Τέμπη: «Βροχή» οι προειδοποιήσεις για δυστύχημα εδώ και μήνες ή χρόνια   

Καταγγελία – ντοκουμέντο πριν 20 μέρες για «δυστύχημα που έρχεται»!       

Τέμπη: Καταγγελίες και προειδοποιήσεις για «δυστύχημα που έρχεται» (Video Star) 

Σήμα κίνδυνου με καταγγελίες και εξώδικα εξέπεμπαν εδώ και πολύ καιρό πριν το δυστύχημα στα Τέμπη εργαζόμενοι για προβλήματα ασφαλείας στην κυκλοφορία των τρένων. Η σιδηροδρομική γραμμή σχεδόν σε καθημερινή βάση παρουσίαζε προβλήματα, ενώ ο μέχρι πρότινος Υπουργός Μεταφορών με δάκρυα στα μάτια δεσμεύτηκε για πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης. 

Τέμπη: Συγκλονίζει το αντίο της κόρης του μηχανοδηγού - «Μπαμπάκα μου…»

Οι καταγγελίες για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων πριν το δυστύχημα  

Όσο και εάν οι ευθύνες μπροστά στον ανθρώπινο πόνο, μπαίνουν σε δεύτερο πλάνο, ωστόσο οι καταγγελίες από συνδικαλιστικούς φορείς για τις επικίνδυνες συνθήκες που επικρατούν στον ελληνικό σιδηρόδρομο τα τελευταία χρόνια, έπεφταν βροχή. 

Διάγγελμα Μητσοτάκη για τα Τέμπη: Ποτέ ξανά, σας το υπόσχομαι 

Τον περασμένο Νοέμβριο η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης με εξώδικο προς το Υπουργείο Μεταφορών, τη Ρυθμιστικη Αρχή Σιδηροδρόμων και την Hellenic Train κατήγγειλε μεταξύ άλλων:  
•    πως δεν λειτουργούν φωτοσήματα και τηλεδιοίκηση
•    ελλείψεις σε προσωπικό. 

Τέμπη: Το δυστύχημα πάει πιο πίσω τις εκλογές;   

«Από το 2010 η τότε ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών είχε κάνει επώνυμη καταγγελία στον εισαγγελέα για αυτά τα πράγματα, δυστυχώς δεν υπάρχει τίποτα μέχρι σήμερα»  αποκαλύπτει στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star ο Γιάννης Ντίτσας, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς.  

Τέμπη: Παραιτήθηκε ο Κώστας Καραμανλής από υπουργός Μεταφορών

Μόλις πριν από 20 ημέρες, σχεδόν προφητική ήταν η καταγγελία συνδικαλιστικής παράταξης:  «Δε θα περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται, για να τους δούμε να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα κάνοντας διαπιστώσεις»! 

Υπεύθυνο το κράτος για τις υποδομές

Η έκθεση της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων λέει ξεκάθαρα πως: «ο ΟΣΕ υπό το Υπουργείο Μεταφορών είναι υπεύθυνος για τις υποδομές και η θυγατρική του, η ΕΡΓΟΣΕ υπεύθυνη για τα νέα έργα».

Η έκθεση της ΡΑΣ

Η έκθεση της ΡΑΣ 

Τραγική ειρωνεία είναι ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προγραμματίσει κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη να βρεθεί στο Κέντρο Τηλεδιοίκησης Σηματοδότησης Δικτύου Βορείου Ελλάδος, η οποία αναβλήθηκε λόγω της τραγωδίας. Μόλις η επίσκεψη έγινε γνωστή οι εργαζόμενοι έκαναν νέα καταγγελία, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του ο συνδικαλιστής Κ. Γενηδούνιας: «Μπορεί κάποιος να μας πει πού είναι και πού λειτουργεί η σηματοδότηση  και τηλεδιοίκηση στη Βόρεια Ελλάδα;».  

Η ανάρτηση του προέδρου των Μηχανοδηγών ενόψει της επίσκεψης Κ. Μητσοτάκη

Η ανάρτηση του προέδρου των Μηχανοδηγών ενόψει της επίσκεψης Κ. Μητσοτάκη   

Με συνεχή προβλήματα η γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων έχει ρίξει βαριά «καμπάνα» 300.000 ευρώ στην Hellenic Train, για την ταλαιπωρία 820 επιβατών τον Ιανουάριο του 2022 με τον χιονιά και 33.000  ευρώ για καθυστέρηση στις πιστοποιήσεις μηχανοδηγών, ενώ σχεδόν σε καθημερινή βάση η σιδηροδρομική γραμμή παρουσιάζει προβλήματα. 

Τέμπη: Στους 43 οι νεκροί – Υπάρχουν βαγόνια που δεν έχουν ερευνηθεί

Μόλις χθες το μεσημέρι η αμαξοστοιχία 56 καθηλώθηκε στον σταθμό του Παλαιοφάρσαλου λόγω τεχνικού προβλήματος στο καλώδιο ηλεκτροκίνησης. Οι επιβάτες ενημερώθηκαν ότι το δρομολόγιο θα γίνει τελικά με λεωφορεία. 

Νέος υπουργός Μεταφορών αναλαμβάνει ο Γιώργος Γεραπετρίτης 

Στις 23 Φεβρουάριου άλλη αμαξοστοιχία ακινητοποιήθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος στον σιδηροδρομικό σταθμό Αγγειών στον Δομοκό, με τους επιβάτες να δοκιμάζουν την υπομονή τους καθώς αναχώρησαν για τον προορισμό τους με 96 λεπτά καθυστέρηση.

Σιδηρόδρομος: Τεχνικά προβλήματα στην αμαξοστοιχία IC 55 

Σιδηρόδρομος: Τεχνικά προβλήματα στην αμαξοστοιχία IC 55

Στις 12 Φεβρουαρίου το τρένο αναχώρησε για Θεσσαλονίκη με 40 λεπτά καθυστέρηση επίσης λόγω τεχνικού προβλήματος, κάτι ανάλογο και στις 10 Φεβρουαρίου, καθυστέρησε  στο Λειανοκλάδι 38 λεπτά. 

Παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο 

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει πάνω από 5 ερωτήσεις στη Βουλή, κάνοντας λόγο για πλήρη  εγκατάλειψη του σιδηροδρόμου από την κυβέρνηση ενώ η Ελλάδα έχει παραπεμφθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, γιατί δεν έχει υιοθετήσει ακόμη Ευρωπαϊκή Οδηγία για τα έργα υποδομών στους σιδηροδρόμους. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top