Αρνείται τα πάντα η Καϊλή - Οι πρώτες δηλώσεις μέσα από τη φυλακή

«Δίνει» Μπορέλ και Μέτσολα

Οι πρώτες δηλώσεις της Εύας Καϊλή μέσα από τη φυλακή, μέσω του δικηγόρου, Μιχάλη Δημητρακόπουλου / Βίντεο Ant1

Λίγες ώρες πριν βρεθεί ενώπιον της βελγικής δικαιοσύνης, κατηγορούμενη για το Qatargate που έχει προκαλέσει «σεισμό» στην πολιτική σκηνή της Ευρώπης, η Εύα Καϊλή δηλώνει αθώα και απαντά μέσω του πληρεξούσιο δικηγόρου της για όσα κατηγορείται. Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε άλλα μεγάλα ονόματα, όπως το Ζοζέπ Μπορέλ και τη Ρομπέρτα Μέτσολα.

Καϊλή - Τζόρτζι: Η γνωριμία, το σύμφωνο συμβίωσης και ο ρόλος του Παντσέρι

Αποκαλύψεις για το Qatargate, για το οποίο κατηγορείται η Εύα Καϊλή, ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι και άλλα τρία άτομα, έκανε ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μεταφέροντας τα λόγια της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Καϊλή: Ωραιοποίησε τα στοιχεία για το Κατάρ για την κατάργηση της VISA

Εύα Καϊλή

Η Εύα Καϊλή μίλησε μέσα από τη φυλακή για το Qatargate, μέσω του δικηγόρου Μιχάλη Δημητρακόπουλου / Φωτογραφία αρχείου Intime

Κατ'εντολήν της Εύας Καϊλή, με την οποία συνομίλησε σήμερα δύο φορές, σημείωσε μιλώντας στον Ant1: 

«Είναι απολύτως ψευδές ότι εγώ είχα προσωπική ατζέντα που χρησιμοποιούσα ή πλάσαρα στο κράτος του Κατάρ. Από το 2019 υπήρχαν συζητήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ό,τι θα πρέπει να ανοιχτεί και να αναπτύξει σχέσεις η ΕΕ με το Κατάρ, το Κουβέιτ και το Ομάν, επειδή έβλεπαν ότι ήταν μια αναπτυσσόμενη περιοχή».

Αποκλειστικό Star: Μέσα στο διαμέρισμα της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες

Ακόμα, όπως τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος, η κ. Καϊλή επεσήμανε πως η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ ήταν από τους πρώτους που γνώριζαν για τη συνεργασία Ε.Ε. - Κατάρ.

Εύα Καϊλή: «Χείμαρρος στην κατάθεσή του ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι»

«Μου είπε επίσης ότι ο Ζοζέπ Μπορέλ και η Επίτροπος Γιόχανσον ήταν οι άνθρωποι που πρώτοι έλαβαν απόφαση να συνεργαστεί η Ε.Ε. με το Κατάρ. Η κα. Μέτσολα έκανε Επιτροπή για να αναπτυχθούν οι σχέσεις με το Κατάρ και έκανε την κα. Καϊλή αντιπρόσωπό της. Ό,τι είπε η Καϊλή στο Κατάρ ήταν με την έγκριση της Μέτσολα και όλες οι επαφές που έκανε στο Κατάρ και όσα είπε ήταν σύμφωνα με όσα απηχούν τις απόψεις της Επιτροπής και διαρκώς ήταν μαζί της ο Ρομπέρτο Μπεντίνι, άνθρωπος της ΕΕ», τόνισε ο δικηγόρος.

Η Εύα Καϊλή σε συνάντηση με εκπροσώπους του Κατάρ

Η Εύα Καϊλή σε παλαιότερη συνάντηση με εκπροσώπους του Κατάρ / Φωτογραφία αρχείου Intime

Εύα Καϊλή: «Δε γνωρίζω αν τα χρήματα ήταν από το διαμέρισμα της ίδια ή άλλου συλληφθέντα»

Σχολιάζοντας τη φωτογραφία με τα χρήματα που δημοσιοποίησε η εφημερίδα «Le Soir», ο κ. Δημητρακόπουλος είπε πως δεν μπορεί να γνωρίζει εάν αυτά προέρχονται από το σπίτι της κ. Καϊλή ή από άλλον συλληφθέντα για την υπόθεση, ενώ αρνήθηκε να απαντήσει και στο κατά πόσο ευσταθούν οι πληροφορίες ότι η ίδια επιρρίπτει όλη την ευθύνη στον σύζυγό της, λόγω του απόρρητου της διαδικασίας.

«Μπορεί μέρος των χρημάτων που βρέθηκαν να είναι της κας. Καϊλή αλλά αυτά δεν προέρχονται από το Κατάρ, δεν υπάρχει καμία σχέση δωροδοκίας με το Κατάρ, δεν τους έκανε κανένα ρουσφέτι, καμία ανάγκη δεν την είχαν. Μάλιστα, τον Ιανουάριο του 2023 είχε αποφασιστεί να πάει να μιλήσει στην Ευρωβουλή ο Εμίρης του Κατάρ να μιλήσει», υπογράμμισε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Αυτά είναι τα δεδομένα για την ψευδή φημολογία σε βάρος της Εύας Καϊλή»

Λίγη ώρα αργότερα, ο κ. Δημητρακόπουλος εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο παραθέτει ότι τα δεδομένα «σχετικά με την ψευδή φημολογία περί πρωτοβουλιών της Εύας Καϊλή για την ανάπτυξη σχέσεων και συνεργασιών με την χώρα του Κατάρ, με απότερο σκοπό τον χρηματισμό της», όπως αναφέρει.

«Η Εύα Καϊλή βρέθηκε στο Κατάρ ως Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στα πλαίσια των καθηκόντων της για την προώθηση της ατζέντας που της ανέθεσε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.

Η ατζέντα περιλαμβάνει την προώθησή των σχέσεων ΕΕ και Μέσης Ανατολής και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την δυνατότητα της άρσης βίζας για τους πολίτες των χωρών Κατάρ, Κουβέιτ, Ομάν. (Και προστέθηκε και το Εκουαδόρ στην ψηφοφορία).

Ο επίσημος εισηγητής της πρότασης ήταν ο Έρικ Μάρκαρντ , γερμανός ευρωβουλευτής με τους Πράσινους, και επικεφαλής της Επιτροπής LIBE.

Η συγκεκριμένη ατζέντα εντάσσεται στο πλαίσιο της από 2019 επίσημης πολιτικής και πρωτοβουλίας της Κομισιόν, να αναθέσει στην Επιτροπή LIBE του ΕΚ, την προώθησή της. Η Ιλβα Γιόχανσον, Επίτροπος Home Affairs, και ο Ανώτατος Εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Γιόσεπ Μπόρελ ήταν αυτοί που ξεκίνησαν τις σχετικές διαδικασίες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Υπάρχουν αδιαμφισβήτητα αποδεικτικά στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι κάθε κίνηση, επαφή και δήλωση της Εύας Καϊλή για το Κατάρ έγινε σε εκτέλεση και εφαρμογή της επίσημης πολιτικής της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ που χαράχτηκε σε ανώτατο επίπεδο και πάντα
κατόπιν συνεννοήσεως και άδειας από την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η Εύα Καϊλή σε κάθε ταξίδι της στο Κατάρ συνοδευόταν πάντα σε κάθε της βήμα από τον ευρωπαίο αξιωματού», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top