Καϊλή: Ωραιοποίησε τα στοιχεία για το Κατάρ για την κατάργηση της VISA

Αποκάλυψη Star: Απέναντι από την πρεσβεία του Κατάρ στην Αθήνα το σπίτι της

Η Εύα Καϊλή ωραιοποίησε τα ευρήματα διεθνούς έκθεσης για τα εργασιακά δικαιώματα στο Κατάρ, προκειμένου να... πείσει ότι το Εμιράτο έχει σημειώσει πρόοδο. Κι αυτό... για να ανοίξει ο «δρόμος» προς την κατάργηση της VISA, όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Αποκλειστικό Star: Μέσα στο διαμέρισμα της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες

Σε πρόσφατες της δηλώσεις της από το Ευρωκοινοβούλιο, η Εύα Καϊλή είχε επικαλεστεί τη Διεθνής Οργάνωση Εργασίας, η οποία ανέφερε ότι «το Κατάρ είναι πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα, στην κατάργηση του συστήματος Kafala ».

Ενώπιον της δικαιοσύνης η Εύα Καϊλή - Οι περιοριστικοί όροι που θα ζητήσει

To σύστημα Kafala είναι οι σκληρές συμβάσεις που είχε το Κατάρ για τους μετανάστες εργαζόμενους ως το 2020. Ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας έλεγε ότι το σύστημα «αναμορφώθηκε», αλλά περιέγραψε ότι τα «αγκάθια» παρέμειναν: 532.290 έκαναν αιτήσεις για αλλαγή δουλειάς, 185.000 δεν τα κατάφεραν. 

Στο σημείο αυτό η Εύα Καϊλή προφανώς εννούσε ότι μειώθηκε το ποσοστό των εργατών που πληρώνονται με τον κατώτατο μισθό. Ωστόσο αυτό δεν προκύπτει από την έκθεση. Όχι μόνο δεν αυξήθηκε ο κατώτατος, αλλά υπάρχει και διάκριση μεταξύ ανδρών - γυναικών: 389 δολάρια παίρνουν οι άντρες εργάτες,  275 οι γυναίκες. 

Εύα Καϊλή στις Βρυξέλλες

Η Εύα Καϊλή ωραιοποίησε τα ευρήματα διεθνούς έκθεσης για τα εργασιακά δικαιώματα στο Κατάρ, προκειμένου να... πείσει ότι το Εμιράτο έχει σημειώσει πρόοδο / Φωτογραφία αρχείου Ιntime

«Ξέχασε», επίσης, να αναφέρει ότι η έκθεση του ΄22 συμπληρώνει την έκθεση του '21, με τον σοκαριστικό τίτλο «One is too many». Τίτλος που αναφέρεται στα ατυχήματα και τους θανάτους εργατών στο Κατάρ. 

Μετά την ομιλία της, ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης, όπως αποκάλυψε στο Star, την «έπιασε» να της πει ότι «φούσκωσε» τα ευρήματα της έκθεσης: 

«Προσπάθησε να μου πει ότι το Κατάρ έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, σε σχέση με τα εργασιακά ζητήματα κι ό,τι μεσολάβησε στο να εξομαλυνθούν οι σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας. Της είπα: "Πώς το λες αυτό; Αφού βλέπουμε τον Έρντογαν, να απειλεί ότι θα έρθει βράδυ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδάκης.

Εύα Καϊλή: Πώς ήθελε να ανοίξει τον δρόμο για τις VISA

Έμπειροι διπλωμάτες εξήγησαν στο Star ότι για να καταργηθεί η VISA πρέπει η εκάστοτε χώρα να πληροί «δυτικά», δημοκρατικά κριτήρια. 

Για να «πείσει», λοιπόν, το Κατάρ ότι τα πληροί, διαφήμιζε την πρόοδο που έχει κάνει στα εργασιακά δικαιώματα. 

Όμως προς το παρόν κανένα κράτος δεν έχει πετύχει κατάργηση της VISA. 

Απέναντι από την πρεσβεία του Κατάρ το σπίτι της Καϊλή

Μιαν «ανάσα» από την πρεσβεία του Κατάρ είναι το σπίτι της Εύας Καϊλή στο Ψυχικό, το οποίο ανακαινίζεται.

Η κάμερα του Star και η Κατερίνα Τσαμούρη βρέθηκαν στο σημείο. Όπως έδειξαν στα αποκλειστικά πλάνα, η πρεσβεία και το σπίτι της Εύας Καϊλή βρίσκονται σε κεντρικό δρόμο του Ψυχικού. 

Συγκεκριμένα, η Κηφισίας χωρίζει τα δυο κτίρια, τα οποία είναι απέναντι, απόσταση τριών λεπτών με τα πόδια.

Απέναντι από την πρεσβεία του Κατάρ στην Αθήνα το σπίτι της Καϊλή στο Ψυχικό

Η ανακοίνωση του Κατάρ για το Qatargate

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κατάρ που εξασφάλισε το Star από την πρεσβεία: 

«Το κράτος του Κατάρ απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια συσχέτισής του με κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά. Οποιαδήποτε συσχέτιση της κυβέρνησης του Κατάρ με τους αναφερόμενους ισχυρισμούς είναι αβάσιμη και σοβαρά παραπληροφορημένη. Το κράτος του Κατάρ εργάζεται θεσμικά και λειτουργεί σε πλήρη συμμόρφωση με τους διεθνείς νόμους και κανονισμούς», επισημαίνεται.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top