μεγάλη επιχείρηση και στην Πάρνηθα για τη διάσωση ενός άνδρα - Βίντεο από Star (08/01/2023)

Αίσιο τέλος για την περιπέτεια του ζευγαριού Γερμανών που είχαν αποκλειστεί χθες βράδυ στα χιονισμένα Λευκά Όρη στην Κρήτη και ζήτησαν βοήθεια μέσω του 112. Εντοπίστηκαν εμφανώς ταλαιπωρημένοι, αλλά καλά στην υγεία τους.

Κρήτη: Αποκλείστηκε ζευγάρι αλλοδαπών στον Ομαλό

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η επιχείρηση για τον εντοπισμό τους απο ομάδα 7 ατόμων, - τρεις πυροσβέστες από το κλιμάκιο του Καμπανού Ανατολικού Σελίνου και τέσσερα μέλη από την 3η ΕΜΑΚ που έφτασαν από το Ηράκλειο- διήρκησε όλη τη νύχτα.

Η επιχείρηση ήταν εξαιρετικά δύσκολη λόγω του χιονιού και του πάγου. Αυτός είναι και ο λόγος που η ομάδα εντοπισμού και διάσωσης χωρίστηκε στην περιοχή Φώκιες Λευκών Ορέων και συνέχισαν μόνο οι πυροσβέστες της ΕΜΑΚ λόγω ειδικού εξοπλισμού και εκπαίδευσης.

Οι έμπειροι διασώστες εντόπισαν το ζευγάρι των Γερμανών που είναι 38 ετών στις 05.00 τα ξημερώματα μέσα σε έναν υπνόσακο που είχαν μαζί τους στην περιοχή του Αγίου Μάμα.

Λευκά Ορη Κρήτη

Οι έμπειροι διασώστες εντόπισαν το ζευγάρι των Γερμανών μετά από μια δύσκολη επιχείρηση διάσωσης / Φωτογραφία ΕΡΤ

Το ζευγάρι των Γερμανών που ξεκίνησαν για πεζοπορία στον Ομαλό τη Δευτέρα, δεν υπολόγισαν τις καιρικές συνθήκες και εγκλωβίστηκαν σε μια κορυφή λόγω πάγου χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε καμία κατεύθυνση.  

Τότε ζήτησαν βοήθεια μέσω του 112 και ξεκίνησε η επιχείρηση για τον εντοπισμό τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top