Τέμπη: Τελευταία στιγμή απετράπη σύγκρουση του Intercity με τον Προαστιακό

Η απόφαση της σταθμάρχη των Νέων Πόρων που έσωσε 65 επιβάτες

Σε μια συγκλονιστική διαπίστωση καταλήγουν νέες πληροφορίες που έρχονται στο φως, βάσει των οποίων απετράπη μεγαλύτερη τραγωδία στα Τέμπη, χάρη σε μια απόφαση που λήφθηκε στους Νέους Πόρους.

Στην κάθοδο εκτός από την εμπορική αμαξοστοιχία τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου, είχε δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη για Λάρισα και ο προαστιακός, o οποίος μετέφερε 65 επιβάτες. Επειδή όμως είχε καθυστέρηση, έφυγε πρώτα η εμπορική αμαξοστοιχία από τον σταθμό Νέων Πόρων, η οποία εν τέλει συγκρούστηκε με το Intercity, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN.

Τέμπη: Το έγγραφο με το blanco στην ώρα αναχώρησης των σταθμαρχών

Αν είχε προηγηθεί ο συρμός του προαστιακού, τότε αυτός θα συγκρουόταν με το Intercity. H απόφαση αυτή λήφθηκε στον σταθμό των Νέων Πόρων για καθαρά συγκυριακούς λόγους. Δηλαδή προηγήθηκε η εμπορική αμαξοστοιχία, επειδή υπήρξε καθυστέρηση του προαστιακού.

Ο τόπος της τραγωδίας στα Τέμπη- Το σημείο όπου συγκρούστηκαν το Intercity με το εμπορικό/ Eurokinissi

Ο τόπος της τραγωδίας στα Τέμπη- Το σημείο όπου συγκρούστηκαν το Intercity με το εμπορικό/ Eurokinissi

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, συνηθίζεται να δίνεται προτεραιότητα στα επιβατικά τρένα. Όμως, η σταθμάρχης Νέων Πόρων «έδιωξε» πρώτα την εμπορική κι άφησε πίσω τον προαστιακό που ακολουθούσε με μικρή καθυστέρηση. Ο προαστιακός έμεινε τελικά στον σταθμό του Λιτόχωρου,καθώς μετά το δυστύχημα η σιδηροδρομική γραμμή δεν ήταν προσβάσιμη.

Μηχανοδηγός προαστιακού: «Eίχαμε καθυστέρηση 20 λεπτά, στη θέση του εμπορικού θα ήταν η δική μου αμαξοστοιχία»

Για τη συγκλονιστική αυτή συγκυρία είχε μιλήσει στο ΟΡΕΝ, πριν από μερικές μέρες, ο μηχανοδηγός του δρομολογίου του προαστιακού, Μιχάλης Μπαγιώτης.

Όσα είχε πει στο ΟΡΕΝ ο μηχανοδηγός του προαστιακού

Όσα είχε πει στο ΟΡΕΝ ο μηχανοδηγός του προαστιακού

«Είχαμε γύρω στα 50 άτομα. Εκεί που ήταν το εμπορικό το τρένο, θα ήταν η δική μου αμαξοστοιχία, προφανώς. Ο σταθμός ο επόμενος του Λιτοχώρου, οι Νέοι Πόροι, με εντολή του ρυθμιστή κυκλοφορίας έμεινε δύο ώρες παραπάνω ανοιχτός, ενώ έκλεινε στις 21:00, για να μην έχουν καθυστερήσεις τα τρένα» περιέγραψε.

«Εμάς μας κράτησε στο Λιτόχωρο ο σταθμάρχης για να δούμε πού ήταν το τρένο. Δεν μπορούσαν να το βρουν, δεν απαντούσε γιατί είχε γίνει το δυστύχημα» είπε ο κ. Μπαγιώτης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top