Qatargate: Έρευνα για την Καϊλή και στην Ελλάδα για δωροληψία και ξέπλυμα

Διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με εντολή Οικονομικής Εισαγγελείας

Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι συνεργάζεται πλήρως με τις βελγικές αρχές- Mega

Ποινική έρευνα και στην Ελλάδα για την Εύα Καϊλή αρχίζει από την Οικονομική Εισαγγελία. Θα ερευνηθεί για δωροληψία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με την προϋπόθεση να μη διώκεται ήδη στο Βέλγιο για τα ίδια πραγματικά περιστατικά.

Την επείγουσα παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε ο Οικονομικός Εισαγγελέας.

Qatargate: «Θα κάνω τα πάντα για να ελευθερωθεί η Εύα»

Ο κ. Χρήστος Μπαρδάκης ανέθεσε σε δύο επίκουρους εισαγγελείς να ερευνήσουν για τη διακρίβωση τέλεσης από την Εύα Καϊλή των αξιόποινων πράξεων της δωροληψίας πολιτικού προσώπου και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σε συνδυασμό με το άρθρο 57, παράγραφος 4 του ΚΠΔ (περί κωλύματος άσκησης νέας ποινικής δίωξης), καθώς και τη διερεύνηση κάθε άλλου αυτεπαγγέλτως διωκόμενου αδικήματος.

Qatargate: Ομολόγησε ο σύντροφος της Καϊλή - «Αφήστε ελεύθερη την Εύα»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπαρδάκης παρήγγειλε στους δύο εισαγγελείς να ζητήσουν άμεσα από τις βελγικές δικαστικές αρχές, μέσω δικαστικής συνδρομής, σε συνεργασία με το εθνικό μέλος της Εurojust για την Ελλάδα, αντίγραφα της δικογραφίας που μέχρι τώρα έχει σχηματιστεί για την ευρωβουλευτή. Θα ζητηθεί, επίσης, πιστοποιητικό για τη δικονομική πορείας της έρευνας.

Τον σύντροφό της «δείχνει» η Καϊλή - «Αυτός έβαλε τα χρήματα στο σπίτι»

Οι οικονομικοί εισαγγελείς θα αναμένουν τις απαντήσεις του Βελγίου, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση για την τύχη της εν Ελλάδι ποινικής έρευνας είναι να μην έχει ασκηθεί στο Βέλγιο δίωξη για τις ίδιες πράξεις σε βάρος της Εύας Καϊλή. 

Εύα Καϊλή: Οι βαλίτσες και τα κουτιά με τα χρήματα που βρέθηκαν σπίτι της

Όπως προβλέπει το Άρθρο 57 παράγραφος 4 «ο Εισαγγελέας μπορεί να απόσχει από τη δίωξη συγκεκριμένου προσώπου, εάν ύστερα από τη διενέργεια ευρωπαϊκής δικαστικής συνδρομής προκύψει ότι ήδη έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος του ίδιου προσώπου για τα ίδια πραγματικά περιστατικά από άλλη χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top