ΟΣΕ: Ποια δρομολόγια ξεκινούν την Τετάρτη - Τα μέτρα ασφαλείας

Αρχίζουν ασκήσεις ετοιμότητας στον σιδηρόδρομο

Ξεκινάνε από την Τετάρτη τα δρομολόγια του Προαστιακού σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Θράκη και Πάτρα. Δεν ξεκινά, όμως, ακόμα η γραμμή Αθήνας - Θεσσαλονίκης. Το απόγευμα έγινε πολύωρη σύσκεψη στο κτίριο του ΟΣΕ για τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να ληφθούν, ώστε να είναι προστατευμένο το επιβατικό κοινό.

Στον ανακριτή οι πρόεδροι των σωματείων εργαζομένων στον σιδηρόδρομο

22 ημέρες μετά την τραγωδία των Τεμπών με τους 57 νεκρούς από τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών ξεκινάνε ξανά την Τετάρτη  τα δρομολόγια του ΟΣΕ. 

Τέμπη: «Αδιανόητο αυτό που έγινε» λέει συνάδελφος του μηχανοδηγού

Συγκεκριμένα, από μεθαύριο επανεκκινούν τα εξής δρομολόγια:

  • Προαστιακός: Πειραιάς - Αεροδρόμιο - Λιόσια - Χαλκίδα
  • Θεσσαλονίκη - Φλώρινα και Δράμα
  • Αλεξανδρούπολη - Ξάνθη
  • Πάτρα - Ρίο

Παράλληλα, θα ξεκινήσουν και δύο ζεύγη εμπορικών αμαξοστοιχιών.

Τέμπη: Χαμόγελα για την 25χρονη Ανυσία - «Ξύπνησε» από το κώμα

ΟΣΕ: Με ποια μέτρα θα γίνει η επανεκκίνηση του σιδηρόδρομου

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν για την ασφαλή διέλευσή τους είναι να κινούνται σε διαφορετικές ώρες τη νύχτα, ώστε να μη διασταυρωθούν σε σημεία όπου γίνεται μονοδρόμηση της γραμμής, όπως στο Οινόη Τιθορέα, όπου γίνονται ακόμα έργα για την τηλεδιοίκηση.

Ακόμα, από μεθαύριο θα υπάρχουν αυστηρά σε όλα τα δρομολόγια του προαστιακού δύο μηχανοδηγοί και τουλάχιστον ένας συνοδός, αλλά και δύο σταθμάρχες ακόμα και σε σταθμούς όπου μέχρι πρότινος ήταν μόνο ένας, όπως το Παλαιοφάρσαλο, το Λιτόχωρο και το Πλατύ.

Ακόμα, συζητήθηκαν εκτενώς ορισμένα ζητήματα ασφαλείας, όπως της πυρασφάλειας και της πυρανίχνευσης στις σήραγγες, το ζήτημα στις ραδιοεπικοινωνίες και τον φωτισμό στις σήραγγες, ζητήματα που δεν είναι ολοκληρωμένα σε όλα τα σημεία.

Επιπλέον, αποφασίστηκε να γίνονται και κάποιες ασκήσεις ετοιμότητας, τόσο στο χαρτί (πιθανά σενάρια που θα αναλύουν), αλλά και στο πεδίο, ασκήσεις στις οποίες θα συμμετέχουν πυροσβεστική, ΕΚΑΒ και αστυνομία.

Όλα αυτά τα συστήματα, βέβαια, χρειάζονται και χρόνο και χρήμα και μελετάται η άμεση εφαρμογή τους.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top