Βίντεο ντοκουμέντο από το θερμό επεισόδιο στο Φαρμακονήσι

Οι προειδοποιητικές βολές του λιμενικού στην τουρκική ακταιωρό

Βίντεο ντοκουμέντο από το θερμό επεισόδιο στο Φαρμακονήσι / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Βίντεο ντοκουμέντο από το σοβαρό επεισόδιο που σημειώθηκε στο το πρωί στο Φαρμακονήσι έφερε στο φως το Star. Σε αυτό φαίνεται η τουρκική ακταιωρός να προσπαθεί να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού που περιπολούσε την περιοχή εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. 

Φαρμακονήσι: Τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε σκάφος του Λιμενικού

Η αντίδραση των στελεχών ήταν άμεση πυροβολώντας στον αέρα. Είναι η πρώτη φορά που το Λιμενικό Σώμα πυροβολεί κατά τουρκικής Ακτοφυλακής και το περιστατικό διαβαθμίζεται ως εξαιρετικά σοβαρό. 

Θερμό επεισόδιο στο Φαρμακονήσι

Τουρκική ακταιωρός προσπάθησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού στο Φαρμακονήσι / Φωτογραφία από βίντεο Star

Βίντεο ντοκουμέντο: Πώς ξεκίνησε το θερμό επεισόδιο στο Φαρμακονήσι

Το πλωτό του Λιμενικού βρισκόταν νότια του Φαρμακονησίου προκειμένου να εκδιώξει τρία τουρκικά αλιευτικά που ψάρευαν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. 

Η τουρκική ακτοφυλακή που βρισκόταν στην περιοχή κινήθηκε επιθετικά με μεγάλη ταχύτητα εναντίον του σκάφους του λιμενικού. Οι Έλληνες αξιωματικοί αντέδρασαν ψύχραιμα και με αποφασιστικότητα.

Επεισόδιο στο Φαρμακονήσι με τουρκική ακταιωρό

Βλέποντας την τουρκική ακταιωρό να παραβιάζει τα ελληνικά χωρικά ύδατα και να κατευθύνεται προς τα πάνω τους με σκοπό να εμβολίσει το ελληνικό πλωτό, πυροβόλησαν στον αέρα. 

Οι Τούρκοι έφτασαν, μάλιστα, σε απόσταση αναπνοής, μόλις δυο μέτρα από το ελληνικό σκάφος που αιφνιδιάστηκαν και πήραν  πορεία για τα τουρκικά νερά. Οι δυνάμεις της ελληνική ακτοφυλακής είναι ούτως ή άλλως σε επιφυλακή στο Ανατολικό Αιγαίο, αλλά οι Λιμενικοί θεωρούν δεδομένο ότι θα συνεχίσουν  οι προκλήσεις από την πλευρά την Τουρκίας. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top