Τέμπη: «Μαμά έλα να με πάρεις, τράκαραν τα τρένα, καιγόμαστε!»

«Σώθηκε από θαύμα», λέει ο πατέρας τραυματισμένης κοπέλας

Βίντεο από STAR

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες κι οι περιγραφές όσων κατάφεραν να ζήσουν από τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Μια νεαρή κοπέλα τηλεφώνησε στους γονείς της και φώναζε: «Μαμά έλα να με πάρεις, τράκαραν τα τρένα, καιγόμαστε!», περιγράφει ο πατέρας της, Πέτρος Πανταζής, στο STAR.

Τέμπη: Η κατάσταση της υγείας του μοναδικού επιζώντα από το πρώτο βαγόνι

Η τραυματισμένη κοπέλα επέβαινε στο δεύτερο βαγόνι κι ευτυχώς πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν. «Εμείς ήμασταν εδώ στο σπίτι όταν έγινε αυτό το συμβάν. Ξεκινήσαμε να πάμε για το δωμάτιο που κοιμόμαστε και μετά από ένα τέταρτο, έντεκα και κάτι, ακούω ένα τηλέφωνο - το δικό μου ή της συζύγου, δεν θυμάμαι ποιο ήταν - χτυπούσε. Βλέπω ένα τηλέφωνο που δεν ήταν δικό μας (...) και λέει: ''Μαμά έλα να με πάρεις, τράκαραν τα τρένα, καιγόμαστε!''. Έφυγα με τις πιτζάμες και με τις παντόφλες για τη Λάρισα γιατί κατάλαβα ότι πρέπει να είναι περίπου κοντά στη Λάρισα και προς τα Τέμπη.», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Πανταζής.

Τέμπη: Σπαραγμός στην κηδεία της Κλαούντια - «Σταμάτα λίγο να σε δούμε»

«Η Κατερίνα ήταν στη στοά από κάτω (...) μέσα σ' ένα σκοτάδι, σε μία κατάσταση τραγική και φώναξα ''Κατερίνα, Κατερίνα, Κατερίνα'' κι άκουσε τη φωνή μου. (...) Ήταν γεμάτη από πάνω μέχρι κάτω στα αίματα, αλλά δεν ήταν δικά της.», προσθέτει ο κ. Πανταζής. 

«Σώθηκε από θαύμα»

Ο πατέρας της τραυματισμένης κοπέλας κάνει λόγο για θαύμα και περιγράφει πως σώθηκε η κόρη του από το φονικό τρένο. «Την έβγαλε το παιδί, ένας συμφοιτητής της που λέγεται Στέλιος. Χίλια ευχαριστώ το παιδί αυτό. Δεν είναι σύμπτωση. Ο Στέλιος είναι ένα κομμάτι από εμένα αυτή τη στιγμή γιατί στο χωριό που μένω υπάρχει η κάρα του Αγίου Στυλιανού. Αυτό είναι σημαντικό πράγμα για εμένα γιατί η κάρα του Αγίου Στυλιανού είναι ο προστάτης των παιδιών.»

Συγκλόνισε ο Ιερώνυμος για τα Τέμπη: Η Μεγάλη Εβδομάδα ήρθε νωρίτερα

«Δεν μου λέει τίποτα.Προσπαθώ κι εγώ. Δε θέλω να της φέρω τη μνήμη της εκείνη την ώρα που έγινε. Απλώς έχω μάθει από άλλα παιδιά ότι ήταν ένα θαύμα για εμάς.», συμπληρώνει.

Τέμπη: Ολοκληρώθηκαν οι ταυτοποιήσεις - Μια γυναίκα αναζητά την κόρη της

Ακόμα, ο κ. Πανταζής αναφέρεται στην κατάσταση της υγείας της κόρης του. «Είναι καλά. Είναι μια χαρά. Απλώς έχει ένα πρόβλημα στη μέση της, έχει δύο κατάγματα στη σπονδυλική στήλη.» 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top