Καιρός: «Πολική μπάλα» φέρνει επικίνδυνη κακοκαιρία

Πέμπτη και Παρασκευή οι πιο δύσκολες μέρες - Προσοχή και στην Αττική

Χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα προβλέπει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης/ Βίντεο από το Open 

Νέα ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει από σήμερα το βράδυ ο καιρός, καθώς ισχυρή κακοκαιρία αναμένεται να σαρώσει τη χώρα αύριο, Τετάρτη, από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες, τα χιόνια και την πτώση της θερμοκρασίας. 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να πλήξουν τη χώρα μας δύο απανωτές κακοκαιρίες, που ενδέχεται να προκαλέσουν πολλά προβλήματα. 

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Προειδοποιεί ότι οι πιο δύσκολες μέρες με πολύ ισχυρές καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα θα είναι η Πέμπτη και η Παρασκευή.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού 

Πολική αέρια μάζα στη μέση ατμόσφαιρα (5.5 χιλιόμετρα περίπου πάνω από τη μέση στάθμη της θάλασσας) εγκλωβισμένη εδώ και αρκετές ημέρες στην περιοχή της Ιταλίας, προκαλεί διαδοχικά κύματα κακοκαιριών καθώς αυτή στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό της. 

Καιρός: Έρχεται ψυχρή εισβολή την Τετάρτη - Πού θα χιονίσει

Δύο απανωτές κακοκαιρίες αναμένεται να πλήξουν τη χώρα μας τα επόμενα 24ωρα (Τετάρτη βράδυ με Σάββατο πρωί - μεσημέρι) ικανές να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα.

Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτών των κυμάτων κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές - καταιγίδες, οι πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα προς την κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα, οι τοπικά θυελλώδεις άνεμοι καθώς και η πτώση της θερμοκρασίας ιδιαίτερα από τη Θεσσαλία και βορειότερα.

Σε δύο φάσεις θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, η κακοκαιρία θα «χτυπήσει» σε δύο φάσεις την Ελλάδα. 

Έκτακτο δελτίο καιρού: Νέα επιδείνωση από την Τετάρτη

Η πρώτη θα ξεκινήσει από αύριο το απόγευμα και από τα δυτικά προς τα ανατολικά και μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης θα τείνει να ολοκληρώσει τη δράση της προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Η δεύτερη θα ξεκινήσει προς τα ξημερώματα της Παρασκευής από τα νοτιοδυτικά προς τα βορειοανατολικά και μέχρι το πρωί - μεσημέρι του Σαββάτου θα τείνει να ολοκληρώσει τη δράση της προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά τμήματα.

Καιρός: Προσοχή στην Αττική - Έρχονται καταιγίδες 

Ο κ. Μαρουσάκης εφιστά την προσοχή των κατοίκων της Αττικής, καθώς, όπως αναφέρει στην ανάρτησή του, την Πέμπτη και την Παρασκευή θα πέσει μεγάλος όγκος νερού. 

Προσοχή θα χρειαστεί και στη Θεσσαλονίκη, όπου πέρα από τις έντονες βροχές, τα χιόνια ίσως κάνουν την εμφάνισή τους ακόμα και χαμηλά.

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες θα είναι απαραίτητες σε μεγάλα τμήματα του οδικού δικτύου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top