Τέμπη: Tι αναμένεται να υποστηρίξει ο επιθεωρητής του ΟΣΕ για τον σταθμάρχη

Ήξερε ο 59χρονος προφυλακισμένος σταθμάρχης να κάνει αυτόματη χάραξη;

Το ρεπορτάζ της εκπομπής του Mega “Live news” για τα όσα αναμένεται να υποστηρίξει ο επιθεωρητής του ΟΣΕ για τον σταθμάρχη

Αύριο Παρασκευή αναμένεται να απολογηθούν στον ειδικό εφέτη ανακριτή ο επιθεωρητής και οι δύο σταθμάρχες, για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή του Mega “Live news”, στις 25 Ιανουαρίου ο επιθεωρητής του ΟΣΕ είχε συγκαλέσει μια σύσκεψη μεταξύ των 14 σταθμαρχών για θέματα σχετικά με τις αρμοδιότητές τους.

Τέμπη: «Χαμένος στις σκέψεις του» ο σταθμάρχης Λάρισας στη φυλακή

Ο επιθεωρητής αναμένεται να υποστηρίξει, λοιπόν, ότι σε αυτή τη σύσκεψη, κανένας από τους συναδέλφους του δεν εξέφρασε κανένα παράπονο και δεν του είπε το ο,τιδήποτε αρνητικό για τον προφυλακισμένο σταθμάρχη, παρόλο που αρκετοί υποστήριξαν εκ των υστέρων ότι είχαν επισημάνει την ανεπάρκειά του.

Πρώην σταθμάρχης: «O επιθεωρητής με ανέτρεψε για να βάλει τον κουμπάρο του»

Ακόμη, ο επιθεωρητής αναμένεται να αναφέρει πως και ο ίδιος ο 59χρονος σταθμάρχης- «πρωταγωνιστής» της τραγωδίας των Τεμπών δήλωσε έτοιμος να αναλάβει οποιοδήποτε πόστο.

Λουλούδια και κεράκια για τα θύματα των Τεμπών στον σταθμό του ΟΣΕ στη Λάριαα/ Eurokinissi Tζέκας Λεωνίδας

Λουλούδια και κεράκια για τα θύματα των Τεμπών στον σταθμό του ΟΣΕ στη Λάριαα/ Eurokinissi Tζέκας Λεωνίδας

Τέμπη: Ήξερε ο σταθμάρχης να κάνει αυτόματη χάραξη;

Ένα από τα βασικά ερωτήματα που προκύπτουν είναι αν ο σταθμάρχης της Λάρισας ήξερε να κάνει αυτόματη χάραξη. Το αυτοματοποιημένο αυτό σύστημα επιτρέπει στους σταθμάρχες να χαράσσουν τις διαδρομές των τρένων, ενώ σε περίπτωση λάθους, τους αναγκάζει να φτιάξουν νέα διαδρομή.

Τέμπη: Το έγγραφο με το blanco στην ώρα αναχώρησης των σταθμαρχών

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ίδιας εκπομπής, αν και το έργο της χάραξης της ηλεκτρονικής πορείας των αμαξοστοιχιών για τον σταθμό της Λάρισας έχει ολοκληρωθεί, δεν είναι βέβαιο αν βρίσκεται σε λειτουργία και αν χρησιμοποιείται από τους σταθμάρχες.

Σε έγγραφο του ο ΟΣΕ, στις 23/12/2022, αναφέρει:

«Οι σταθμάρχες Λάρισας υποχρεωτικά θα σχηματίζουν τη διαδρομή με τη χρήση κομβίων αφετηρίας – στόχου. Τα φωτοσήματα εξόδου θα παραμένουν κλειστά και η υπέρβασή τους θα γίνεται με εντολή του Σταθμάρχη, αφού πρώτα βεβαιωθεί ότι σχημάτισε την κατάλληλη διαδρομή και ότι συντρέχουν οι συνθήκες ελευθερίας του τμήματος αποκλεισμού ως τον επόμενο εν υπηρεσία σταθμό».

Σταθμαρχείο: Διάλογοι για σουβλάκια και χυδαία σχόλια εν ώρα υπηρεσίας

Επομένως, μένει να διερευνηθεί αν ο 59χρονος είχε εκπαιδευτεί προκειμένου να χρησιμοποιεί το ηλεκτρονικό σύστημα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top