Άφαντη η σύντροφος του Παύλου Φύσσα - Δεν εντοπίστηκε για τη δίκη

Έχει δοθεί εντολή για τη βίαιη προσαγωγή της, ώστε να καταθέσει ως μάρτυρας

Τι κατέθεσε ο αστυνομικός που έφτασε πρώτος στο σημείο, όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας από τη Χρυσή Αυγή

Άφαντη παραμένει η σύντροφος του Παύλου Φύσσα, όπως γνωστοποίησε η αστυνομία με έγγραφό της, το οποίο αναγνώστηκε σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής

Η μάρτυρας κλήθηκε από το δικαστήριο, μετά από αίτημα της υπεράσπισης, ώστε να καταθέσει τα όσα έζησε το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Η μάρτυρας αρχικά δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και στη συνέχεια διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή της.

Ο Γιάννης Λαγός στο δικαστήριο

Ο Γιάννης Λαγός

Σύμφωνα με το έγγραφο της αστυνομίας, η σύντροφος του Παύλου Φύσσα αναζητήθηκε σε επαρχιακή πόλη σε σπίτι συγγενικού προσώπου της, αλλά δεν ανευρέθη, ενώ αναζητήθηκε και στην Αττική, χωρίς αποτέλεσμα. 

Ο μη εντοπισμός της συντρόφου του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα προκάλεσε την αντίδραση της υπεράσπισης του Νίκου Μιχαλιολάκου. Ένας από τους συνηγόρους του τόνισε ότι πρόκειται για θέμα ουσίας και τόνισε ότι δεν μπορεί να κρύβεται ένας σημαντικός μάρτυρας. 

«Είναι εμπαιγμός. Δέκα χρόνια εμπαιγμός. Η μάρτυρας δεν κλήθηκε καν στις ειδικές ανακρίτριες», είπε. 

Χρυσή Αυγή: «Νομίζαμε ότι ο Ρουπακιάς ήταν αστυνομικός»

Στο δικαστήριο καταθέτει σήμερα ένας φίλος του Παύλου Φύσσα, ο οποίος τη μοιραία βραδιά είχε πάει να τον βρει στην καφετέρια Κοράλλι και στη συνέχεια, όταν σηκώθηκαν να φύγουν, είδε άτομα να μαζεύονται γύρω από τον χώρο, όπου είχαν παρκάρει τα αυτοκίνητά τους. 

Φίλος του Παύλου Φύσσα καταθέτει στο δικαστήριο

«Νομίζαμε ότι ο Ρουπακιάς ήταν αστυνομικός, ήταν πολύ άνετος», κατέθεσε ο φίλος του Παύλου Φύσσα

«Είδα κάτι άτομα με μαδέρια που χτυπούσαν με αυτά τον προφυλακτήρα ενός αυτοκινήτου», τόνισε ο μάρτυρας.

«Βγαίνει ένας κύριος, μας παρουσιάστηκε σαν αστυνομικός και μας λέει "παιδιά μη γίνει καμία φασαρία". Πήγε και σε αυτούς που είχαν μαζευτεί στα αυτοκίνητα. Γυρνάει και μας λέει "τα παιδιά είναι της γειτονιάς, λένε να φύγετε εσείς". Απαντάει τότε ο Παύλος "και εγώ της γειτονιάς είμαι"», περιέγραψε ο μάρτυρας.

Αυτό κράτησε περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια, όπως περιέγραψε ο μάρτυρας, αποφάσισαν να φύγουν. Όταν περάσανε απέναντι, ο μάρτυρας περιέγραψε ότι έφτασαν και δύο μηχανές της ΔΙΑΣ, ενώ ακούει «ελάτε εδώ κότες, θα σας σφάξουμε». 

Ο μάρτυρας είπε πως τότε άκουσε τον Παύλο Φύσσα να λέει «τρέχουμε τώρα, τρέχουμε».

«Τέσσερα άτομα αρχίσαμε να τρέχουμε προς την ίδια κατεύθυνση. Μπήκαμε σε πυλωτές να κρυφτούμε. Υπήρχαν μηχανάκια που περνούσαν στα στενά ψάχνοντας και φωνάζοντας "κότες βγείτε έξω"», τόνισε ο μάρτυρας. 

Οι φίλοι του Παύλου Φύσσα κάλεσαν την αστυνομία. Όταν έφτασε το περιπολικό, πέρασαν χειροπέδες σε εκείνους και τους οδήγησαν στο ΑΤ Κερατσινίου στον ίδιο χώρο με τον Ρουπακιά, ο οποίος στην αρχή νόμιζαν πως ήταν αστυνομικός. 

«Σε ένα γραφείο καθόταν ο Ρουπακιάς, τον περάσαμε για αστυνομικό. Του ζητήσαμε και άδεια να καθίσουμε και μας την έδωσε κιόλας. Μας ρώτησε εάν έγινε διαπληκτισμός, εάν είμαστε πολιτικοποιημένοι, τι έγινε, γιατί μας έφεραν εδώ. Ήταν πολύ άνετος. Η μόνη στιγμή που αγχώθηκε ήταν όταν μιλήσαμε στο τηλέφωνο και μάθαμε για τον Παύλο», είπε ο φίλος του Παύλου Φύσσα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top