'Εφτασε στην Ελλάδα η μετάλλαξη «Κράκεν»

'Εξι κρούσματα στην Αττική

Η εξάπλωση της υπο- παραλλαγής Κράκεν στον πλανήτη σε video με time lapse - Βίντεο Star

Εντοπίστηκε για πρώτη φορά η υποπαραλλαγή της Όμικρον, XBB 1.5, γνωστή ως «Κράκεν» στην Ελλάδα, με έξι κρούσματα να εντοπίζονται στην Αττική. 

Υποπαραλλαγή Κράκεν: Εξαπλώνεται με ταχύ ρυθμό – Παγκόσμια ανησυχία

Συγκεκριμένα, τρία κρούσματα εντοπίστηκαν μετά από αναδρομικό έλεγχο αλλά τώρα γνωστοποιήθηκε ότι αφορούν στην εν λόγω παραλλαγή, κι ακόμα τρία νέα προστίθενται σήμερα.

Τέσσερα κρούσματα εντοπίστηκαν στον Βόρειο Τομέα και δύο στον Δυτικό Τομέα της Αττικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ η υπο-παραλλαγή XBB.1.5 («Κράκεν») έχει ανιχνευτεί συνολικά σε 6 δείγματα (3 από αυτά προέκυψαν με αναδρομικό έλεγχο των δειγμάτων της υπο-παραλλαγής XBB προηγούμενων εβδομάδων).

Νοσοκομεία: Γεμίζουν από ασθενείς με γρίπη, ιώσεις και κορωνοϊό! 

Μικρή αύξηση παρουσίασε ο αριθμός των εισαγωγών λόγω κορωνοϊού το διάστημα 2 –8 Ιανουαρίου του 2023, σύμφωνα με την εβδομαδιαία εκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης αναπνευστικών λοιμώξεων, που δημοσίευσε το απόγευμα της Πέμπτης (12/01) ο ΕΟΔΥ.

Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων δεν παρουσίασε σημαντική μεταβολή, ενώ συνολικά οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 128. 

Σχετικά με τη μετάλλαξη «Κράκεν», ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι η XBB.1.5 είναι «η πιο μεταδοτική υπο-παραλλαγή που έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής». Πρόκειται για μια μεταλλαγμένη έκδοση της Όμικρον XBB, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία τον περσινό Αύγουστο.

Η XBB.1.5 έχει πλέον εντοπιστεί σε 26 χώρες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top