Εύα Καϊλή: Ο μισθός, το bonus και τα επιδόματα - 2,72 εκατ. στη θητεία της!

Μισθοί από «χρυσάφι» για τους ευρωβουλευτές

Οι αμοιβές της Εύας Καϊλή και των άλλων ευρωβουλευτών / Ρεπορτάζ του Πέτρου Μποτσαράκου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Για την Εύα Καϊλή που έχει εκλεγεί δύο φορές, 10 χρονιά θητείας σημαίνουν αμοιβές που ξεπερνούν το αστρονομικό ποσό των  2,7 εκατομμυρίων ευρώ. Και υπάρχουν επιπλέον παροχές και προνόμια που κοστίζουν σχεδόν άλλα τόσα.

Εύα Καϊλή: Τα ακίνητα στην Αθήνα και η real estate εταιρία στο Κολωνάκι

Ο μισθός της Εύας Καϊλή, όπως κάθε ευρωβουλευτή, είναι 7.316 καθαρά.

Δίδονται, όμως, και 338€ τη μέρα αποζημίωση για διαμονή και διατροφή για κάθε εργάσιμη μέρα που είναι στις Βρυξέλλες, δηλαδή άλλα 7.774€ τον μήνα. Για δαπάνες λειτουργίας γραφείου παίρνει άλλα 4.778€ τον μήνα και 400€ για έξοδα μετακινήσεων. Δηλαδή συνολικά οι αποδοχές φτάνουν τις 20.268€ μηνιαίως!

Καϊλή: Το ακίνητο των 450.000 ευρώ στην Πάρο - Το «παζάρευε» τρία χρόνια

Οι ετήσιες αποδοχές των ευρωβουλευτών φτάνουν μέχρι 250.000 ευρω τον χρόνο

Όλοι οι ευρωβουλευτές παίρνουν 12 πλήρεις μισθούς τον χρόνο, δηλαδη 243.216€ και έναν 13ο βασικό 7.316€ . Έτσι, τα ετήσια έσοδά τους φτάνουν τις 250.532€ .

Για τα 10 χρόνια θητεία που αντιστοιχούν στις δυο φορές που έχει εκλεγεί η Εύα Καϊλή είναι 2,5 εκατομμύρια, αλλά σε αυτά προστίθενται άλλες 220.000€ που παίρνουν για τα επόμενα δυο χρόνια από το τέλος της θητείας τους οι ευρωβουλευτές. 

Σύνολο στη δεκατία δηλαδή 2,72 εκατομμύρια.

Πόσο είναι ο μισθός της Εύας Καϊλή στο Ευρωκοινοβούλιο

Τα «βασιλικά» προνόμια και παροχές στους ευρωβουλευτές

Υπάρχουν όμως και έξτρα παροχές που είναι κυριολεκτικα «βασιλικές», εξασφαλίζουν ότι θα τα έχουν όλα πληρωμένα και για πολλούς μετατρέπονται σε έξτρα αμοιβές.

Με γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου, αυτοκίνητα στη διάθεσή τους και άλλες 25.000€ περίπου τον μήνα για να είναι πληρωμένοι όλοι οι συνεργάτες του κάθε ευρωβουλευτή.

Οι καταγγελίες για χρήματα «κάτω από το τραπέζι»

Υπάρχουν όμως και καταγγελίες οτι ορισμένοι τσεπώνουν κι άλλα χρηματα.

Από τα 300.000€ τον χρόνο που παίρνουν για να πληρωθούν συνεργάτες τους  και από το κόστος για τα αεροπορικά εισιτήρια και τη διαμονή σε ξενοδοχείο των πολιτών που δικαιούνται να προσκαλούν στις Βρυξέλλες με χρήματα της ευρωβουλής.

Οι αμοιβές και οι παροχές αυτές προκαλούν ίλιγγο. Δυστυχώς φαίνεται ότι κάποιοι είναι τόσο άπληστοι που δεν τους αρκούν και ακυρώνουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top