Τέμπη: Ταυτοποιήθηκε μία ακόμα σορός - Ερωτήματα για τον αριθμό των νεκρών

Ανήκει σε Σύρο μετανάστη - Κανένα ίχνος από τη νεαρή φοιτήτρια

Μία ακόμα σορός του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη ταυτοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι. Πρόκειται για τον 56ο νεκρό, η ταυτοποίηση του οποίου έγινε μέσω δείγματος DNA που εστάλη από τον αδελφό του από το εξωτερικό. 

Οι νεκροί της τραγωδίας είναι, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, 57 και με την ταυτοποίηση του Σύρου μετανάστη, μένει πλέον η ταυτοποίηση μιας νεαρής φοιτήτριας Αρχιτεκτονικής από τη Θεσσαλονίκης. 

Συγκλονίζει πατέρας μηχανοδηγού - «Συλλυπητήρια για τον σταθμάρχη Λάρισας»

Οι γονείς της δήλωσαν ότι αγνοείται, όμως δεν έχει βρεθεί δείγμα DNA της στα συντρίμμια του τρένου που να ταυτοποιείται με αυτό που έδωσαν οι γονείς της. 

Φιτσιάλος: Πώς γίνεται να ολοκληρώθηκε η ταυτοποίηση σε τρεις μέρες;

Παρ’ όλ’ αυτά, η κοινή γνώμη ζητά επίσημες απαντήσεις για τον ακριβή αριθμό τόσο των νεκρών, όσο και των αγνοουμένων. 

Τέμπη: Το τελευταίο αγωνιώδες τηλεφώνημα του μηχανοδηγού σε συνάδελφό του

Όπως είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο γενετιστής Γ. Φιτσιάλος, υπάρχουν πολλά ερωτήματα για πώς έγιναν οι ταυτοποιήσεις. 

«Έχω μπερδευτεί. Αρχικά μας μετέφεραν την εικόνα μεγάλης φωτιάς και θερμοκρασιών που άγγιζαν τους 1.400 βαθμούς Κελσίου. Μίλησαν για εξαϋλώσεις. Ξεκινά η διαδικασία των ταυτοποιήσεων και τελειώνει σε τρεις μέρες; Τι ταυτοποιήσαμε; Την ύπαρξη, ένα μικρό μέρος μόνο ή τη σορό; Αυτά που έδωσαν στις οικογένειες ήταν το σύνολο του σώματος ή ένα μέρος; Πώς γίνεται και ταυτοποιήθηκαν όλοι οι νεκροί μέσα σε τρεις μέρες;», αναρωτήθηκε. 

40.000 άνθρωποι στο κέντρο της Αθήνας διαδηλώνουν για τα Τέμπη

Όπως είπε, αν υπήρξε εξαϋλωση είναι αδύνατον να βρέθηκε βιολογικό υλικό που να ταυτοποιήθηκε, ενώ πρόσθεσε πως και η ταυτοποίηση μιας καμένης σορού χρειάζεται πάνω από τρεις μέρες. 

Αναρωτήθηκε επίσης αν οι οικογένειες των θυμάτων έχουν λάβει τις επίσημες πραγματογνωμοσύνες με το προφίλ του DNA των σορών και των συγγενών και τα ποσοστά ταυτοποίησης. 

Τέμπη: «Ο σταθμάρχης δε θα έπρεπε να έχει πατήσει το πόδι του στη Λάρισα»

Όπως είπε ο κ. καθηγητής υπάρχουν μαρτυρίες ότι μέσα στο τρένο υπήρχαν Βρετανοί τουρίστες, αλλοδαποί, τους οποίους πιθανόν να μην έχει αναζητήσει κανείς. Μπορεί επίσης στο τρένο να επέβαιναν άνθρωποι που οι δικοί τους δε γνώριζαν ότι θα ταξίδευαν. 

Τέμπη: «Καλλυντικά σκεπασμένα με σάρκα» - Η viral εικόνα του πυροσβέστη

Έτσι λοιπόν είναι απαραίτητη μια επίσημη ανακοίνωση για το πόσοι είναι οι νεκροί τελικά και αν στο νεκροτομείο Λάρισας υπάρχουν ακόμα αταυτοποίητες σοροί ή μέρη από ανθρώπινα σώματα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top