Συγκλόνισε ο πυροσβέστης που έχασε σύζυγο και μωρό στη φωτιά στο Μάτι

«Δεν μπορώ να διανοηθώ πώς τόσο κοντά στη θάλασσα κάηκε η κόρη μου»

Σοκάρει η περιγραφή του πυροσβέστη που όσο έσβηνε την φωτιά, η πύρινη κόλαση «έλιωνε» τον έξι μηνών γιο του / Πηγή: Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων STAR

Συνεχίστηκε το πρωί της Πέμπτης η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, με τους μάρτυρες να επαναφέρουν στο παρόν τις τραγικές στιγμές που έζησαν τον Ιούλιο του 2018, μέσα από τις περιγραφές τους.

Ανάμεσα στις ιστορίες που ακούστηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου, ξεχωρίζει εκείνη του πυροσβέστη που έχασε τη σύζυγο και το έξι μηνών μωρό του εκείνη την ημέρα. 

Μάτι: «Το παιδί είπε τα κάλαντα στη μαμά του πάνω από τον τάφο της»

Η πύρινη κόλαση στέρησε στον πυροσβέστη τη γυναίκα και τον γιο του

'Ενα από τα πιο τραγικά πρόσωπα της ημέρας ο Ανδρέας Δημητρίου, ο πυροσβέστης που όσο προσπαθούσε να σβήσει τη φωτιά, η πύρινη κόλαση «κατάπινε» τη γυναίκα του και το μόλις έξι μηνών αγοράκι τους. 

«Έφτασα και είδα το μικρό με έναν άγνωστο, που προσπαθούσε να δώσει τις πρώτες βοήθειες. Η σύζυγος μου βρισκόταν καθισμένη στην παραλία. Ήταν με τα μάτια κλειστά. Εκείνη τη στιγμή την πήρα αγκαλιά. Εντόπισα ένα πυροσβεστικό όχημα και τους είπα να πάρουν το μικρό μαζί με τον κύριο που έκανε προσπάθειες ανάνηψης» αναφέρει ο Ανδρέας Δημητρίου και συμπληρώνει:

«Από το ύφος των γιατρών κατάλαβα πως το παιδάκι μου δεν τα είχε καταφέρει. Μου είπαν ότι δεν κατέστη δυνατόν να τον επαναφέρουν. Εκεί του είπα το τελευταίο αντίο. Μετά έπρεπε να πάω στη Μαργαρίτα. Φτάνοντας στο νοσοκομείο διαπιστώνω ότι έχει διασωληνωθεί και είναι σοβαρά. Ζορίστηκα να την αναγνωρίσω, αφού όλο της πρόσωπο ήταν... εγκαύματα. Ήταν ένας άλλος άνθρωπος»

Μάτι: «Δεν μπορώ να διανοηθώ πώς τόσο κοντά στη θάλασσα κάηκε η κόρη μου»

Η επόμενη μέρα στο Μάτι μετά την πυρκαγιά / Φωτογραφία: Eurokinissi

«Πήραμε ένα σάκο με κόκκαλα»

Μία τραγική μαρτυρία διηγήθηκε και ο Άγγελος Σιαπκάρας. Η κόρη είχε πάει στο Μάτι για να μείνει στο εξοχικό τους για μόνο μία ημέρα. 

«Μύρισε η κόρη μου τη φωτιά κι αποφάσισαν να επιστρέψουν. Έφυγε ο γαμπρός μου για λίγο και όταν γύρισε βρήκε το σπίτι να καίγεται. Άρπαξε το μωρό κι έφυγε. Δεν μπορώ να διανοηθώ πώς τόσο κοντά στη θάλασσα κάηκε η κόρη μου. Πήραμε ένα σάκο με κόκκαλα, σε ένα φέρετρο σφραγισμένο και έτσι τη θάψαμε!», ανέφερε στη σημερινή δίκη μη μπορώντας να συγκρατήσει τη θλίψη και την οργή του. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top