«Ψευτογιατρός»: «Ο πατέρας μου έδωσε 30.000 ευρώ για απλό "νερό"»

Οι καταγγελίες για τον 66χρονο - Ζητήθηκε άρση τηλεφωνικού απορρήτου

ψευτογιατρός

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία και η φωτογραφία του 66χρονου «ψευτογιατρού» που σύμφωνα με καταγγελίες έχει εξαπατήσει τουλάχιστον 15 ασθενείς με νευρολογικές παθήσεις, με πέντε από αυτούς, να έχουν πεθάνει.

Ο 66χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, απάτη κατ΄εξακολούθηση, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Τα στοιχεία του δόθηκαν στην δημοσιότητα προκειμένου να εντοπιστούν κι άλλοι ασθενείς που ενδεχομένως να καταγγείλουν τη δράση του πέρα από τις 15 περιπτώσεις που έχουν ήδη καταγγελθεί και ταυτοποιηθεί. 

Σοκάρουν οι καταγγελίες για τον ψευτογιατρό - Τι βρήκαν στο σπίτι «φρούριο»

«Ο πατέρας μου ακολούθησε την θεραπεία που του έδωσε, και του πρότεινε τότε να σταματήσει τη θεραπεία που έπαιρνε από τους γιατρούς τους κανονικούς. Νερό ήταν (η θεραπεία), δεν είδε βελτίωση, αντίθετα χειροτέρευε. Γύρω στις 30.000 ευρώ ήταν που του απέσπασε. Τα κατέθετε λίγα - λίγα, ώστε να μην φαίνονται στους λογαριασμούς» κατήγγειλε η κ. Άννα Βουράκη.

Οι καταγγελίες για τον 66χρονο

Σήμερα το πρωϊ, ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας επισκέφθηκε τον 66χρονο στο σπίτι του. Όπως ισχυρίστηκε, ο 66χρονος φυσιοθεραπευτής δεν έχει εμφανιστεί ποτέ ως γιατρός και όλη την υπόθεση την «υποκινεί μία συγκεκριμένη γυναίκα». 

«Μου είπαν ότι πίσω από όλη αυτή την ιστορία βρίσκεται μία κυρία η οποία χρόνια εργάζεται σε δημόσιες θέσεις και η οποία προ ολίγον ετών είχε ξεκινήσει μια διαδικασία εις βάρος του, η οποία εκρίθη στα δικαστήρια και απερρίφθη μία αγωγή της. Η οποία του δήλωσε ότι "εγώ θα σε καταστρέψω"» δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.  

Θέμα ωρών η σύλληψη του ψευτογιατρού - Φόβοι για δεκάδες ακόμη θύματα

Εντοπίστηκαν δεκάδες ιατρικοί φάκελοι ασθενών - Zητήθηκε άρση τραπεζικού απορρήτου

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται από τη Θεσσαλονίκη το 2020 μετά την καταγγελία  του αδελφού ενός 53χρονου που έπεσε θύμα του 66χρονου και του Γερμανού φερόμενου ως συνεργού του. 

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν δεκάδες ιατρικοί φάκελοι ασθενών και εντοπίστηκαν τα πρώτα 15 θύματα. 

«Υπήρχε ένας μεγάλος φόβος, γιατί μετά δεν ήξερα τι έχω βάλει μέσα μου τελικά, αφού μιλάμε για απάτη. Θα μπορούσα να πάθω κάποιο καρκίνο στο μέλλον» είπε θύμα του κατηγορούμενου.

Ο 66χρονος και ο Γερμανός γιατρός υπολογίζεται σύμφωνα με την Αστυνομία ότι από το 2009 που ξεκίνησε η δράση τους έχουν αποκομίσει περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, έχει ζητηθεί η άρση τραπεζικού απορρήτου, και οι λογαριασμοί που διατηρούσε ο 66χρονος θα γίνουν «φύλλο και φτερό» για να εντοπιστούν συναλλαγές που ίσως οδηγήσουν και σε άλλα θύματα. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top