1,5 εκατ. ευρώ κατασχέθηκαν από την Καϊλή, τον πατέρα της και τον Παντσέρι

Η φωτογραφία της βελγικής αστυνομίας με τα μετρητά του QatarGate

Με 625 ψήφους καθαιρέθηκε από αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου η Εύα Καϊλή / Βίντεο: Κεντρικό δελτίο Star

Πάνω από 1,5 εκατομμύριο μετρητά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στα σπίτια της Εύας Καΐλή και του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι από τις βελγικές αρχές, οι οποίες διεξάγουν μεγάλη έρευνα με φόντο το σκάνδαλο Qatargate.

Στη φωτογραφία, που δημοσιεύτηκε στις βελγικές ιστοσελίδες Lesoir και Knack, μπορεί κανείς να δει τις στοίβες με τα μετρητά, που κατασχέθηκαν και δίπλα το σήμα της βελγικής Αστυνομίας.

Qatargate: Οι σχέσεις της Εύας Καϊλή με τους ισχυρούς του Κατάρ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα μισά είναι από την πλευρά της κας Καϊλή, περίπου 150.000 εντοπίστηκαν στο σπίτι της, ενώ 600.000 βρέθηκαν σε βαλίτσα που είχε στην κατοχή του ο πατέρας της.

Qatargate: Νέα έφοδος της βελγικής αστυνομίας στο Ευρωκοινοβούλιο

Τα υπόλοιπα χρήματα εντοπίστηκαν στο σπίτι του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι.

Εύα Καϊλή: Όταν μιλούσε για τους γονείς και την αδελφή της - Φωτογραφίες

Γνώριζαν από τον Σεπτέμβριο οι δημοσιογράφοι

Σύμφωνα τον δημοσιογράφοι της LeSoir, Λουί Κολάρ, οι πρώτες πληροφορίες για την υπόθεση ήρθαν στον Σεπτέμβριο, αλλά «αποφασίσαμε με κάθε υπευθυνότητα να τις δημοσιεύσουμε την  ημέρα της επιχείρησης, δηλαδή την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου».

«Η έρευνα συνεχίζεται. Οι ερευνητές αυτές τις τρείς ημέρες συγκέντρωσαν πάρα πολλά στοιχεία, που θα πρέπει τώρα να αναλυθούν. Αυτό θα πάρει ημέρες και εβδομάδες. Έχουν επίσης και τις ακροάσεις ορισμένων ύποπτων που θα πρέπει επαληθεύσουν. Όπως και άλλα ίχνη υλικών. Η έρευνα είναι στην αρχή της  και το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως στο επίπεδο του ευρωκοινοβουλίου είναι ένας πραγματικός σεισμός και θα υπάρξει πολιτική συνέχεια, χωρίς αμφιβολία», αναφέρει ο ίδιος στο δημοσίευμα.

Αύριο οι αποφάσεις για Καϊλή και τους άλλους τρεις προφυλακισμένους

Υπενθυμίζεται πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο νωρίτερα σήμερα καθαίρεσε την Εύα Καϊλή από τη θέση της αντιπροέδρου, με 625 ευρωβουλευτές να ψηφίζουν υπέρ, έναν να ψηφίζει κατά και δύο να απέχουν.

Εύα Καϊλή: Η Ευρωβουλή την καθαίρεσε από αντιπρόεδρο για το Qatargate

H Εύα Καϊλή και οι άλλοι τρεις προσωρινά κρατούμενοι για το σκάνδαλο που έχει συγκλονίσει τους ευρωπαϊκούς κόλπους θα παρουσιαστούν αύριο, Τετάρτη, ενώπιον του προδικαστικού τμήματος, το οποίο και θα αποφασίσει αν θα παραμείνουν στη φυλακή μέχρι να δικαστούν.

Μανταλένα Καϊλή: Αδυνατώ να πιστέψω τις καταγγελίες - Η Εύα έχει ήθος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top