Τέμπη: Στον εισαγγελέα σήμερα ο σταθμάρχης – Πώς ομολόγησε το λάθος του

Τρεις συνάδελφοι του τον είχαν υποδείξει ως υπαίτιο για την τραγωδία

Ενώπιον του εισαγγελέα θα βρεθεί σήμερα ο 59χρονος σταθμάρχης, ο οποίος εμφανίζεται ως ο κύριος υπαίτιος για την εθνική τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη.

Στον εισαγγελέα θα βρεθεί σήμερα για να απολογηθεί ο σταθμάρχης για την τραγωδία στα Τέμπη - Eurokinissi 

Στον εισαγγελέα θα βρεθεί σήμερα για να απολογηθεί ο σταθμάρχης για την τραγωδία στα Τέμπη - Eurokinissi 

Σε βάρος του αναμένεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις για το αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών από το οποίο προήλθε ως αποτέλεσμα ο θάνατος πολλών ατόμων (κακούργημα), για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή και σωματικές βλάβες από αμέλεια και κατά συρροή.

Τέμπη: Τι κατέθεσε ο σταθμάρχης για το κλειδί 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τρεις συνάδελφοι του σταθμάρχη τον είχαν υποδείξει ως υπαίτιο κατά την διάρκεια των ανωμοτί εξηγήσεων που έδωσαν στις αρχές.

Τέμπη: Ένας 20χρονος ήρωας. Βγήκε από τις φλόγες και έσωσε δέκα ανθρώπους

Ο ίδιος αρχικά φέρεται να υποστήριξε ότι είχε γυρίσει κανονικά το κλειδί, δίνοντας εντολή για αλλαγή τροχιάς της γραμμής, ώστε οι αμαξοστοιχίες να κινηθούν στις σωστές κατευθύνσεις, όμως το σύστημα δε λειτούργησε. 

Οι έρευνες στο σημείο της σύγκρουσης των τρένων ξεκίνησαν και πάλι με το πρώτο φως της μέρας - Eurokinissi

Οι έρευνες στο σημείο της σύγκρουσης των τρένων ξεκίνησαν και πάλι με το πρώτο φως της μέρας - Eurokinissi

Κλιμάκιο της Τροχαίας Λάρισας πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο μαζί με εργαζόμενο και διαπίστωσε πως δεν υπήρχε πρόβλημα στο σύστημα. Τότε φαίνεται να άλλαξε τους ισχυρισμούς του. 

Τέμπη: Ψάχνουν τους ανθρώπους τους με φωτογραφίες στα social media

Ο σταθμάρχης στη προανακριτική του απολογία που κράτησε τέσσερις ώρες φέρεται να παραδέχθηκε το λάθος του, ότι δηλαδή οδήγησε την επιβατική αμαξοστοιχία στη γραμμή της καθόδου προς Αθήνα. Ένα λάθος που δε διόρθωσε, καθώς κατάλαβε τι είχε κάνει όταν πληροφορήθηκε τη φονική σύγκρουση, λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Τρίτης.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 42 νεκροί - Eurokinissi

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 42 νεκροί - Eurokinissi

Τέμπη: Ο τελευταίος διάλογος σταθμάρχη - μηχανοδηγού πριν την τραγωδία

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο 59χρονος είχε ελάχιστη εμπειρία, καθώς είχε αναλάβει τα καθήκοντά του ως σταθμάρχης εδώ και δύο μήνες, από τον Ιανουάριο. 

Τέμπη: Πώς έγινε η μοιραία σύγκρουση των τρένων

Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι η επιβατική και η εμπορική αμαξοστοιχία κινούνταν στην ίδια ράγα για περίπου 10 – 15 λεπτά, διανύοντας μια απόσταση περίπου 20 χλμ., χωρίς οι μηχανοδηγοί να έχουν μπροστά τους κάποια σήμανση.

Χθες το βράδυ ολοκληρώθηκε η διαδικασία λήψης DNA για την ταυτοποίηση των νεκρών - Eurokinssi

Τέμπη: «Βροχή» οι προειδοποιήσεις για δυστύχημα εδώ και μήνες ή χρόνια

Λίγο μετά τις 23:00 η αμαξοστοιχία Intercity 62 που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη περνούσε από τον σταθμό της Λάρισας με 341 επιβάτες και 13μελές πλήρωμα. Παρά το γεγονός ότι η γραμμή είναι διπλή, η αμαξοστοιχία βρέθηκε στο ρεύμα προς Αθήνα και συγκρούστηκε μετωπικά με την εμπορική αμαξοστοιχία που έκανε το αντίστροφο δρομολόγιο. Τα τρία πρώτα βαγόνια εκτροχιάστηκαν και πήραν φωτιά. 

Τέμπη: Φόβοι για αύξηση του αριθμού των νεκρών

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί οι θάνατοι 42 ανθρώπων, όμως οι εκτιμήσεις είναι ότι ο αριθμός αυτός θα μεγαλώσει κι άλλο, καθώς υπάρχουν τουλάχιστον 19 αγνοούμενοι. Οι περισσότεροι από τους νεκρούς είναι φοιτητές και φοιτήτριες που επέστρεφαν στις σχολές τους μετά από το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. 

43 οι νεκροί στα Τέμπη – Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στην αναγνώριση

Στη Λάρισα έφτασαν εννέα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που συνέδραμαν το δύσκολο έργο της λήψη DNA για να ταυτοποιηθούν οι σοροί που ανασύρονται από τα συντρίμμια. 

Σε πολλές περιπτώσεις οι διασώστες έχουν βρει μόνο μέλη κάποιων από τα θύματα - Eurokinissi

Σε πολλές περιπτώσεις οι διασώστες έχουν βρει μόνο μέλη κάποιων από τα θύματα - Eurokinissi

Η διαδικασία αυτή είναι εξαιρετικά επίπονη, αλλά και χρονοβόρα, αφού αρκετά από τα θύματα είναι διαμελισμένα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τους διασώστες, συγκεντρώθηκαν 13 σακούλες με ανθρώπινα μέλη και βάσει των εκτιμήσεων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ, ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να φτάσει και τους 55.

Τέμπη: Συγκλονίζει το αντίο της κόρης του μηχανοδηγού - «Μπαμπάκα μου… »

Μέχρι χθες το βράδυ λαμβάνονταν δείγματα τα οποία εστάλησαν στα εργαστήρια της ΔΕΕ και σήμερα αναμένονται οι πρώτες ταυτοποιήσεις.

Τέμπη: Συνεχίζονται οι έρευνες στο σημείο της σύγκρουσης των τρένων

Με το πρώτο φως της μέρας ξεκίνησαν και πάλι οι έρευνες στο σημείο της σύγκρουσης των δύο τρένων. Οι διασώστες και οι πυροσβέστες έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειες στο βαγόνι 2, ωστόσο οι ελπίδες για την ανεύρεση κάποιου ανθρώπου εν ζωή είναι μικρές. Η βροχή στην περιοχή κάνει ακόμα πιο δύσκολη την επίχείρηση. 

Οι ελπίδες για να βρεθούν ζωντανοί μέσα στα συντρίμμια των τρένων είναι μηδαμινές - Eurokinissi

Οι ελπίδες για να βρεθούν ζωντανοί μέσα στα συντρίμμια των τρένων είναι μηδαμινές - Eurokinissi

Βίντεο - ντοκουμέντο: Η στιγμή της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν έφτασαν τους 1300 βαθμούς κελσίου. Πρόκειται για θερμοκρασίες κατά τις οποίες ένα ανθρώπινο σώμα, όπως εξηγούν ειδικοί, είναι δυνατό να εξαϋλωθεί. 

Τέμπη: Αυτός είναι ο σταθμάρχης - Τα λάθη που οδήγησαν στην τραγωδία

Παρ’ όλ’ αυτά οι έρευνες συνεχίζονται με τη συνδρομή γερανοφόρων οχημάτων που διέκοψαν τις εργασίες τους κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top