Πάτρα: Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τους 7 συλληφθέντες αντιεξουσιαστές

Έκαναν ληστείες και είχαν στην κατοχή τους ισχυρά εκρηκτικά και ναρκωτικά

Προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη ζήτησαν μέσω των συνηγόρων τους οι 7 συλληφθέντες αντιεξουσιαστές, καθώς η Εισαγγελία Πατρών τους άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εγκληματική οργάνωση, ληστείες, κατοχή ναρκωτικών και εκρηκτικών. Ανάμεσα στους 6 άνδρες και 1 γυναίκα της οργάνωσης είναι κι ένας 28χρονος, γιος καταδικασμένου μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη.

Πάτρα: Επιχείρηση ΕΛ.ΑΣ για εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης- 7 συλλήψεις

Όπως ανέφερε η Κωνσταντίνα Τσεγγενέ στο Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του STAR, οι επτά συλληφθέντες έφτασαν στα δικαστήρια της Πάτρας με ένα λευκό βαν της αστυνομίας συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, με τους συγγενείς των επτά κατηγορουμένων να παραμένουν έξω από τη δικαστική αίθουσα.

Πώς έφτασαν οι αστυνομικοί στα ίχνη τους

Οι αστυνομικοί εφτασαν στα ίχνη τους από το DNA που εντόπισαν σε ενα καλαμάκι καφέ και μια χειρουργική μάσκα, που ειχαν πετάξει δίπλα από την κλεμμένη μοτοσκυκλέτα που χρησιμοποίησαν σε μία από τις 7 ληστείες που είχαν διαπράξει σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ. Οι αρχές θορυβήθηκαν από έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, τον πυροκροτητή και το βραδύκαυστο φιτίλι που βρήκαν. Κυρίως όμως από τα 274 γραμμάρια του πολύ ισχυρού στρατιωτικού εκρηκτικού C4, που θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές υλικές ζημιές. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top