Εύα Καϊλή: Οι νέες φυλακές που μεταφέρθηκε είναι σαν μικρό χωριό

Από τις φυλακές του Σαιν Ζιλ σε αυτές του Χάρεν

 Οι νέες φυλακές που μεταφέρθηκε είναι σαν μικρό χωριό - Βίντεο από το δελτίο του Star / Φωτό: Μακέτα από τις φυλακές του Χάρεν, όπου κρατείται πλέον η Εύα Καϊλή - Gevangenis Haren Prison

Στις φυλακές του Χάρεν στις Βρυξέλλες μεταφέρθηκε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ελληνίδια ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή, η οποία έχει συλληφθεί για εμπλοκή στο σκάνδαλο διαφθοράς QatarGate.

Οι συγκεκριμένες φυλακές θυμίζουν ένα μικρό χωριό και αποτελούνται από πολλά κτίρια και μονάδες. Σε καθεμιά από αυτές κρατούνται περίπου 30 άτομα. 

Ο διαχωρισμός των κρατουμένων γίνεται ανάλογα με το προφίλ και την ηλικία τους, ενώ μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στους χώρους της μονάδας. Οι κρατούμενοι συμμετέχουν σε υποχρεωτικές δραστηριότητες, όπως είναι οι υπηρεσίες στην κουζίνα και στο πλυντήριο. 

Στις συγκεκριμένες φυλακές κρατούνται άνδρες, γυναίκες, γυναίκες με παιδιά, νεαροί κρατούμενοι, αλλά και ψυχιατρικοί ασθενείς. Μπορούν να γίνουν δεκτοί εκεί έως 1.190 κρατούμενοι, οι οποίοι ζουν σε ομάδες ατόμων που μπορούν να λειτουργήσουν και αυτόνομα και ως ενιαία κοινωνική ομάδα. 

Οι κρατούμενοι εκτός από τις υποχρεωτικές εργασίες που αναλαμβάνουν μπορούν να κάνουν διάφορες αθλητικές δραστηριότητες, να χαλαρώσουν, αλλά και να παρακολουθήσουν διάφορα μαθήματα.

Οι φυλακές του Χάρεν θεωρούνται τέλος οικολογικά βιώσιμές καθώς διαθέτουν ηλιακά πάνελ στις οροφές, 37.000 τ.μ. πρασίνου, γεωθερμικές αντλίες θερμότητας και παραγωγής ενέργειας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top