Τέμπη: Η 22χρονη που σώθηκε τελευταία στιγμή χάρη στο φοιτητικό της πάσο

Από τύχη δεν κάθισε στο δεύτερο βαγόνι του τρένου

Η στιγμή της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί όλη η χώρα τη δραματική εξέλιξη του δυστυχήματος στα Τέμπη, με την πρόσκρουση των δύο τρένων το βράδυ της Τρίτης, ενός επιβατικού, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη και ενός εμπορικού.

Ανείπωτη είναι η θλίψη για τους 44 νεκρούς, την ίδια στιγμή που οι διασώστες συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων, ενώ οι προσωπικές μαρτυρίες όσων επέβαιναν στο μοιράιο τρένο ανατριχιάζουν. Μία από αυτές, είναι και της 22χρονης φοιτήτριας από τη Βέροια, η οποία καθαρά από τύχη ταξίδεψε τελικά στο έβδομο κι όχι στο δεύτερο βαγόνι που θα έπρεπε κανονικά να βρίσκεται.

Τέμπη: «Βροχή» οι προειδοποιήσεις για δυστύχημα εδώ και μήνες ή χρόνια 

Σύμφωμε με το verianet, η νεαρή φοιτήτρια έφτασε αεροπορικώς στην Αθήνα από το Λονδίνο όπου σπουδάζει, όμως δεν πρόλαβε το απογευματινό τρένο λόγω καθυστέρησης της πτήσης, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να ταξιδέψει με το βραδινό δρομολόγιο. 

Στην αρχή ζήτησε να ταξιδέψει σε καμπίνα στο δεύτερο βαγόνι, αλλά επειδή η αρχή έκδοσης εισιτηρίων στον ΟΣΕ δεν έκανε δεκτό το φοιτητικό της πάσο, εν τέλει βρέθηκε να ταξιδεύει στο έβδομο βαγόνι.

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί όλη η χώρα τη δραματική εξέλιξη του δυστυχήματος στα Τέμπη, με την πρόσκρουση των δύο τρένων το βράδυ της Τρίτης, ενός επιβατικού, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη και ενός εμπορικού / Φωτογραφία Eurokinissi

Τέμπη: Αυτά είναι τα πρόσωπα της τραγωδίας

Όπως δήλωσε συγκλονισμένη η νεαρή φοιτήτρια: «Σταματήσαμε Παλαιοφάρσαλα. Μας είπαν ότι υπάρχει φόρτος στις γραμμές. Δεν ανησυχήσαμε. Απλώς περιμέναμε. Μετά το τρένο ξεκίνησε. Φτάσαμε Λάρισα. Διάβαζα ένα βιβλίο. Ο νεαρός που καθόταν δίπλα μου, μού είπε: "Ο ελεγκτής μιλώντας στον ασύρματο, έλεγε «μήπως είναι καλύτερα να βάλουμε τον κόσμο σε λεωφορεία"; Δεν το εκλάβαμε σαν κάτι ανησυχητικό. Θεωρήσαμε πως αφορούσε τη διαχείριση του πλήθους των επιβατών».

Και ύστερα συνέχισε λέγοντας ότι: «Περίπου 10 λεπτά αργότερα νιώσαμε το πρώτο τράνταγμα… Και μετά ένα δεύτερο ακόμη πιο έντονο. Ένας νεαρός -δεν ξέρω πώς- βρέθηκε να κυλιέται στο πάτωμα… απ' τη μια άκρη του βαγονιού στην άλλη. Άλλοι χτυπήσανε στα τραπεζάκια, πάνω στα καθίσματα… Εμένα με κράτησε μια γυναίκα… Την ευχαριστώ»

43 οι νεκροί στα Τέμπη – Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στην αναγνώριση

«Ευτυχώς το βαγόνι είχε ηλεκτροδότηση. Άνοιξαν οι πόρτες…. κατεβήκαμε. Με τους φακούς των κινητών τηλεφώνων ψάχναμε να δούμε πού βρισκόμαστε. Σκαρφαλώναμε μέχρι να ανεβούμε στον δρόμο. Απ’ την αρχή του τρένου, ακούστηκαν εκρήξεις. Τα μπροστινά βαγόνια είχαν πάρει φωτιά».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top