Γεμάτα τα παιδιατρικά νοσοκομεία - Και περιστατικά οστρακιάς σε παιδιά

Σε έξαρση η γρίπη και οι ιώσεις

Σε έξαρση η γρίπη και ιώσεις στα παιδιά / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Δύσκολες είναι πλέον οι εφημερίες στα παιδιατρικά περιστατικά. Οι κλινικές γεμίζουν, καθώς ιώσεις και γρίπη είναι σε έξαρση. Την ώρα των εφημεριών επιστραυτεύονται, όπως λένε οι γιατροί, ακόμα και ράντζα, καθώς η προσέλευση είναι μεγάλη.

Έντονη ανησυχία για την τριπλή επιδημία Covid-19, γρίπης, RSV λοίμωξης

Οι παιδιατρικές κλινικές στην Αθήνα και την περιφέρεια γεμίζουν. Οι εφημερίες είναι δύσκολες και τα παιδιά φτάνουν με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής. Δεν είναι μόνο η γρίπη αυτή την περίοδο, είναι και οι εποχικές ιώσεις, ενώ παραμένει και ο κορωνοϊός.

Τζανάκης: «Ένας στους τρεις ήδη νοσεί από γρίπη ή RSV»

Παπαευαγγέλου: «Για πρώτη φορά ράντζα σε παιδιατρική κλινική του "Αττικόν" σε εφημέρια»

Η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, σε διαδικτυακή εκδήλωση του ΙΣΑ, είπε πως χθες στην εφημερία αναπτύχθηκαν για πρώτη φορά ράντζα στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου «Αττικόν».

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Star, από τη διοίκηση του νοσοκομείου στην παιδιατρική κλινική που διαθέτει 33 κλίνες, οι 30 είναι καλυμένες.

Εποχική γρίπη: Ποια είναι τα συμπτώματα και πώς θα προστατευτείς

Και περιστατικά οστρακιάς σε παιδιά

Ακόμα, οι παιδίατροι βλέπουν και περιστατικά οστρακιάς, τα οποία, ωστόσο, ακόμα δεν έχουν διαπιστώσει κρούσμα που να παραπέμπει στη διεισδυτική στεπτοκοκκινή λοίμωξη της ομάδας Α που έχει οδηγήσει σε θάνατο πάνω από 15 παιδιά σε Ηνωμένο Βασίλειο και άλλα ευρωπαϊκά κράτη.
Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top