Νοσοκομεία: Γεμίζουν από ασθενείς με γρίπη, ιώσεις και κορωνοϊό! 

Πρόταση να μην ανοίξουν τα σχολεία στην Αττική τη Δευτέρα 

Ανησυχία προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και γρίπης, ενώ παράλληλα σαρώνουν οι ιογενείς λοιμώξεις. Οι νοσηλείες στα νοσοκομεία αυξάνονται και ήδη άρχισε η συζήτηση για το αν θα πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία την ερχόμενη Δευτέρα. 

Νίκος Τζανάκης: «300.000-350.000 κρούσματα γρίπης εβδομαδιαίως»

Εκρηκτικό «κοκτέιλ» γρίπης, κορωνοϊού και ιογενών λοιμώξεων

Το εκρηκτικό «κοκτέιλ»  κορωνοιού και γρίπης σε συνδυασμό με την τρομακτική έκρηξη των ιογενών λοιμόξεων οδηγούν σε κατακόρυφη αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία της χώρας. 

«Σαρώνει» η γρίπη με 6 νεκρούς - Αύξηση θανάτων και κρουσμάτων από κορωνοϊό

Είναι χαρακτηριστικό το διάγραμμα του ΕΟΔΥ από το οποίο φαίνεται με την κόκκινη γραμμή η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων γρίπης στη χώρα μας σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. 

Το διάγραμμα με την αύξηση των κρουσμάτων της γρίπης

Το διάγραμμα με την αύξηση των κρουσμάτων της γρίπης (πηγή ΕΟΔΥ) 

Την τελευταία εβδομάδα του 22 καταγράφηκαν και 3 θάνατοι από γρίπη. Παράλληλα ο ΕΟΔΥ κατέγραψε 114 θανάτους από κορωνοϊό, ενώ 119 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Οι αριθμοί θανάτων από γρίπη και Covid και ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών

Οι αριθμοί θανάτων από γρίπη και Covid και ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών 

N.Kαπραβέλος: Να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα

Οι ιογενείς λοιμώξεις σαρώνουν και η ανησυχία εντείνεται καθώς από την ερχόμενη Δευτέρα ανοίγουν ξανά τα σχολεία. Ήδη ακούγονται προτάσεις για παράταση των σχολικών διακοπών μέχρι να κοπάσει το κύμα.

Κορωνοϊός Κίνα: Συναγερμός στο Μαξίμου- Έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό

«Η επίπτωση που έχει στα παιδιά αυτό με ανησυχεί περισσότερο ... για τις ιογενείς λοιμώξεις και για την έξαρση που δεν έχει φτάσει στην κορύφωση της στην Ελλάδα, αντί να παίρνουμε τέτοια μέτρα ας σκεφτούμε λίγο ακόμα και για παράταση των διακοπών των παιδιών... Ας το σκεφτεί η Επιτροπή, υπάρχει μια έξαρση των ιογενών λοιμωξεων και το κυριότερο και επικίνδυνο δεν έχουμε κλίνες εντατικής»  δήλωσε ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος, στον Σκάι.  

Αεροδιακομιδή βρέφους με Covid από την Αμοργό  

Ένα βρέφος μόλις επτά μηνών κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί από την Αμοργό στην Αθήνα. Το μωρό είναι θετικό στον κορωνοϊό και αντιμετώπισε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Για την αεροδιακομιδή επιστρατεύθτηκε ελικόπτερο της πυροσβεστικής υπηρεσίας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top