Εύα Καϊλή: Ποιος είναι ο ευρωβουλευτής που είπε «όχι» στην καθαίρεσή της

Είχε ιδρύσει ΜΚΟ για τη διαφθορά

Την καθαίρεση της Εύας Καϊλή αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο / Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Μόνο ένας Ευρωβουλευτής ψήφισε κατά της παύσης των καθηκόντων της μέχρι πρότινος αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύας Καϊλή, μετά το σκάνδαλο QatarGate. Ο Κροάτης που ψήφισε «όχι» είχε ιδρύσει ΜΚΟ για τη διαφθορά. «Φοβάμαι ότι η ιστόρια δε θα σταματήσει εδώ», λέει η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

1,5 εκατ. ευρώ κατασχέθηκαν από την Καϊλή, τον πατέρα της και τον Παντσέρι

Με 625 ψήφους υπέρ η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, αποφάσισε την παύση των καθηκόντων της Εύας Καϊλή από το αξίωμα του αντιπροέδρου του Σώματος. Υπήρξαν μία ψήφος κατά και δύο αποχές, προερχόμενες από την ακροδεξιά, όπως επεσήμανε η ανταποκρίτρια του Star στις Βρυξέλλες, Μαρία Ψαρά.

Εύα Καϊλή: Οι νέες φυλακές που μεταφέρθηκε είναι σαν μικρό χωριό

O Κροάτης Ευρωβουλευτής είναι ο άνθρωπος που ψήφισε κατά της «καρατόμησης» της Εύας Καϊλή, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινήσει τον λόγο της ψήφου του.

η Εύα Καϊλ'η στο Ευρωκοινοβούλιο

Την παύση των καθηκόντων της ως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισαν οι Ευρωβουλευτές / Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi (Γιάννης Παναγόπουλος)

Ποιος είναι ο Κροάτης που επέλεξε να στηρίξει την Εύα Καϊλή στο Ευρωκοινοβούλιο

Ο 53χρονος Κροάτης Ευρωβουλευτής Μισλάβ Κολακουσίκ εξελέγη για πρώτη φορά το 2019 ως ανεξάρτητος ευρωβουλευτής.

Το 2018 είχε ιδρύσει ΜΚΟ κατά της διαφθοράς και υπέρ της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κροατία.

Είναι μέλος της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου και την περίοδο της πανδημίας είχε προκαλέσει αντιδράσεις, λόγω των απόψεών του, όπως ο εμβολιασμός, τον οποίο είχε παρομοιώσει με τη θανατική ποινή.

Η επαγγελματική σταδιοδρομία, σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό του:

  • 1998-2000: Ασκούμενος δικηγόρος στο Εμποροδικείο του Ζάγκρεμπ
  • 2000-2001: Νομικός σύμβουλος στο Εμποροδικείο του Ζάγκρεμπ
  • 2001-2005: Νομικός σύμβουλος στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της Δημοκρατίας της Κροατίας

ο Κροάτης Ευρωβουλευτής  Μίσλαβ Κολάκουσιτς

Ο Κροάτης Ευρωβουλευτής  Μίσλαβ Κολάκουσιτς που υποστήριξε την Εύα Καϊλή / Φωτογραφία Facebook

Μέτσολα: «Φοβάμαι ότι η ιστόρια δε θα σταματήσει εδώ»

Το σκάνδαλο QatarGate έχει συγκλονίσει το Ευρωκοινοβούλιο. Μάλιστα, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα εξέφρασε την ανησυχία ότι πιθανό η ιστορία να έχει και συνέχεια.

«Είτε πρόκειται για αυστηροποίηση των κανόνων μας, είτε για περαιτέρω διερεύνηση, είτε για την εξέταση της επιρροής ορισμένων τρίτων χωρών, δε θα σταματήσουμε και δε θα αφήσουμε πέτρα που μην τη σηκώσουμε. Δεν μπορώ να προβλέψω πού θα πάει αυτό, αλλά αυτό που μπορώ να πω… φοβάμαι (κι αυτό είναι μια γενική άποψη μετά τις αρχικές μας διαπιστώσεις) ότι η ιστορία δεν θα σταματήσει εδώ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Δε θα υπάρξει ατιμωρησία. Δε θα τα κρύψουμε κάτω από το χαλί. Η εσωτερική μας έρευνα θα εξετάσει τι έχει συμβεί και πώς τα συστήματά μας μπορούν να γίνουν πιο στεγανά. Ο οίκος μας βρίσκεται στο πλευρό του νόμου», τόνισε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top