Εύα Καϊλή: «Χείμαρρος στην κατάθεσή του ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι»

«Άνοιξε παράθυρο στις έρευνες», αναφέρει ιταλική εφημερίδα

Για μαραθώνια κατάθεση του συντρόφου της Εύας Καϊλή κάνει λόγο ιταλικό δημοσίευμα / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση Qatargate, στην οποία κατηγορούμενοι είναι μεταξύ άλλων η Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι. Σύμφωνα με δημοσίευμα ιταλικής εφημερίδας, ο κ. Τζόρτζι κατέθετε επί ώρες στην αστυνομία για την υπόθεση. «Μέσα από τις δηλώσεις του Τζόρτζι ανοίγει ένα παράθυρο που θα βοηθήσει τους Βέλγους ανακριτές στις έρευνες», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Qatargate: Νέα έφοδος σε γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Για πολύωρη κατάθεση του συντρόφου της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο μεγατόνων Qatargate κάνει λόγο δημοσίευμα της ιταλικής Corriere Della Sera. Μάλιστα, τον χαρακτήρισε ως «ένα ποτάμι που υπερχειλίζει» με τις δηλώσεις του αμέσως μετά τη σύλληψή του την περασμένη Παρασκευή.

«Ο Τζόρτζι μίλησε επί σειρά ωρών μετά τη σύλληψή του την περασμένη Παρασκευή, οπότε αποφασίστηκε η κράτησή του. Κατασχέθηκαν πάνω από 1,5 εκατ. τόσο στο σπίτι του συντρόφου της Εύας Καϊλή όσο και στου πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντζέρι που κατηγορείται ότι ήταν ο εγκέφαλος του σκανδάλου δωροδοκίας, με σκοπό την προώθηση της πολιτικής Μαρόκου και Κατάρ», αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ επισημαίνεται ότι τα λεγόμενά του ανοίγουν «παράθυρο στις έρευνες».

Μέσα από τις δηλώσεις του Τζόρτζι ανοίγει ένα παράθυρο που θα βοηθήσει τους Βέλγους ανακριτές στις έρευνες που ξεκίνησαν από το περασμένο καλοκαίρι. 

ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι

Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι / Φωτογραφία Intime

Εύα Καϊλή: «Κάποιος είχε ενημερώσει τον πατέρα της»

Στο ιταλικό δημοσίευμα τονίζεται ακόμα ότι ο πατέρας της Εύας Καϊλή συνελήφθη πριν από τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, την ώρα που διέφευγε με μια τσάντα που περιείχε 600.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50 από το διαμέρισμα που έμεναν.

«Κάποιος πρέπει να τον είχε προειδοποιήσει εκ των προτέρων για την επιχείρηση της Αστυνομίας και κάποιοι υποψιάζονται ότι μπορεί να ήταν ο ίδιος ο Τζόρτζι, που είχε ακούσει κάτι. Ίσως ένα τηλεφώνημα (ο Τζόρτζι πιθανώς να παρακολουθείται τηλεφωνικά) οδήγησε τους αστυνομικούς να παραμονεύουν μπροστά από το ξενοδοχείο για να αιφνιδιάσουν τον πατέρα της Καϊλή», υπογραμμίζει η Corriere Della Sera.

«Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι μπορεί να είχε πολλά να πει, και πολλά πρέπει να είπε το Σάββατο, αφού ο ανακριτής Μισέλ Κλας αναγκάστηκε να αναβάλλει τις υπόλοιπες ανακρίσεις για να συγκεντρώσει όλες τις καταθέσεις του», καταλήγει το δημοσίευμα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top