Τέμπη: «Αδιανόητο αυτό που έγινε» λέει συνάδελφος του μηχανοδηγού

«Δεν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό μας.»

Πώς θα γίνει το «restart» στον σιδηρόδρομο - Βίντεο Star

Για «αδιανόητο» γεγονός έκανε λόγο συνάδελφος του μηχανοδηγού της μοιραίας αμαξοστοιχίας αναφερόμενος στην πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών.

Ο κ. Χρήστος Ζαραϊδώνης μίλησε στην εκπομπή Tlive.

Πώς θα γίνει το «restart» στον σιδηρόδρομο

«Συναντηθήκαμε στη Θεσσαλονίκη, εγώ εκτελούσα το δρομολόγιο 58, είχε κάποιο θέμα η μηχανή του, κόψαμε τη δική μου από τα βαγόνια, τη βάλαμε πάνω στα δικά του, του είπα ότι δεν έχει κανένα θέμα η μηχανή, είχαμε μιλήσει και πριν με το κέντρο διαχείρισης της Hellenic και από εκεί πήρα την εντολή να του δώσω τη μηχανή. Ήταν ευδιάθετος απλά δεν μιλήσαμε και πάρα πολύ γιατί ήδη είχε καθυστερήσει το δρομολόγιο, οπότε μου ευχήθηκε καλή ξεκούραση, του ευχήθηκα καλό δρόμο και φύγαμε» περιέγραψε ο κ. Ζαραϊδώνης.

«Ο κάθε μηχανοδηγός θα μπορούσε να είναι στη θέση του γιατί αυτά τα δρομολόγια τα κάνουμε συχνά, τουλάχιστον ο κάθε μηχανοδηγός ανεβαίνει τρεις, τέσσερις και πέντε φορές το μήνα στη Θεσσαλονίκη, εκτελώντας είτε επιβατικά είτε εμπορικές αμαξοστοιχίες» πρόσθεσε.

Τέμπη: Την πρώτη μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε τραυματίας

Αναφέρθηκε στις πρώτες του αντιδράσεις όταν έμαθε για την ασύλληπτη τραγωδία. «Καταρχήν δεν πιστέψαμε ότι υπήρχε μετωπική. Αυτό για εμάς ήταν κάτι το αδιανόητο, μπορούσαμε να φανταστούμε μηχανική βλάβη, οτιδήποτε άλλο εκτός από μετωπική. Σίγουρα ο γιος μου ο μεσαίος εκείνο το βράδυ χάζευε στο facebook, του το έβγαλε σαν ενημέρωση, ήξερε ότι ανέβαινα στη Θεσσαλονίκη, ξύπνησε όλη την οικογένεια, αγχωμένος, στεναχωρημένος, νόμιζε ότι είχα πάθει κάτι. Μετά μιλήσαμε στο τηλέφωνο και όλα καλά».

«Για εμάς τους μηχανοδηγούς αυτό που έγινε είναι αδιανόητο. Σε διπλή γραμμή να γίνει μετωπική. Είναι αδιανόητο, δεν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό μας.»

Αναφερόμενος στον άτυχο συνάδελφό του είπε «μιλάμε για έναν πολύ έμπειρο μηχανοδηγό, με πάνω από 35-37 χρόνια στο τιμόνι. Από εκεί και πέρα αν δεν ακούσουμε όλο το ηχητικό να δούμε τι έγινε μετά από την αναχώρησή του από τη Λάρισα, δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα τίποτα. Απλά αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι εικασίες.»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top