Νευρολόγος με άδεια... στο εξωτερικό: Το βούλευμα για τον «ψευτογιατρό»

Κούγιας: «Έχω και εγώ ένα σύστημα αξιών»

Ψευτογιατρός: Τι Αναφέρει Το Παραπεμπτικό Βούλευμα

Νέες αποκαλύψεις για τη δράση του «ψευτογιατρού» έφερε στο «φως» το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. O φυσικοθεραπευτής κατηγορείται για τον θάνατο πέντε ασθενών.

«Ψευτογιατρός»: «Πίστευα ότι βοηθούσα, δεν ήθελα να κάνω κακό»

Στις 8 Μαΐου θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την πρώτη καταγγελία που έγινε εναντίον του το 2017 ο «ψευτογιατρός», την ώρα που οι καταγγελίες σε βάρος του πληθαίνουν.

«Ψευτογιατρός»: Φωτογραφία από τη στιγμή που κάνει ένεση σε κοπέλα

Όπως αναφέρει το παραπεμπτικό βούλευμα, συστήθηκε σε ασθενή ως ιατρός νευρολόγος, ο οποίος είχε λάβει «άδεια νευρολογίας στο εξωτερικό» και της ανέφερε ότι είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν με απόλυτη επιτυχία, μέχρι πλήρους ίασης, αντίστοιχες περιπτώσεις της ασθένειας αυτής. O κατηγορούμενος της χορηγούσε σκεύασμα, το οποίο εισήγαγε από τη Ρωσία.

Ο φυσικοθεραπευτής, σύμφωνα με το βούλευμα, πήρε 25.000 ευρώ σε μετρητά για την πρώτη ένεση με βλαστοκύτταρα, με την αιτιολογία ότι τα χρήματα τα πήγαινε ο ίδιος στη Γερμανία και από εκεί θα έβγαινε η απόδειξη.

Στις υπόλοιπες ενέσεις έκανε... σκόντο, παίρνοντας άλλοτε 18.000 ευρώ και άλλοτε  5.000 ευρώ. Απειλούσε, δε, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, ότι αν δεν έδιναν τα χρήματα θα διακόψουν την θεραπεία.

Τι ισχυρίστηκε στον ανακριτή ο «ψευτογιατρός»

Ο φυσικοθεραπευτής φέρεται να υποστήριξε στον ανακριτή: 

«Από την πρώτη στιγμή συστήθηκα ως φυσιοθεραπευτής και οι μόνες υπηρεσίες που παρείχα ήταν αυτές του επαγγέλματός μου και όποια χρηματικά ποσά έχω εισπράξει  μέσω τραπέζης και μόνο».

Κούγιας: «Έχω και εγώ σύστημα αξιών»

Τα όσα αποκαλύπτονται για τη δράση του φυσικοθεραπευτή που αντιμετωπίζει τώρα κατηγορίες για ανθρωποκτονία φέρνουν προβληματισμό, όπως αποκάλυψε στο Star ο Αλέξης Κούγιιας που ακόμα δεν τον έχει αναλάβει επίσημα. 

«Έχω και εγώ ένα σύστημα αξιών. Αν πράγματι τα γεγονότα τα οποία διαδίδονται με αυτό τον τρόπο, είναι όπως τα διαδίδουν, έχω και εγώ τους προβληματισμούς μου. Δε σημαίνει ότι όποιος με επιλέγει σαν δικηγόρο του και εγώ δέχομαι μια εντολή και δίνω και την τελευταία ικμάδα των επιστημονικών και προσωπικών μου δυνατοτήτων   για να τον βοηθήσω, έχω και εγώ σύστημα αξιών».


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top