Άλκης Καμπανός: Στο δικαστήριο η αδελφή του - Τι κατέθεσε

«Ο Άλκης ούρλιαζε και ζητούσε βοήθεια», ισχυρίστηκε φίλος του στη δίκη

Ρεπορτάζ της Ραλλιώ Λεπίδου για τη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη / Βίντεο: Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων Star (26/01)

Συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, ο οποίος έπεσε θύμα τυφλής οπαδικής βίας τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022 στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Δίκη: «Κοιτάξτε με, είμαι η μάνα του Άλκη. Τι σας έφταιξε ο λεβέντης μου;»

Στη δίκη κατέθεσαν η αδελφή του άτυχου νεαρού και ο κολλητός φίλος του, που είχε δεχθεί κι εκείνος επίθεση από τους κατηγορούμενους με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του.

Άλκης Καμπανός

Αδερφή Άλκη Καμπανού: «Ήταν ήσυχο παιδί, έδειχνε σεβασμό προς τους άλλους»

Η Μαρία Καμπανού αναφέρθηκε στον χαρακτήρα του αδελφού της, περιγράφοντάς τον ως ήσυχο παιδί που δεν μπλεκόταν ποτέ σε καβγάδες.

«Ο αδερφός μου ήταν ήσυχο παιδί, ποτέ δεν μπλεκόταν σε καβγάδες, προσπαθούσε όλα να τα λύνει ήρεμα. Ήταν ψύχραιμος σε όλες τις καταστάσεις και βοηθούσε πάντα τους άλλους», ανέφερε για τον αδερφό της.

Το «παρών» στη δίκη δίνουν οι γονείς του Άλκη Καμπανού

Το «παρών» στη δίκη δίνουν οι γονείς του Άλκη Καμπανού - Στη φωτογραφία ο πατέρας του / Intimenews

μητερα Άλκη Καμπανού

Η μητέρα του Άλκη Καμπανού

Πατέρας Άλκη Καμπανού: «Γιατί ζητούν συγγνώμη αφού δεν έκαναν κάτι;»

Φίλος Άλκη: «Ήταν ψυχροί σαν δολοφόνοι, κρατούσαν ρόπαλα, μαχαίρια και δρεπάνια»

Ο φίλος του Άλκη, που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του επεισοδίου και δέχθηκε κι αυτός επίθεση από τους κατηγορούμενους, με έντονο ύφος απευθύνθηκε σε έναν από τους 12 κατηγορούμενος που σήκωσε το κεφάλι του.

«Δε θέλω να κοιτάς εμένα, κοίτα κάτω», είπε σε έναν από τους κατηγορούμενους. 

Ξεσπoύν οι γονείς του Άλκη Καμπανού - «Να μπουν για πάντα στη φυλακή»

«Ήταν ψυχροί σαν δολοφόνοι, ήρθαν να σκοτώσουν, ήρθαν να κάνουν αυτό που έκαναν, έφυγαν χωρίς να πουν τίποτα. Όλοι τους κρατούσαν ρόπαλα, μαχαίρια και δρεπάνια στα χέρια», είπε καταθέτοντας στη δίκη.

«Ο Άλκης ούρλιαζε, πονούσε, φώναζε βοήθεια. Πήγα να τον βοηθήσω. Ήμουν όρθιος πάνω στα σκαλοπάτια, με είχαν κολλήσει στον τοίχο και με χτυπούσαν όταν άκουσα βοήθεια από τον Άλκη. Προσπάθησα να τον βοηθήσω, είδα πολλά άτομα -τουλάχιστον τέσσερα πάνω του- να τον χτυπούν, ήταν πεσμένος κάτω».

«Ο Άλκης σηκώθηκε, έκανε 2-3 βήματα, πήγε στο παρτέρι και έπεσε», είπε περιγράφοντας την δολοφονική επίθεση. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top