Οι δίδυμες που κάηκαν στο Μάτι - «Ραγίζουν» καρδιές οι γονείς τους

Ανατριχιαστικές περιγραφές για τις 9χρονες στη δίκη για τη φωτιά στο Μάτι

Ανατριχιαστικές οι περιγραφές των μαρτύρων στη δίκη για το Μάτι / Βίντεο αρχείου από το δελτίο του Star 

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις συγγενών θυμάτων που μίλησαν για τα γεγονότα που τους σημάδεψαν για πάντα στο Μάτι. Η δίκη διακόπηκε για τις 23 Ιανουαρίου.  Στα κάγκελα του Εφετείου παραμένουν οι 104 μαύρες σημαίες, ισάριθμες με τους νεκρούς της ασύλληπτης τραγωδίας.

Σπαρακτική κατάθεση στη δίκη για το Μάτι - Λύγισαν ακόμα και οι δικαστές

Μάτι - δίδυμα κορίτσια

«Λύγισε» όλη η Ελλάδα το 2018 με την απώλεια των δίδυμων κοριτσιών στο Μάτι - Ο παππούς και η γιαγιά είχαν αγκαλιάσει τη Σοφία και τη Βασιλική, και έτσι αγκαλιασμένους τους βρήκε ο θάνατος / Φωτογραφία Eurokinissi (Βασίλης Ρεμπαπής)

Ανατριχίλα προκαλεί η κατάθεση του πατέρα των δίδυμων κοριτσιών που βρήκαν τραγικό θάνατο στην αγκαλιά των παππούδων τους.

Η περιγραφή του προκαλεί ρίγη συγκίνησης. «Ολική απανθράκωση είχαν τα κορίτσια και καθολική απανθράκωση οι γονείς μου. Τα αγκάλιασαν και τους κύκλωσε η φωτιά. Επειδή ηταν αγκαλιασμένοι μου είπαν ότι χρειάστηκαν τρία χειρουργεία για να τους ξεκολλήσουν», ανεφερε ο πατέρας των άτυχων κοριτσιών δίκη για τη φωτιά στο Μάτι. 

Μάτι: «Νόμιζα ότι ήταν καμένη κουρτίνα, αλλά ήταν η μητέρα μου»

Σαν να μην έφθανε το χτύπημα της μοίρας που δέχθηκαν οι γονείς των άτυχων κοριτσιών, τους ενημέρωσαν ότι δεν μπορούσαν να τους δώσουν τα παιδιά να τα θάψουν αν δεν μάθαιναν πρώτα ποιο ήταν το ένα κορίτσι και ποιο το άλλο: «Ταυτοποιήθηκαν τα παιδιά αλλά δεν μας τα έδιναν να τα θάψουμε γιατί δεν ήξεραν ποια είναι η Σοφία και ποια η Βασιλική. Η σύζυγός μου ζήτησε τα εκμαγεία απο τα μασελάκια των κοριτσιών που είχαμε φτιάξει τον Ιούνιο πριν την τραγωδία... ».

Μάτι δίδυμα κορίτσια

Η τραγωδία στο Μάτι και ο πόνος των συγγενών τους σε μια εικόνα: Τα δίδυμα και από κάτω οι 104 σημαίες των νεκρών / Eurokinissi (Βασίλης Ρεμπαπής)

Μάτι: Συγκλονίζουν οι γονείς της Μαργαρίτας που κάηκε μαζί με το μωρό της

Μάτι: «Η πιο όμορφη στιγμή της ζωής μου ήταν όταν τα κορίτσια μου με είπαν "μπαμπά" - Μου το στέρησαν, δε θα το ξαναζήσω ποτέ»

Η συνέχεια ακόμα πιο τραγική: «Πήγαμε στο γραφείο τελετών. Τους λέω "μη βάλετε δύο άσπρα κουτάκια γιατι θα πεθάνω. Κάντα άσπρα μεγάλα φέρετρα. Και σφράγισε τα γιατί δεν υπήρχαν μάτια, χέρια, είχαν σουρώσει. Ζήτησα να μην τα αγγίξει κανείς, να μπω εγώ στους λάκκους. Δεν μπορούσα να τα χαϊδέψω, ούτε να αγγίξω λίγο μαλλάκι...».

«Η ζωή μας μετα από αυτό δύσκολη και πολύ πονεμένη. Η πιο όμορφη στιγμή της ζωής μου ήταν όταν τα κορίτσια μου στα δύο τους χρόνια με ειπαν "μπαμπά". Αυτό μου το στέρησαν, δε θα το ξαναζήσω ποτέ. Έχω ρουχάκια και αρκουδάκια»,  είπε συντετριμμένος ο πατέρας.

«Χάρη στη σύζυγό μου και στην αγάπη της συζύγου μου, χάρη σε φίλους και κουμπάρους είμαι ζωντανός. Μισοί πεθαμένοι, μισοί καμένοι και μισοί νεκροί. Αυτά είχα να πω», ανέφερε, κλείνοντας τη σπαρακτική κατάθεσή του. 

Μάτι: «Το παιδί είπε τα κάλαντα στη μαμά του πάνω από τον τάφο της»

Μάτι: «Δεν πιστεύαμε ότι είναι τα παιδιά μας»

Η μητέρα των δίδυμων κοριτσιών περιγράφει τις τραγικές στιγμές και «λυγίζει».

«Συνεχώς παίρναμε τα πεθερικά μου και δεν πιάναμε γραμμή. Έπαιρνα τηλέφωνο στην αστυνομία, τους ρωτούσα αν ξέρουν κάτι. Τότε ο σύζυγος μου πήρε ένα μηχανάκι να ψάξει να βρει τα παιδιά μας και τους γονείς του. Είχα ανοίξει την τηλεόραση, δεν ήξερα ακριβώς τι βλέπω και τι γίνεται. Κάποια στιγμή με πήρε ο σύζυγος μου τηλέφωνο. “Είμαι στον δρόμο έχει φωτιές δεξιά και αριστερά δεν μπορώ να δω τίποτα. Είναι παντού σκοτάδι και φωτιά” μου είπε”, κατέθεσε η μητέρα.

Μάτι: «Πώς να συνεχίσεις να ζεις όταν δεν έσωσες τον έρωτα της ζωής σου;»

«Στις 27 Ιουλίου ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των πεθερικών και μας είπαν ότι ανάμεσά τους είναι δύο άτομα μικρότερης ηλικίας. Δεν πιστεύαμε ότι είναι τα παιδιά μας. Δυστυχώς, το επόμενο πρωϊ μάθαμε ότι τα παιδιά μας ήταν στην αγκαλιά των πεθερικών μας (...) Τους πήγαμε αντικείμενα των κοριτσιών για να ταυτοποιήσουν ποια είναι τα παιδιά, γιατί ήταν δίδυμα, 9 ετών. Πήγαμε ρούχα και αρκουδάκια. Ούτε αυτά ήταν αρκετά για να ταυτοποιηθούν. Τους πήγαμε τότε κάτι μασελάκια για τα δοντάκια τους που είχαν τα παιδιά λίγο πριν γίνει το κακό. Δε μας τις έδιναν ούτε να τις θάψουμε», είπε η χαροκαμένη μητέρα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top