Θάνατος Τζωρτζίνας: Η δήλωση για την κεταμίνη που πυροδότησε αντιδράσεις

«Η τοξικολογική έκθεση έχει δώσει την απάντηση»

Ρεπορτάζ από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων STAR για τις εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας

Η κεταμίνη, η ουσία που προκάλεσε τον θάνατο στην Τζωρτζίνα, σύμφωνα με την επίσημη ιατροδικαστική έκθεση έρχεται και πάλι στο προσκήνιο. Η δήλωση της πραγματογνώμονα της κατηγορουμένης ότι η ποσότητα ήταν θεραπευτική  πυροδότησε αντιδράσεις. Ουσιαστικά, οι δηλώσεις δίνουν το στίγμα για το τι θα ισχυριστεί η πλευρά της μητέρας κατά τη διάρκεια της δίκης, καθώς αναμένεται να επιμείνει ότι η ουσία δόθηκε στο παιδί από τους γιατρούς κατά τη διάρκεια της ανάνηψης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου για το STAR.

Κόντρα Κούγια - Δασκαλάκη: Ο έντονος διάλογός τους στο δικαστήριο

«Οι γνωμοδοτήσεις αναιρούνται γιατί εν προκειμένω, σήμερα, η ανευρεθείσα συγκέντρωση του φαρμάκου του ενδονοσοκομειακού δεν έχει γραφτεί πουθενά ότι ήταν σε θεραπευτικές συγκεντρώσεις.», ανέφερε η πραγματογνώμονας της κατηγορουμένης μητέρας, Ουρανία Δημακοπούλου. 

«Η τοξικολογική έκθεση έχει δώσει την απάντηση» 

Πάντως, η επίσημη ιατροδικαστική έκθεση του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη στο κορίτσι είναι σαφής. Ως αιτία θανάτου αναφέρεται η θανατηφόρος δηλητηρίαση από φαρμακευτική ουσία (ketamine). Μάλιστα, στις εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν στο ΑΠΘ  αναγράφεται: Ο ποσοτικός προσδιορισμός  των ανιχνευθέντων ουσιών  στο μεταθανάτιο δείγμα αίματος έδειξε ότι η συγκέντρωση της κεταμίνης ήταν ίση με 6.5μg/mL. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αν η ποσότητα ήταν τελικά θεραπευτική ή θανατηφόρα και αν ήταν θεραπευτική από τι τελικά πέθανε το κορίτσι;

Πάτρα - Δασκαλάκης: «Θέλω να δικαιωθεί η μνήμη της Τζωρτζίνας μου»

«Η απάντηση έχει δοθεί από την τοξικολογική έκθεση, η οποία έχει δημοσιευτεί, καθώς κι από την έκθεση νεκροψίας – νεκροτομής.», σημειώνει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Φωτογραφία από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων STAR

«Εγώ δε θα την αποκαλούσα θεραπευτική, θεωρώ ότι είναι μεγαλύτερη. (…) Ο μηχανισμός θανάτου θεωρώ ότι θα παρουσιαστεί στην ακροαματική διαδικασία και θα διαλύσει όλες τις αμφιβολίες που υπάρχουν περί αυτού του γεγονότος. (…) Η ιατρική δεν αμφισβητείται σε καμιά περίπτωση. (…) Αυτά που εγώ έχω να σχολιάσω για τις τελευταίες δύο ημέρες είναι ότι ξαφνικά γυρνάμε τα γεγονότα και τα βλέπουμε ξεχνώντας κάποιες άλλες πληροφορίες και μου προκαλεί έκπληξη, αλλά ο καθένας μας κρίνεται», υπογράμμισε η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Χρυσάνθη Σαρδέλη.  

«Δεν πήραν DNA από τους ορούς του παιδιού»

Ωστόσο, η κ. Δημακοπούλου υποστήριξε στον ANT1 ότι έπρεπε να ληφθεί DNA από τους ορούς του παιδιού προκειμένου να εντοπιστεί η διαδρομή της κεταμίνης. «Θα έπρεπε να είχαμε πάρει DNA τους ορούς, τους φλεβοκαθετήρες, που έχει το παιδί για να δούμε αν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει DNA κάποιου οικείου.», λέει η κ. Δημακοπούλου.

Πάτρα: Δάκρυσε η μητέρα της Τζωρτζίνας όταν άκουσε το κατηγορητήριο

Εντωμεταξύ, ο Καθηγητής Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Ράικος στην έκθεση που παρέδωσε ανέφερε ότι ο μέσος όρος των συγκεντρώσεων  της κεταμίνης σε 114 σχετιζόμενους θανάτους με τη χρήση αυτής της ουσίας ήταν 2.4 μικρογραμμάρια και η ποσότητα των 6.5 μικρογραμμαρίων που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα είναι τρεις φορές περισσότερη.

Δείτε ολοκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top