Qatargate: «Θα κάνω τα πάντα για να ελευθερωθεί η Εύα»

«Με τύφλωσε το χρέος μου στον Παντζέρι», λέει ο Τζόρτζι

Νέες λεπτομέρειες από την κατάθεση του συντρόφου της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι για το Qatargate φέρνει στο φως η εφημερίδα La Repubblica.

Ο 35χρονος φέρεται να ομολόγησε την εμπλοκή του στο σκάνδαλο, που έχει προκαλέσει τριγμούς στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, ενώ επέμεινε πως η Εύα Καϊλή δεν είχε καμία σχέση και δεν πρέπει να κρατείται. 

Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι κατέθεσε ότι θα κάνει τα πάντα για να ελευθερωθεί η Εύα Καϊλή

Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι κατέθεσε ότι θα κάνει τα πάντα για να ελευθερωθεί η Εύα Καϊλή

Ο Τζόρτζι έφτασε στο Βέλγιο το 2009 και ξεκίνησε την καριέρα του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο στρατόπεδο των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών.

Qatargate: Ομολόγησε ο σύντροφος της Καϊλή - «Αφήστε ελεύθερη την Εύα»

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, παραδέχθηκε αμέσως τις ευθύνες του και ταυτόχρονα προσπάθησε να προστατεύσει τη σύντροφό του και μητέρα της μόλις 22 μηνών κόρης τους. 

«Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να ελευθερωθεί η σύντροφός μου και να φροντίσει την 22 μηνών κόρη μας», φέρεται να είπε ο Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Εύα Καϊλή: Η Υπόθεση Θυμίζει Μαφία

Όσον αφορά στα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι τους και κατασχέθηκαν, φέρεται να υποστήριξε ότι προορίζονταν μόνο για τον ίδιο και τον πρώην Ιταλό Ευρωβουλευτή, που θεωρείται και ο εγκέφαλος της υπόθεσης, Antonio Panzeri και πως δεν ήταν η Εύα Καϊλή αποδέκτης τους. 

Φραντσέσκο Τζόρτζι: «Τυφλώθηκα από το χρέος μου στον Παντζέρι»

Όπως αναφέρει η La Repubblica, ο Τζόρτζι είπε στους αστυνομικούς ότι γνώρισε τον Αντόνιο Παντζέρι πριν από 13 χρόνια. Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι του ζήτησε να τον πάρει με υποτροφία στο γραφείο του, όπως κι έγινε. 

Εύα Καϊλή: Ο μισθός, το bonus και τα επιδόματα - 2,72 εκατ. στη θητεία της!

«Από εκεί και πέρα ξεκίνησε μια μακρόχρονη συνεργασία με τον Παντζέρι να γίνεται με τα χρόνια κάτι σαν μέντορας για τον Τζόρτζι, τον ενθουσιώδη νεαρό, ο οποίος έκανε τα πρώτα του βήματα στους διαδρόμους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» αναφέρει η ιταλική εφημερίδα.

Η Εύα Καϊλή, μέσω του δικηγόρου της, ξεκαθάρισε ότι δε θα γίνει «Ιφιγένεια» και δεν ξέρει τίποτα για το Qatargate

Η Εύα Καϊλή, μέσω του δικηγόρου της, ξεκαθάρισε ότι δε θα γίνει «Ιφιγένεια» και δεν ξέρει τίποτα για το Qatargate

Ο Τζόρτζι φέρεται να ισχυρίστηκε επίσης ότι το ηθικό χρέος που ένιωθε προς τον Παντζέρι ήταν μεγάλο. Γι’ αυτόν τον λόγο όταν τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά για τον Παντζέρι το 2019 όταν δεν επανεξελέγη ευρωβουλευτής, συνέχισε να τον βοηθάει. 

Δημητρακόπουλος στο Star: «Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την Εύα Καϊλή»

Τότε ήταν που ξεκίνησε να φροντίζει τα χρήματα της οργάνωσης σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για όλους, όσοι τον βοήθησαν να εργαστεί στον τομέα της πολιτικής. Αλλά, όπως είπε το έκανε και για τα λεφτά, τα οποία στην πραγματικότητα δε θα χρειαζόταν, αφού μηνιαίως έπαιρνε έναν ικανοποιητικό μισθό μηνιαίως. 

Ο Τζόρτζι, όπως αναφέρει η La Repubblica, δήλωσε «ανακουφισμένος» που έβγαλε αυτό το βάρος από πάνω του και όπως φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ήταν «ένας απλός άνθρωπος που βρέθηκε σε κάτι μεγαλύτερο από τον ίδιο και τυφλώθηκε από το ηθικό χρέος προς τον Παντζέρι». 

Τον σύντροφό της «δείχνει» η Καϊλή - «Αυτός έβαλε τα χρήματα στο σπίτι»

Πάντως, κατά το δημοσίευμα, όταν ρωτήθηκε αν γνωρίζει τους παραλήπτες των χρημάτων από τον Παντζέρι, φέρεται να είπε ότι δεν γνωρίζει κάποιον. 

Εύα Καϊλή: «Δε θα γίνω Ιφιγένεια, δεν έχω σχέση με το σκάνδαλο»

Από την πλευρά της η Εύα Καϊλή αρνείται, μέσω του δικηγόρου της Μ. Δημητρακόπουλου, οποιαδήποτε εμπλοκή με το Qatargate. 

Η Φραντσέσκο Τζόρτζι ισχυρίστηκε ότι ενεπλάκη στο σκάνδαλο γιατί «τυφλώθηκε» από το ηθικό του χρέος απέναντι στον Παντσέρι

Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι ισχυρίστηκε ότι ενεπλάκη στο σκάνδαλο γιατί «τυφλώθηκε» από το ηθικό του χρέος απέναντι στον Παντζέρι.

«Δε φέρεται να έχει κάποια εμπλοκή με τα χρήματα που βρέθηκαν, εκτός από το ότι η ίδια ήταν στο σπίτι στο οποίο βρέθηκαν χρήματα. Η πολύμηνη παρακολούθηση δείχνει ότι δε φέρεται αν έχει σχέση με τα χρήματα ή ότι είχε ύποπτες συνομιλίες», είπε στον ΑΝΤ1 ο κ. Δημητρακόπουλος. 

Εύα Καϊλή: Οι βαλίτσες και τα κουτιά με τα χρήματα που βρέθηκαν σπίτι της

Αναφερόμενος στη μη εμφάνιση της κ. Καϊλή στο δικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών χθες, είπε ότι είχε ειδοποιηθεί πως δεν μπορεί να γίνει η μεταγωγή της σε αυτό και τελευταία στιγμή της είπαν ότι θα μπορούσε να γίνει η μεταφορά της.

«Τα χρήματα δεν είναι δικά της, ανήκουν σε πρόσωπο εκτός της οικογένειας της κ. Καϊλή και τα μετέφερε ο πατέρας της στο ξενοδοχείο, για να τα παραλάβει ο πραγματικός κάτοχος τους. Τα χρήματα αυτά, τις 600.000 ευρώ, έπρεπε να τα παραδώσει ο σύντροφος της κ. Καϊλή στον πραγματικό κάτοχο τους. Ο σύντροφός της ήταν αυτός που έφερε τα χρήματα στο σπίτι», πρόσθεσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Εύα Καϊλή: «Το glamour girl της ΕΕ και οι διακοπές του σε ιδιωτικό νησί»

«Η Εύα Καϊλή όταν αντιλήφθηκε τα χρήματα ρώτησε τι είναι και δεν πήρε πειστική απάντηση και τότε ο πατέρας της τα πήρε για να τα πάει στον κάτοχο τους, τον πρόλαβε όμως η Αστυνομία. Αυτά είπε και ο πατέρας της στις Αρχές και τον άφησαν ελεύθερο», ισχυρίστηκε ο ποινικολόγος.

Η ψυχολογία της Εύας Καϊλή είναι σύμφωνα με τον δικηγόρο της πολύ άσχημη, καθώς ανησυχεί για την κόρη της

Η ψυχολογία της Εύας Καϊλή είναι σύμφωνα με τον δικηγόρο της πολύ άσχημη, καθώς ανησυχεί για την κόρη της

Επανέλαβε επίσης ότι όλες οι ενέργειες της κ. Καϊλή ήταν με την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ότι δεν υπήρχε καμιά προσωπική ατζέντα. 

Αρνείται τα πάντα η Καϊλή - Οι πρώτες δηλώσεις μέσα από τη φυλακή

Μάλιστα μετέφερε δήλωση της Εύας Καϊλή ότι δε θα επιτρέψει να γίνει «Ιφιγενεια», προσθέτοντας ότι η ψυχολογία της είναι πολύ άσχημη, καθώς ανησυχεί για το παιδί της. 

Μέτσολα: «Δε θα υπάρξει ατιμωρησία»

Την ίδια ώρα η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ξεκαθάρισε ότι δε θα υπάρξει ατιμωρησία και συγκάλυψη σχετικά με το σκάνδαλο διαφθοράς που πλήττει την ΕΕ.

Καϊλή: Ωραιοποίησε τα στοιχεία για το Κατάρ για την κατάργηση της VISA

«Θα μιλήσω για τις εγκληματικές κατηγορίες που εμπλέκουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κάτι το οποίο αποτελεί χτύπημα στην δημοκρατία και ένα χτύπημα σε όλα αυτά πάνω στα οποία έχουμε εργαστεί για πολλά χρόνια. Χρειάζονται χρόνια να οικοδομηθεί η εμπιστοσύνη, αλλά μόνο μία στιγμή για να την γκρεμίσεις. Το μήνυμά μου θα είναι ότι δε θα υπάρξει ατιμωρησία, δε θα μπει τίποτα κάτω από το χαλί, δε θα είναι δουλειά όπως συνήθως. Θα κάνω ό,τι μπορώ μαζί με τους συνάδελφους μου για να αποκαταστήσουμε τη θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως οίκου της δημοκρατίας. Ως συνομοθέτη, ως θεσμού που είναι διαφανής, που είναι καθαρός και δεν είναι προς πώληση σε ξένους παράγοντες που φαίνεται να μας υπονομεύουν», ανέφερε η κ. Μέτσολα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top