Τέμπη: Ξεσπούν γονείς των θυμάτων για τις αποζημιώσεις της Hellenic Train

«Δεν θέλουμε λεφτά από δολοφονους», λέει στο star.gr ο Παύλος Ασλανίδης

Όλα όσα είπαν γονείς των θυμάτων στα Τέμπη για τις αποζημιώσεις που ανακοίνωσε η Hellenic Train

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της Hellenic Train για την καταβολή προκαταβολής στις οικογένειες των θυμάτων και των επιβατών, που τραυματίστηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στις 28 Φεβρουαρίου στα Τέμπη. Γονείς των θυμάτων της πολύνεκρης τραγωδίας, μίλησαν στο star.gr.

«Μέχρι στιγμής, εκτός από τον δικηγόρο μας και κάποια κυρία που με πήρε εχθές για ψυχολογική υποστήριξη από το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να μου δώσει ένα τηλέφωνο στο οποίο θα πάρω, στη Γραμμή Υποστήριξης, κανένας άλλος δεν μας πήρε τηλέφωνο.

Τέμπη: Συγκινεί η αδελφή της Ιφιγένειας -«Θα δώσω το όνομά της στην μπέμπα»

Είμαι ξεκάθαρη... Κανείς δεν ενδιαφέρεται! Μάλλον μέχρι εδώ ήταν το ενδιαφέρον», ξέσπασε μιλώντας στο star.gr η μητέρα της 23χρονης Ιφιγένειας Μήτσκα από τα Γιαννιτσά, η οποία έχασε τη ζωή της στην πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Η 23χρονη Ιφιγένεια, θύμα της τραγωδίας των Τεμπών

Η 23χρονη Ιφιγένεια, θύμα της τραγωδίας των Τεμπών

Eρωτώμενη σχετικά με την ανακοίνωση της Hellenic Train, για τις αποζημιώσεις στα θύματα και τις οικογένειές τους η μητέρα της Ιφιγένειας, σημείωσε: 

Τι να πω, σας παρακαλώ... Έχω λόγια να πω κάτι; Δεν άκουσα τίποτα, δεν μπορώ να σχολιάσω.

«Δεν θέλουμε λεφτά από δολοφονους» 

Οργισμένος με την ανακοίνωση της Hellenic Train, εμφανίστηκε μιλώντας στο star.gr ο πατέρας του Δημήτρη Ασλανίδη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο φονικό δυστύχημα των Τεμπών. 

«Τίποτα δε θέλουμε από αυτούς. Είναι δολοφόνοι και μας εξόργησε όλο αυτό που έκαναν, που έβγαλαν τιμή για τα παιδιά μας. Πόσο τα κοστολόγησαν μάνι, μάνι. Δεν θέλουμε λεφτά από δολοφόνους, σοβαρά μιλάω...Πιστεύω και όλοι οι γονείς να έχουν την ίδια αντιμετώπιση στο θέμα».

Ο άτυχος 26χρονος Δημήτρης/ φωτογραφία από εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Ο άτυχος 26χρονος Δημήτρης/ φωτογραφία από εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Όπως πρόσθεσε ο Παύλος Ασλανίδης, μέχρι σήμερα κανένας δεν έχει επικοινωνήσει με τον ίδιο ή την οικογένειά του

«Κανένας από την εταιρεία, ούτε το κράτος, ούτε ψυχολόγοι, κάνεις. Και δε θέλουμε να επικοινωνήσει από το κράτος γιατί με δολοφόνους δεν θέλουμε επαφές. Όλα θα τα πούμε στα δικαστήρια. Έχουμε καταθέσει αγωγή. Από εβδομάδα θα καταθέσουμε κι άλλη, κατά όλων των υπουργών και υφυπουργών του υπουργείου  Συγκοινωνιών και Μεταφορών και για τους προηγούμενους (υπουργούς- υφυπουργούς).

Τέμπη: Ξεσπά o πατέρας θύματος - «Δε δέχομαι χρήματα από δολοφόνους!»

11,5 δις έφαγαν! Πού πήγαν αυτά τα λεφτά; Κι αν θέλουν να δώσουν (χρήματα) με αυτά τα έκτακτα μέτρα που εξήγγειλαν, ας κάνουν κατάσχεση στις περιουσίες όλων αυτών των υφυπουργών.

Η Hellenic Train ανακοίνωσε τις αποζημιώσεις για τους συγγενείς των θυμάτων και τους τραυματίες / Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Η Hellenic Train ανακοίνωσε αποζημιώσεις για τους συγγενείς των θυμάτων και τους τραυματίες / Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi 

Εγώ δεν είμαι με κανένα κόμμα και ούτε ήμουν ποτέ. Είχα ελεύθερη συνείδηση. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Να πάνε φυλακή και από το ΠΑΣΟΚ και από τον ΣΥΡΙΖΑ τη ΝΔ, όλοι όσοι ήταν μέσα και τα έτρωγαν».

Απεργία: Επεισόδια στην πορεία για τα Τέμπη - Μολότοφ και πετροπόλεμος

Όπως συμπλήρωσε την ανακοίνωση της Hellenic Train για τις αποζημιώσεις τη διάβασε σε ένα σάιτ!

Δεν τολμάμε να μας μιλήσουν. Κρύβονται όπως και οι πολιτικοί και μεταφέρουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον. Όταν είναι να βγουν για τις ψήφους εμφανίζονται, όταν είναι ευθύνες εξαφανίζονται. 

«Είναι σαν να έχουμε χάσει και το δικό μας παιδί. Δεν απαλύνεται ο πόνος» 

«Δεν απαλύνεται ο πόνος με αποζημίωσεις», είπε και ο πατέρας του 20χρονου Ανδρέα Αλικανιώτη, ο οποίος το βράδυ της μοιραίας σύγκρουσης των τρένων, κατόρθωσε να βγει ζωντανος από το 2ο βαγόνι, βρίσκοντας το θάρρος να σώσει δέκα ζωές από την τραγωδία.

«Η ανθρώπινη ζωή δεν εκτιμάται ούτε με 40.000, ούτε με 500.000, ούτε με 1 εκατ. ευρώ. Είναι ανεκτίμητη η ανθρώπινη ζωή. Όλα αυτά με τις αποζημιώσεις για να καθησυχάσουν... ΟΚ...εντάξει (είναι για) να μπορέσουν οι άνθρωποι, που πήγαιναν στις δουλειές τους, στα πανεπιστήμιά τους, που έχουν υποστεί όλο αυτό, να τους απαλύνει λίγο... που δεν απαλύνεται ο πόνο τους. Ούτε σε εμάς δηλαδή εμείς που έχουμε τον γιο μας στο σπίτι.

Είμαστε πολύ συντετριμμένοι με όλα αυτά τα παιδιά που χάθηκαν. Ο Ανδρέας έχει συμφοιτητές που είναι ακόμη στο νοσοκομείο. Είναι σαν να έχουμε χάσει και το δικό μας παιδί. Δεν απαλύνεται ο πόνος και ούτε με τα χρήματα αυτά που δίνουν, τις αποζημιώσεις δηλ. που έβγαλε η Hellenic Train...», είπε μιλώντας στο star.gr.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top