Τέμπη: «Το βαγόνι έκανε τούμπες στον αέρα. Μια κοπέλα είχε ακρωτηριαστεί»

Τι είπε ο 20χρονος Ανδρέας που έσωσε δέκα ανθρώπους από το φλεγόμενο τρένο

Τέμπη: Τι Λέει Ο 20χρονος Που Έσωσε 10 Ανθρώπους

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την κόλαση που έζησαν οι επιβάτες της επιβατικής αμαξοστοιχίας, η οποία συγκρούστηκε με εμπορική στα Τέμπη. Ο Ανδρέας Αλικανιώτης, ο 20χρονος ήρωας που έσωσε δέκα ανθρώπους από το φλεγόμενο βαγόνι, προσπάθησε να μεταφέρει όσα συνέβησαν μέσα στο μοιραίο τρένο. 

Τέμπη: Ένας 20χρονος ήρωας. Βγήκε από τις φλόγες και έσωσε δέκα ανθρώπους

«Το χτύπημα ήταν αρκετά δυνατό και μετά το βαγόνι άρχισε να κάνει τούμπες στον αέρα. Δεξιά- αριστερά έβλεπα φλόγες και σπινθήρες να πετάγονται από παντού. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα επικράτησε ένας πανικός», είπε ο 20χρονος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

 

 

Ο ίδιος κατάφερε να βγει μέσα από τις φλόγες και να σώσει δέκα ανθρώπους που διαφορετικά θα είχαν καταδικαστεί σε θάνατο. 

Τέμπη: «Υπάρχουν 44 νεκροί κι ένας σάκος με διάσπαρτα μέλη»

«Από τις κοπέλες  που κατέβηκαν κάτω, θυμάμαι χαρακτηριστικά μια κοπέλα που τραυματίστηκε και έσκισε σοβαρά τη μέση της, είχε βαθιές πληγές. Η άλλη κοπέλα δίπλα της, είχε ακρωτηριαστεί το πόδι της, από τη μέση του καλαμιού. Προσπαθούσα να την καθησυχάσω. Πονούσε και ήταν σε πολύ κακή κατάσταση με σοβαρά εγκαύματα», συνέχισε ο 20χρονος.

 

 

Τέμπη: «Πήγα για τον άνδρα και το παιδί μου και μου έδωσαν στάχτες»

Την ηρωική του πράξη ανέδειξε χθες μέσα από ανάρτησή της στο Facebook μια γιατρός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, όπου μεταφέρθηκε ο Ανδρέας. 

«Αν και ο ουρανός γέμισε σήμερα από αγγέλους, είμαστε τυχεροί που έχουμε ανάμεσά μας έναν επίγειο άγγελο τον 20χρονο φοιτητή Ανδρέα Αλικανιώτη, ο οποίος βγήκε σχεδόν αλώβητος από το 2ο βαγόνι. Είναι ένας ήρωας γιατί με κίνδυνο της ζωής του, με την τεράστια φωτιά δίπλα του, δεν εγκατέλειψε το βαγόνι, αλλά κατάφερε και έσπασε μόνος του το τζάμι και έσωσε τουλάχιστον δέκα ακόμα παιδιά, αγόρια και κορίτσια», έγραψε η γιατρός Ειρήνη Τζιαστούδη και κατέληξε:

Τέμπη: Στον εισαγγελέα σήμερα ο σταθμάρχης – Πώς ομολόγησε το λάθος του

«Μέσα στη σημερινή μαύρη ημέρα ο Ανδρέας μας έδειξε πως η νέα γενιά των Ελλήνων έχει καλοσύνη, αρχές και ήθος! Συγχαρητήρια όμορφε Ανδρέα μου, συγχαρητήρια στους γονείς που σε μεγάλωσαν!!!»
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top