Qatargate: Νέα έφοδος σε γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Σφράγισαν γραφείο αξιωματούχου υποεπιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Την καθαίρεση της Εύας Καϊλή αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο / Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Νέα έφοδο στα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο πραγματοποίησε σήμερα η αστυνομία του Βελγίου στο πλαίσιο της έρευνας για το Qatargate.

Εύα Καϊλή: Ποιος είναι ο ευρωβουλευτής που είπε «όχι» στην καθαίρεσή της

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Politico, η βελγική αστυνομία σφράγισε το γραφείο αξιωματούχου που εργάζεται στην υποεπιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, της Μισέλ Ριό.

Πηγές του Ευρωκοινοβουλίου ανέφεραν στο διεθνές μέσο ότι κατασχέθηκε υπολογιστής σε σχέση με το έργο αυτής της επιτροπής. Ο ρόλος της επιτροπής είναι να «αυξήσει την ευαισθητοποίηση για συγκεκριμένες καταστάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ άλλων και με εξωτερικούς παράγοντες», επεσήμαναν.

Παύθηκε η Εύα Καϊλή από αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου

Νωρίτερα σήμερα η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο αποφάσισε την παύση των καθηκόντων της Εύας Καϊλή από το αξίωμα του αντιπροέδρου του Σώματος με 625 ψήφους υπέρ, μία ψήφος κατά και δύο αποχές.

Η πρόεδρος του ΕΚ Ρομπέρτα Μετσόλα, σε ανάρτησή της στο twitter, ανέφερε: «Στο πλαίσιο των εν εξελίξει ερευνών, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε ότι η Εύα Καϊλή δεν είναι πια μία εκ των αντιπροέδρων του. Αυτή η απόφαση έχει άμεση εφαρμογή». Η κ. Μετσόλα πρόσθεσε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συνεχίσει να συνεργάζεται πλήρως με τις αρμόδιες βελγικές δικαστικές Αρχές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top