Τέμπη: Νέα πιστοποίηση ΡΑΣ στον ΟΣΕ που ήταν σε επιτήρηση

Δείτε το έγγραφο ντοκουμέντο - Δόθηκε λίγο πριν την τραγωδία

Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων STAR με το έγγραφο ντοκουμέντο της διπλής πιστοποίησης από την ΡΑΣ στον ΟΣΕ

Νέα πιστοποίηση κι επιπλέον αρμοδιότητες έδωσε η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) στον ΟΣΕ, εικοσιεπτά ημέρες πριν από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε στα Τέμπη

Τέμπη: Γιαπί…ο σταθμός τηλεδιοίκησης του ΟΣΕ στη Λάρισα

Μάλιστα, παρόλο που ο ΟΣΕ ήταν σε επιτήρηση για ελλείψεις σε θέματα ασφάλειας και θα μπορούσε να του αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας, η ΡΑΣ τον «προικοδότησε» με νέα πιστοποίηση την 1η Φεβρουαρίου 2023 όπου τον εμφανίζει ως κατάλληλο για να συντηρεί τρένα.

Αυτό είναι τo έγγραφο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το STAR από τον ευρωπαϊκό οργανισμό σιδηροδρόμων στον οποίο το έστειλε η Eλληνική Ρυθμιστική Αρχή / Φωτογραφία από STAR

Ο ΟΣΕ ήταν σε επιτήρηση

Ακόμα, η προηγούμενή πιστοποίηση δόθηκε στον ΟΣΕ, στις 4 Οκτωβρίου του 2021, για την διαχείριση των υποδομών. Πιο συγκεκριμένα, στην έκθεση της ΡΑΣ για το 2021 εντοπίζεται ότι η έγκριση ασφάλειας δόθηκε στον ΟΣΕ με την προϋπόθεση ότι θα ληφθούν μέτρα για την επανόρθωση των ελλείψεων που είχαν διαπιστωθεί, κάτι που σημαίνει ότι ο ΟΣΕ ήταν σε επιτήρηση.

Διπλή πιστοποίηση είχε δοθεί από την Ρ.Α.Σ στον ΟΣΕ / Φωτογραφία από STAR

Σημειώνεται ότι η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων έχει τη δυνατότητα να θέσει τον οργανισμό σε επιτήρηση, να περιορίσει την  ισχύ της πιστοποίησης που έχει δώσει ή να την αναστείλει πλήρως, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες που υποχρεούται να ακολουθεί όταν εντοπίζει προβλήματα ασφάλειας. Παρόλα αυτά επέλεξε την επιτήρηση και συνέχισε να δίνει πιστοποιήσεις, ωστόσο εάν είχε επιλέξει την αναστολή λειτουργίας πιθανώς ο ΟΣΕ να είχε αναγκαστεί να συμμορφωθεί.

Δείτε ολοκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top