Σεισμός Τουρκία: Οι Έλληνες διασώστες μιλούν στο Star για όσα έζησαν

Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες τους

Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Οι Έλληνες διασώστες μιλούν στο Star και τον Βαγγέλη Γκούμα για όσα έζησαν στα ερείπια του φονικού σεισμού στην Τουρκία και όσα δεν θα ξεχάσουν ποτέ.

Τουρκία: Παιδί ήταν 13 μέρες κάτω από τα ερείπια - Ξεψύχησε στο ασθενοφόρο

Συγκλονίζει η περιγραφή τους για τη στιγμή που η σκυλίτσα της ΕΜΑΚ, η Sugar, εντόπισε εγκλωβισμένους μέσα στα χαλάσματα. 

Η Sugar είναι το λαμπραντόρ που επιχείρησε μαζί με τους Έλληνες διασώστες, στα ερείπια, στην Τουρκία. Κατάφερε να εντοπίσει δύο ζωντανούς ανθρώπους. 

σκυλος εμακ

«Δυο ώρες αφότου φτάσαμε  στην πόλη ‘φάντασμα’ κατάφερε και βρήκε ζωντανό έναν νεαρό» είπε ο κ. Άγγελος Μπαταγκιώνης για τη Sugar.
«Όταν γαύγισε, γνωρίζοντας ότι στη σχισμή μέσα υπήρχε ζωντανός άνθρωπος μετά από μία εβδομάδα, καταλαβαίνετε ότι η ένταση ήταν υπερβολική» είπε ο κ. Δημοσθένης Μανωλης, εθελοντής στην επίλεκτη ομάδα αποστολών Ελλάδος.

Σεισμός Τουρκία: Πέταξε την έγκυο σύζυγό του από το μπαλκόνι για να ζήσει

Συγκλονιστική είναι και η περιγραφή του κ. Θεοχάρη Πασχαλίδη. 

Μόλις έφυγε από το σημείο όπου επιχειρούσε η sugar, είδε έναν πατέρα να κάθεται δίπλα σ' ένα στρώμα. Ώρες ατελείωτες, παρά το ψύχος.

«Δεν πρόλαβε το παιδί του βγαίνοντας έξω. Βγήκε και το παιδί έμεινε μέσα» σπαρακτική η μαρτυρία του κ. Πασχαλίδη.

Σεισμός: Aνθρωπιστική βοήθεια στη Συρία στέλνει η Ελλάδα

 «Οι άνθρωποι ήταν πραγματικά σαν ζωντανοί - νεκροί. Ήμουν στην ομάδα που επιχειρούσε πάνω από ένα νεκρό κοριτσάκι. Ήταν η πιο συγκλονιστική στιγμή για μένα» είπε ο κ. Βασίλης Δρακονταειδης, εθελοντής στην επίλεκτη ομάδα αποστολών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top